Gå til innhold

Hvordan spiser man blåskjell?


Gjest Trynefaktor

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

2 minutter siden, Guidet Kvinne skrev:

Ja. Er åpen for andre forslag! 

Kan og bruke et tomt skall til blåskjell et til å plukke ut innmaten. 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Maleficenta skrev:

Kan og bruke et tomt skall til blåskjell et til å plukke ut innmaten. 

Ja, det gjør jeg noen ganger. Blir ofte litt usikker på hva som tar seg best ut på restaurant. :fnise: 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du tar blåskjellene og kaster i søpla. 

Anonymkode: a05e5...da3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest Trynefaktor
15 minutter siden, Maleficenta skrev:

Kan og bruke et tomt skall til blåskjell et til å plukke ut innmaten. 

Ja! Det er det jeg og har lest. Men aldri sett. 😂  

Hva gjør du på restaurant? Jeg har pleid å holde skjellet i en hånd, pirke ut innholdet med en gaffel. Er det fint nok? 🙈

Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 minutter siden, Trynefaktor skrev:

Ja! Det er det jeg og har lest. Men aldri sett. 😂  

Hva gjør du på restaurant? Jeg har pleid å holde skjellet i en hånd, pirke ut innholdet med en gaffel. Er det fint nok? 🙈

Ja er det noen annen måte? Man må jo holde skjellet 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

On 6/3/2020 at 12:48 AM, Maleficenta said:

Kan og bruke et tomt skall til blåskjell et til å plukke ut innmaten. 

Alltid :) Både hjemme og på resturant. Så stikker jeg det ene tomme skallet inn i det neste og legger dem i en fin kant rundt tallerkenen.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bruker alltid et tom skjell som en klype, uansett hvor jeg spiser. Det enkle er ofte det beste😉

Anonymkode: b616a...35b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

22 timer siden, AnonymBruker skrev:

Bruker alltid et tom skjell som en klype, uansett hvor jeg spiser. Det enkle er ofte det beste😉

Anonymkode: b616a...35b

Samme her! Funker mye bedre enn gaffel!

Anonymkode: 592a8...071

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 4.6.2020 den 20.29, Brunhilde skrev:

Alltid :) Både hjemme og på resturant. Så stikker jeg det ene tomme skallet inn i det neste og legger dem i en fin kant rundt tallerkenen.

Det er ikke så mange som stabler pent, selv ikke på steder som spesialiserer seg på blåskjell. Pleier alltid å få noen artige kommentarer fra servitørene. 

Og ja, helt innafor å bruke et tomt skjell som klype, selv på finere steder. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Trynefaktor
På 3.6.2020 den 1.10, Maleficenta skrev:

Ja er det noen annen måte? Man må jo holde skjellet 

Kan jo tydeligvis bruke skjellet, som andre her skriver. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg holder skjellet i hånden, og bruker gaffel eller ett annet skjell for å få ut innmaten om jeg spiser ute.
Spiser jeg hjemme så bruker jeg like greit fingrene på enkelte skjell.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

21 timer siden, Trynefaktor skrev:

Kan jo tydeligvis bruke skjellet, som andre her skriver. 

Jo men uansett om man bruker et annet skjell eller gaffel til å plukke ut innmaten fra et annet skjell. Men likevel må man jo holde det skjellet innmaten er i med den andre hånden og. Om ikke forstår jeg ikke hvordan man skal få til å spise det

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Beste måten å spise blåskjell på et å putte de i blenderen med skall og det hele på. Ev. Bruk stavmikser. Kjør de helt til skallet er opp malt og hele vellingen har en grå-mørkebrun farge og yoghurt lignende konsistens. Spises med skje. 

Ev. om du synes den smaken er litt flat og kjedelig. Kan du ha oppi litt blåmuggost, leverpostei eller makrell i tomat når du kjører den i blenderen. 

Husk at smaken blir mer utpreget over tid. Så setter du dette 2-3 dager på et sted hvor det er litt varmt. F. Eks i solsteiken. Blir smaken (om mulig) enda mer interessant. 

Vel bekomme! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...