Ainaen Skrevet 28. juni 2005 #1 Skrevet 28. juni 2005 Heisann!! Sitter her og lurer litt på hvor lenge vi trenger serveringshjelpene... Middagen begynner kl 17.30. Når gjestene ankommer lokalet (ca kl 15.30) vil det være canapeèr til servering. To serveringshjelper skal ta seg av det. Virker det greit dersom jeg ber de andre komme kl 17.00? Vi har også planer om å ha kaffe og kaker i 23-23.30 tida. Kan serveringshjelpene gå når dette er satt fram??Trenger kanskje en eller to til "rydding" etter kaffen...?? Eller??
gaja Skrevet 28. juni 2005 #2 Skrevet 28. juni 2005 er alt dekket på forhånd? er det fat eller tallerkenservering? serveringshjelpene har mye de skal gjøre før alle setter seg: -trekke opp vin, ordne med isvann, mineralvann og øl -ordne varme tallerkner -sjekke over bordene (hvis de er ferdig dekket) -tenne lys -oppdatere hverandre på kjøreplanen osv jeg ville bedt dem komme en time på forhånd; det dukker alltid opp noe uforutsett... når det gjelder når de skal gå; du kommer nok til å trenge noen til å rydde etter kaffien, ordne kakene som er til overs osv. det blir masse rot og mange trøtte folk. 8)
Gjest Soon Mrs S Skrevet 28. juni 2005 #3 Skrevet 28. juni 2005 Er nok enig at du kommer til å trenge å ha serveringshjelpene god tid før middagen. Hos oss kommer de sånn ca. 1 time før middag men da er kokkene og "hovmester'n" allerede på plass. Når middagen er ferdig rydder de etter oss, bordene skilles og oppvask gjøres. Så når det er gjort har vi 2 servitører og 2 bartendere igjen resten av kvelden til å ta seg av baren, kakene, nattmaten og oppvasken etter dette. Grov rydding av lokalet når festen er over.
lol75 Skrevet 29. juni 2005 #4 Skrevet 29. juni 2005 Vi skal ha koldtbord. Har tenkt å ha 2-3 servitører som kan hjelpe med å sette frem maten, sette frem drikke, samle sammen tallerkener etter maten, sette på oppvaskmaskin, sette frem dessert, sette på kaffe og skjenke i likør/cognac, rydde etter kaffen osv.. Skal prøve å ordne sånn at de er i lokalet når gjestene begynner å komme, for da kan de også gjøre klar velkomstdrinkene osv. Når det skal sies så gjør vi det enkelt. Gjestene henter mat selv, skjenker i drikke selv og vi har tenkt å gjøre det sånn at hver enkelt rydder av tallerkenen sin, f.eks på tur for å hente dessert. Da trenger servitørene ikke å rydde av alle tallerkenene fra bordet.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå