Gå til innhold

Innvandringsregnskap


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest SVANTE

For et antall år siden ville CIH gjerne se et regnskap vedr. innvandring. Sosialistene og prominente innvandrere protesterte mot stigmatisering. I Sverige er frågan aktuell. Les gjerne siste del av dette innlegg. Slik løses elegant en pinsam sak:

Kostnader: Mona, Finns det nogon utredning gjord vad den svenska invandringen kostar och har kostat?/ Björn Hammarbäck 2004-05-17

Alla behövs Svar på: Kostnader Nej, det finns ingen sådan utredning. Om den fanns skulle den bli oöverblickbart stor: när man utreder vad invandringen "kostar" måste man också utreda vad samhället "vinner" på invandringen: i form av välutbildade personer, arbetskraft etc. Slutsumman är det svårt att säga något om - kanske hamnar den snarare på plus än på minus. / Mona Sahlin 2004-05-17

http://www.invandring.se/arkiv/2005/01/web...diskussion.html

Deler fjernet, i henhold til regler om kopirett.

Les også Kvinneguidens regler.

Druscilla - moderator

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Valhalla

Det er verboten å snakke om slikt i Sverige. Politikerne, og da særlig Mona Sahlin, mangler ryggrad. Forhåpentligvis vil Sverigedemokratene vokse.

Integrationsminister Mona Sahlin i Euroturk (Turkiska ungdomsförbundets tidning) mars 2002:

«Jag tror det är lite det som som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker».

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Dum Perignon

Det kunne vært interessant å få et regnskap over hvor mye kvinnene og barna koster Norge. Klarer vi oss kanskje bedre uten dem, i lys av ny teknologi, nye produkter og aktuell vitenskap?

Jeg tror et sånt kvinne- og barneregnskap blir en viktig del av valgkampen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Valhalla

Man har da regnskap over mange grupper. Hvor mye koster eldre? Hvor mye de syke? De arbeidsledige? Når man skal snakke om innvandring og nytten av dette for landet blir det naturlig å finne ut om det har den nytten man snakker om. Hvis det er disse som skal redde oss fra vår økende alder vil det være fint å finne ut om det bidrar eller faktisk koster mer enn det gir.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Dum Perignon

Det er jeg enig med deg i, Valhalla. Men jeg tror kanskje det vil ta lenger tid å diskutere hva som faktisk skal legges inn i et sånt regnskap enn det deretter vil ta å utarbeide det, av den enkle grunn at det er mange ulike interesser ute og går.

Dessuten skurrer det litt at man grunngir ønske om et sånt regnskap med fremtidig arbeidsinnvandring, det skal ikke mye fantasi til å se at det er snakk om litt ulike grupper her.

Uansett tror jeg likevel at et vettugt innrettet "regnskap" vil kunne sortere et debattområde med mye grums.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Valhalla

Man kan begynne med noe så enkelt som hvor mange som er i arbeid, for at det skal lønne seg bør det være fler i arbeid enn nordmenn. I dag gjelder dette kun tamiler og da 0. et eller annet prosent. Resten ligger langt under som Somaliere på rundt 28% og Pakistanere rundt 39%.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...