Gå til innhold

Hvor går grensene til valpen?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Har tre barn og om noen uker får vi valp. 

Har skjønt at valpen må få ro og velge selv når den vil leke. Skal ha en plass hvor den kan trekke seg tilbake når den vil. 

Men utover det.... hvor mye skal vi la barna få leke med valpen? Kommer vi til å merke når valpen er sliten og ikke vil mer, eller kan det hende at den er "overtrøtt" og gira og egentlig trenger å hvile selv når den er med på leken?

Hvor mye kan vi forvente at valpen sover ila dagen? Vil forberede barna på at vi må gi valpen mye ro, men vet ikke hvor mye.. Skjønner at alle hunder sikkert er forskjellige, så er egentlig bare interessert i andres erfaringer og tips rundt barn/valp:)

Anonymkode: e6d27...5fb

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Valper er som barn, de klarer ikke alltid sette grenser for seg selv. Hvis barna leker med valpen, så er sjansen stor for at det vil gire valpen opp noe som fører til mer hopping, napping og biting på barna - både i selve leken samt generelt når valpen ser barna. Det vil være bedre om barna gjør ting som å gi den mat, trene den (f.eks bare klikke med klikker og gi den godbit). Det er større sjanse for at valpen er roligere rundt barn om den har assosiasjoner til mat og trening enn herjing og leking. 

Det er vanskelig å gi noe bestemt tall på hvor mye en valp sover, men de skal få sove ganske mye. Små valper vil ofte være ha mye energi når de er våkne også sovner de brått og plutselig. Da er det, som du selv sier, svært viktig at de får fred og får lov til å sove. En valp kan sove opptil 18-20 timer i døgnet, men det vil jo være individuelt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg ville unngått at barna lekte og herjet med valpen mest mulig. Dette gir skyhøye forventninger til barn hos hunden, og fører bare til masse stress.

Anonymkode: 33987...e13

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

28 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg ville unngått at barna lekte og herjet med valpen mest mulig. Dette gir skyhøye forventninger til barn hos hunden, og fører bare til masse stress.

Anonymkode: 33987...e13

Kan skrive under på dette med forventning til lek. Vi er veldig nøye med at så lite lek som mulig skulle foregå innendørs, og aldri voldsom lek verken ute eller inne. Draleking, bryting og liknende er forbudt. Leker vi, så kaster vi og henter, eller trener på ting. Hunden vår synes det er like gøy å trene på ting som å leke, og da bruker vi ofte overskuddet på det i stedet for å bare leke. Men familien til samboer lever med den tro at hunden er et leketøy og er vandt med små veskehunder, og herjet masse med henne som liten (hvis noen skulle lure: ja, de fikk huden full fra samboer titt og ofte). Da var hun jo enda bitteliten og søt. De har innsett at det ikke er så kult lengre nå som hun er en sterk og flott dame på 25 kg, men hunden har likevel en sterk forventning om å leke hver gang de sees. Så fort en av dem er på besøk, tasser hun rundt og venter på at de skal leke.

Anonymkode: ee8dd...6ce

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...