Gå til innhold

Lammelår i skiver etter holdbarhetsdato. Fryst.


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Har glemt av fem kilo lammelår i skiver i fryseboksen. De har siste forbruksdato oktober 2019 og ble pakket høsten 2017. Må jeg bare kaste de? 

Anonymkode: c799d...364

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Kjør på. 

Skrevet (endret)

Jeg hadde spist dem. Så lenge de ser ok ut og lukter normalt. Har spist såpass gammelt kjøtt mange ganger og det har ikke vært noen problemer med det. 

Endret av solmåneogstjerner
  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Spis

Anonymkode: e7f88...adc

  • Liker 1
Skrevet

Jeg har også spist kjøtt som har passert best før-datoen. Oktober 2019 er jo ikke sååå lenge siden, hehe.
Noen ganger passer jeg på å varmebehandle det "litt ekstra" bare for å være på den sikre siden, men om det har liggi i fryseren hele tiden, bør det gå bra.
Å se og lukte er et godt tips til ts, ja! :)

Hva tenkte du å lage med det 'a? Steke bitene hver for seg? Fårikål?

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
1 time siden, The Kavorka skrev:

Jeg har også spist kjøtt som har passert best før-datoen. Oktober 2019 er jo ikke sååå lenge siden, hehe.
Noen ganger passer jeg på å varmebehandle det "litt ekstra" bare for å være på den sikre siden, men om det har liggi i fryseren hele tiden, bør det gå bra.
Å se og lukte er et godt tips til ts, ja! :)

Hva tenkte du å lage med det 'a? Steke bitene hver for seg? Fårikål?

Ha de i leirgryte på langtidesteking. Jeg venter gjester i morgen, helt uformelt, men tar ikke sjansen på å servere de gammelt kjøtt. Har heldigvis et alternativ. Må prøve med lammekjøttet selv før jeg byr gjester på det. 

Ts

Takk for alle svar. Blir ikke fettet som er på utsiden av lårbitene litt harskt? 

Anonymkode: c799d...364

AnonymBruker
Skrevet

Jeg ville i hvert fall fjernet alt synlig fett.

Anonymkode: af148...496

  • Liker 1
Skrevet
22 hours ago, AnonymBruker said:

Har glemt av fem kilo lammelår i skiver i fryseboksen. De har siste forbruksdato oktober 2019 og ble pakket høsten 2017. Må jeg bare kaste de? 

Anonymkode: c799d...364

Tin kjøttet og bruk nesen. Til påske ble det hentet opp et helt lammelår fra bunnen av fryseren her som hadde en best før dato i 2016. Det ble en aldeles utmerket middag. Benyttet sjansen viruspandeminen ga siden det ikke ble gjester som vanlig denne gangen.

  • Liker 1
Skrevet
19 hours ago, AnonymBruker said:

Jeg ville i hvert fall fjernet alt synlig fett.

Anonymkode: af148...496

Neida. Tin først noen stykker og lukt og bruk det helt som vanlig om det virker bra. Etter at det er ferdig smaker man på resultatet og avgjør hva man skal gjøre med de 4.5 kg man ennå ikke har brukt.

AnonymBruker
Skrevet
På 7.6.2020 den 11.09, skrue skrev:

Tin kjøttet og bruk nesen. Til påske ble det hentet opp et helt lammelår fra bunnen av fryseren her som hadde en best før dato i 2016. Det ble en aldeles utmerket middag. Benyttet sjansen viruspandeminen ga siden det ikke ble gjester som vanlig denne gangen.

Takk for svar. Jeg skal heller ikke ha gjester med det første nå, men skal spørre naboen om hun vil ha halvparten. Hun er trygdet og bruker å ha lite penger uka før trygda kommer. Jeg kjenner henne så tror ikke det virker uforskammet å spørre. 

Ts

Anonymkode: c799d...364

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...