Gå til innhold

En ganske spesiell sak.


amit

Anbefalte innlegg

 

 

I Sverige er nå rettsaken etter det brutale og blodige drapet på 17-årige Wilma Andersson i gang. Tiltalte er hennes 23-årige ekskjæreste. Den 17 år gamle Wilma ble savnet fra sitt hjem i den svenske byen Uddevalla i november. Hun var sporløst borte. Et stort apparat ble satt i verk for å lete etter henne.

 

Snart fikk man uhyggelige svar på alle de spørsmål man hadde stilt seg. Aftonbladet beskriver det slik:

«… två veckor efter försvinnandet kom det värsta tänkbara beskedet: Polisen hade hittat en kroppsdel som släckte hoppet om att hitta flickan vid liv.»

En mistenkt i saken ble arrestert kort tid etter det makabre funnet.

«Några dagar därpå häktades Wilmas 23-åriga ex-pojkvän misstänkt för mord», skriver Aftonbladet.


 

https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/3J0gJP/ex-pojkvannen-atalas-for-mord-pa-wilma-17

 

Det ble senere kjent at kroppsdelen man refererte til, var jentas hode. Det ble funnet i en bag i den leiligheten jenta bodde med sin kjæreste. Dette går frem av tiltalen som nå er reist mot den antatte drapsmannen i saken.

«I stämningsansökan framgår att ex-pojkvännen ”avlägsnat huvudet från Wilma Anderssons kropp och förpackat det i aluminiumfolie samt förvarat det i en resväska” i deras gemensamma bostad.

– Den misstänkte har av okänd anledning behållit en kroppsdel, och gjort sig av med resten av kroppen, säger polischefen Sten-Rune Timmersjö. Resväskan hittades den 28 november och förvarades på en hylla i garderob», uppger åklagaren.


 

Svenske medier har også vært tilbakeholdne med å oppgi gjerningsmannens bakgrunn. Men av rettspapirene framgår det at den tiltalte ekskjæresten er en nå 23 år gammel kurdisk/iraker ved navn Tishko Ahmed Shabaz. Han fikk svensk statsborgerskap i 2014, etter å ha vært i landet siden 2006. Shabaz skal ha vært ekstremt sjalu ifölge Expressen.


 

https://www.expressen.se/gt/krim/pojkvannens-ambitiosa-liv-och-relationen-med-wilma/


 

Sett i lys av det groteske drapet, har saken fått forholdsvis liten oppmerksomhet i norske media. Grunnen er antagelig gjerningspersonens ikke-vestlige bakgrunn.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...