Gå til innhold

Indisk gryte med yoghurt?


Gjest LoisLane

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Indiske gryter er noe av det beste jeg vet. Problemet med den norske yoghurten er dessverre at den skiller seg når den varmes opp. men godt smaker det uansett.

Lam Korma

5ss olje

6 grønne kardemommekapsler

6 hele nellik

6 hele pepperkorn

ca 2 1/2 cm kanelstang

750 g benfritt lammekjøtt i terninger

6 sjalottløk, finhakkede

2 hvitløksfedd, finhakkede

2-4 cm skrelt og finhakket ingefær

1-2 ts støtte korianderfrø

1-2 ts malt spisskummen

1 ts mildt chillipulver

1 1/2 dl yoghurt naturell

1 ts garam masala

salt

--------------

til severing

2 ss hakkede korianderblad

1 rød chilli i ringer

2 dl avrent yoghurt eller lettrømme

Sånn gjør du det:

Varm 4 ss olje i en gryte. Legg i kardemomme, nellik, kanel og pepper og rørestek i ett minutt. Legg i lammekjøttet, litt om gangen, og stek til kjøttet er brunt. Legg kjøttet i en bolle, og fjern krydderet.

Ha en ss olje i gryten, og rørestek sjalottløk, hvitløk og ingefær i ca 5 minutter. Tilsett korianderfrø, spisskummin og chilipulver. Rorestek i 5 nye minutter, og tilsett yogurten en spiseskje om gangen.

Legg kjøttet tilbake i pannen, sammen med kraften i bollen. Ha på vann til det dekker kjøttet. Kok opp under omrøring, demp varmen, legg på lokk og la det trekke til kjøttet er mørt, ca 1 time. Tilsett mer vann, om sausen er for tykk.

Smak til med salt, og dryss på garam masala. Rør godt. Dryss koriander over retten før servering, og server med yoghurt og chiliringer.

Til retten vil jeg servere ris, nanbrød og gjerne en grønnsakrett.

Jeg synes forresten at aloo sag, er godt til, det er en spinat og potetrett.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...