AnonymBruker Skrevet 18. april 2020 #1 Skrevet 18. april 2020 Jeg får ALLTID melklumper i sausen. Jeg har laget en litt tykk saus så nå nytter det ikke å sile den slik jeg pleier, den er godt innkokt. Jeg plukket ut klumpene jeg så, og spiser resten (regner med det ikke er farlig?!). Men tips til hvordan få saus uten klumper? Anonymkode: 2dfe9...70b
Hoppetaujenta Skrevet 18. april 2020 #2 Skrevet 18. april 2020 Litt mel i av gangen. Røre. Røre. Røre x 10.000 omdreiinger i minuttet i fem timer. Som en start. 1
AnonymBruker Skrevet 18. april 2020 #3 Skrevet 18. april 2020 Bruke sikt og sikte i melet, under omrøring? Anonymkode: fbfc0...c0d
altflyter Skrevet 18. april 2020 #4 Skrevet 18. april 2020 (endret) Rør smør og mel GODT sammen og tilsett litt og litt væske. For hver gang du tilsetter væske skal sausen røres til den er klumpfri. Man får klumpete saus om man har for mye væske om gangen eller ikke rører nok mellom hver gang Endret 18. april 2020 av altflyter 5
altflyter Skrevet 18. april 2020 #5 Skrevet 18. april 2020 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Bruke sikt og sikte i melet, under omrøring? Anonymkode: fbfc0...c0d Det har ingenting å si i en saus. Man må røre godt og lenge mens man gradvis tilsetter væske. Sikt vil ikke bety noe fra eller til 1
AnonymBruker Skrevet 18. april 2020 #6 Skrevet 18. april 2020 Jeg bruker utelukkende maizenna som tykner, da jeg synes mel er noe herk å jobbe med i saus. Anonymkode: 13619...637
Hoppetaujenta Skrevet 18. april 2020 #7 Skrevet 18. april 2020 Melklumper kan også knuses helt med ei skje gjennom ei tynnmasket sil og røres videre ut i sausen igjen, men jeg holder fast på at røringen er størsteparten av jobben i starten. Må tas på rammeste alvor. Premien er saussmakingen etter en stund. Da er det klokt å ha laget MASSE saus så det blir litt igjen til middagen. 1
AnonymBruker Skrevet 18. april 2020 #8 Skrevet 18. april 2020 Du har kanskje i for mye mel i forhold til smør? Jeg pleier å lage den jevningen sånn at det blir en glatt masse først. Blir den «smuldrete» kan det være vanskelig å få sausen helt glatt merker jeg også. Har så i væsken litt og litt etterhvert som sausen tykner, og rører godt hele tiden. Anonymkode: 14209...4f1 2
AnonymBruker Skrevet 18. april 2020 #9 Skrevet 18. april 2020 9 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg får ALLTID melklumper i sausen. Jeg har laget en litt tykk saus så nå nytter det ikke å sile den slik jeg pleier, den er godt innkokt. Jeg plukket ut klumpene jeg så, og spiser resten (regner med det ikke er farlig?!). Men tips til hvordan få saus uten klumper? Anonymkode: 2dfe9...70b Hvordan lager du saus da? Om du starter med smør og mel er hemmeligheten å tilsette væske litt og litt og røre godt. Om du bruker mel til å jevne en flytende base (melk, kraft e.l.) må du lage jevning ved å blande ut melet i kald væske før du tilsetter det i den varme. Rist gjerne jevningen i et tomt syltetøyglass e.l. for å få ut klumpene. (Mel her kan bety både hvetemel, potetmel og maizenna.) Anonymkode: 3f1e4...05e 1
Kniv & gaffel Skrevet 18. april 2020 #10 Skrevet 18. april 2020 Blant melet ut i kald væske som du igjen rører ut i sausen. Det pleier jeg å gjøre. Hvis du har mel rett i varm eller kokende saus blir det lett klumper.
Jerry Lee Skrevet 18. april 2020 #11 Skrevet 18. april 2020 Røre, røre, røre...og vispe, vispe, vispe. Og når alt er jevnt...putre i ti minutter for å få vekk melsmaken. 1
AnonymBruker Skrevet 18. april 2020 #13 Skrevet 18. april 2020 Jeg kan bruke ganske mye mel ifl smør, uten at det blir problematisk trikset er som flere sier, spe på med væske, så røre, røre, røre! (Med en visp selvsagt). Så spe på mer væske, røre, mer væske, røre, osv. Anonymkode: 49924...358
Garn_nøste Skrevet 18. april 2020 #14 Skrevet 18. april 2020 Hvis du bruker for mye mel i forhold til smør så klumper den. Det kan den også gjøre hvis du har i for mye væske om gangen, alltid røre og la sausen tykne før man har i mer væske i starten 😅 1
Jerry Lee Skrevet 18. april 2020 #15 Skrevet 18. april 2020 Mine bestemødre "shaket" ut jevning til saus (mel, melk/kraft/annen væske ) i en greie fra Tupperware... (ja det fantes den gangen, og...) ...form som et høyt longdrinkglass med lokk. *risteristeriste*... så mekke saus og vispe hele tiden. Aldri en klump. 1
AnonymBruker Skrevet 18. april 2020 #16 Skrevet 18. april 2020 Du bruker nok for mye mel i forhold til smør. Anonymkode: 6ccb3...133
Elaine Marley Skrevet 18. april 2020 #17 Skrevet 18. april 2020 Tråden er ryddet for brukerdebatt, avsporinger og svar til dette. Elaine Marley, mod. 1
AnonymBruker Skrevet 18. april 2020 #18 Skrevet 18. april 2020 1 time siden, Jerry Lee skrev: Mine bestemødre "shaket" ut jevning til saus (mel, melk/kraft/annen væske ) i en greie fra Tupperware... (ja det fantes den gangen, og...) ...form som et høyt longdrinkglass med lokk. *risteristeriste*... så mekke saus og vispe hele tiden. Aldri en klump. Sånn har jeg! Arvegods!! Funker fjell!! Anonymkode: 1c170...97b 1
Jerry Lee Skrevet 18. april 2020 #19 Skrevet 18. april 2020 4 minutter siden, AnonymBruker skrev: Sånn har jeg! Arvegods!! Funker fjell!! Anonymkode: 1c170...97b Nettopp. De gamle visste hva de gjorde. 😊 1
AnonymBruker Skrevet 18. april 2020 #20 Skrevet 18. april 2020 Man må bare spe og spe. Akkurat som når man lager pannekaker, vafler og alt annet som inneholder mye væske. Starte med mel og smør (i saus), få det klumpfritt og ha i litt og litt væske. Røre det glatt mellom hver runde. Ha en god visp. Handler kanskje mest om tålmodighet? Anonymkode: cb6c1...2ce
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå