Gå til innhold

LIVE 8 - hykleri


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Synes ideen og intensjonen med LIVE 8 konsertene er utrolig flott - men det blir noe bakvendt når en kampanje for å bekjempe fattigdom frontes av noen av verdens værste forbilder når det gjelder fattigdomsproblematikken.

Mange av artistene som skal opptre på konsertene er jo styrtrike mennesker som hemningsløst konkurerer om å velte seg i, og skamløst vise frem og skryter av, den mest groteskt idiotiske overfod og luksus.

Den enorme fattigdommen i verden skyldes ikke at der ikke er nok resurser til å sikre alle det de primært trenger for å leve et anstendig liv (nødvendig mat og drikke, nødvendige klær, et anstendig sted å bo, grunnleggende utdannelse og helseomsorg), men at en minoritet av verdens befolkning kontrolerer majoriteten av resursene, og at denne minoriteten er for jævlig bortskjemt og egoistisk til å ville dele tilstrekkelig med seg. Og det er like mye menigmanns ansvar som de politiske ledernes ansvar.

De ovenfornevnte artistene er derfor som sagt noen av de værste forbildene i kampen for å få folk til å skjønne hvilket ansvar den ankelte har til å dele med seg, deres livsførsel signaliserer jo det stikk motsatte, og fremmer egoisme og materialisme og påvirker sine fans i totalt feil retning.

Deres deltagelse på LIVE 8 kan lett sees på som mer en PR-sak enn et oppriktig engasjement for å hjelpe de mange millioner av mennesker som lever et uverdig liv i totalt meningsløs fattigdom og nød.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvem burde ha deltatt på Live 8 da? Sputnik?

Det er noen av verdens mest populære artister som skal være med på Live 8. Populære artister=flere solgte billetter= flere penger. Og man vil vel samle inn så masse penger som mulig til veldedighet vel? :wink:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

LIVE 8 handler ikke om å samle inn penger, og alle konsertene er helt gratis. Det handler om å oppfordre folk til å være med på å kreve at lederne av verdens rikeste land gjør mer for å bekjempe fattigdommen i verden. Og jeg mener at det er hyklersk av noen av verdens rikeste mennesker som selv velter seg i ufattelig overflod å liksom skulle fortelle andre at de må gjøre mer for verdens fattige når de heller burde starte med å se på hva de selv gjør (eller rettere sagt ikke gjør).

At disse artistene er med i denne aksjonen er som om...tja...f.eks. at verdens største bilprodusenter skulle delta i en kampanje mot unødvendig privatbilisme - det rimer bare ikke.

Les om LIVE 8 på http://www.live8live.com

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest 1614313

Tror du ikke det skaper mer "oppstyr" om det er populære artister med da? Om det er omtale og oppmerksomhet det er snakk om så må det vel være rene gullgruven å ha noen av de mest kjente artistene i verden med. Bush og hans likemenn hadde nok ikke brydd seg noe særlig om det var Kurt som sto på scenen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Poenget er at formålet med LIVE 8 er ikke å bare skape oppmerksomhet for oppmerksomhetens skyld, men for å formidle et budskap. Og når en del av dem som skal stå i fronten som formidlere av dette budskapet har en livsstil og et image som er stikk i strid med budskapet, så oppstår der et troverdighetsproblem som reduserer budskapets slagkraft. Mange av artistene som skal opptre på LIVE 8 konsertene er helt sikkert troverdige formidlere av budskapet, men megamaterialister som f.eks. 50 cent og Mariah Carey heller er med på å svekke budskapet.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...