Gå til innhold

Kjøttdeig - middagtips


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Anonymous

Er det noen som har noen gode tips til retter man kan lage av kjøttdeig? Og da tenker jeg ikke på de tradisjonelle rettene som pizza, spaghetti, lasagne o.s.v. Gjerne noe litt originalt og med masse krydder!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Anonymous

Kålruletter

Kinakålens avlange blad passer godt til kålruletter. Farsen er

litt spesiell, da den er frest og blandet med havregryn.

Til 4 porsjoner trenger du :

1 løk

1 ss olje

ca. 400 g kjøttdeig

2 krm pepper

2 ts salt

2 laurbærblad

1 dl havregryn

½ dl klippet persille

1 kinakål, ca. 12 blad

2 dl buljong, gjerne av terning

Slik gjør du :

Plukk bladene av kinakålhodet og forvell dem i rikelig kokende

vann ca. 5 minutter. Hakk løken og fres den i olje. Ha i kjøtt-

deigen, hakk den opp, tilsett pepper og fres det i 5 minutter. Til-

sett salt, knust laurbærblad, havregryn og persille.

La vannet renne godt av kålbladene. Fordel farsen i bladene. Rull

kålrulettene fast sammen og legg dem tett i tett i en ovnfast form

eller stekepanne. Hell på buljong (eller bare lettsaltet vann), dekk

med lokk eller folie og la dem trekke ved svak varme på platen

eller i stekeovnen ved ca. 200 grader i 30 – 40 minutter.

Server kålrulettene med poteter eller ris, tyttebær og sjy eller lett-

brunet smør.

hilsen Trine!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Potet fylt m/kjøttdeig

(6 porsjoner)

Ingredienser:

6 store poteter

1 liten løk

1/2 rød paprika

1/2 grønn paprika

200 g kjøttdeig

150 g reven gul ost

3 ss olje

1 ss smør/margarin

2 ss tomatpure

1 dl vann

2-3 ss hakket kruspersille

salt og pepper

Fremgangsmåte:

Potetene vaskes og settes inn i ovn ved 225 grader C. Stekes ca. 1 time. Imens brukes kjøttdeigen litt i varm olje før finhakket løk tas i. La det småsteke sammen litt før hakket persille og paprika tas over. Bland tomatpure i vannet og rør inn i kjøttdeigen. Dryss over salt og pepper. Småkokes til massen har fått en fyldig konsistens. De bakte potetene deles i to og hules ut. Bland potetmassen med det ferdige kjøttfyllet, som så fylles tilbake i potetskallene. Dryss over reven gul ost. Inn i ovn - ved 180 grader C. Stekes ca. 15 min.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Stek kjøttdeigen sammen med krydder og grønnsaker (gjerne tacokrydder i pose) Fyll dette i pitabrød og server ost, rømme og salat ved siden av. Ris er også godt til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

3 porsjoner)

Ingredienser:

500 g kjøttdeig

Kjøttdeigpinner

1 ts salt

1/2 ts pepper

1 ss finhakkede sylteagurker

1 ss salsasaus (sterk eller mild etter smak)

1 ss hvetemel

Fremgangsmåte:

Kna sammen alle ingrediensene og bland godt. Form deigen til tykke pølser som du trer inn på grillspiddene/pinnene. Grilles i ca. 8-10 minutter

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Mamman min hadde laget greske kjøttboller til gresk salat sist jeg var hjemme. Det var supergodt. Har ikke oppskriften desverre...12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

Kinakål og kjøttdeig i form

Denne retten syns jeg er kjempe god...litt anderledes.

Dette trenger du:

1 kinakål

2 ss smør

400 g kjøttdeig

1/2 ts.salt

1/2 ts.pepper

1 ts.oregano

1 ts.paprikapulver

1/2 ts.basillikum

1/2 glass tomatpurè (Gjerne mindre/mer...tilpass dette selv.)

3-4 ss kraft fra kålen

150 g revet ost

Hvit saus:

1/2 løk

2 ss smør

2 ss hvetemel

2,5 dl melk

1/2 ts.salt

1/2 ts.meksikansk krydderblanding (evt. din egen krydderblanding, paprika, grillkrydder, pepper osv.)

Slik gjør du:

Vask og skjær kinakålen i biter, smørdampes til den er mør....ca. 10 min.(Faller sammen og blir ca 1/3 del av mengeden.)

Hakk løken og fres den blank. Ha på hvetemel og spe med melk til tykk, hvit saus. Smak til med krydder. Ha kålen i sausen. Hakk kjøttdeigen og brun den lett. Ha i kraft fra kinakålen, tomatpurè og krydder og la det surre i 5-10 min. Ha kålstuingen i en ildfast form og legg kjøttdeigen oppå. Ost på toppen. Gratineres 5-10 min på sterk varme (250 grader) Osten skal bli gyllen.

Serveres med poteter.

Kjempe godt...bør prøves.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 uker senere...

Om du gillar tacos är detta något för dig! Såg att du hade fått ett liknande tips av anonym, men detta är ändå annorlunda och väl värt att pröva. Det är också lätt att göra.

Enchiladas (min egen version)

Bryn köttfärsen med gul lök. Krydda ordentligt med tacomixen eller med den speciella mixen för enchiladas.

Hacka ner paprika (gul, grön och röd), röd chilipeppar och majskorn. Rör ner salsa eller tacosås. Jag brukar också blanda i fefferoni och ibland också jalapenos.

Lägg köttfärsen i de mjuka tortillabröden, rulla ihop och lägg på plåt (med bakplåtspapper). Strö riven ost på rullarna och gratinera dem i ugnen på 200 grader i tio minuter.

Servera med grönsallad och creme fraiche.

Det är en stark rätt, speciellt om du har i både chilipeppar och jalapenos, men det kan du ju bestämma själv.

Vi brukar dricka rött vin och ha ett glas vatten stående bredvid (som vi alltid har när vi dricker vin) till enchiladas. Detta är ett tips eftersom kolsyrade drycker som t ex öl och cola gör att chilipeppar får än starkare eftersmak än den får om man dricker vin eller vatten.

På vissa förpackningar till tacoprodukter står det recept till enchiladas med "siffror och mått". Dessa kan man använda om man vill och sedan göra som jag - ta i extra ingredienser! icon_wink.gif

vinke.gif1212[ Dette Innlegg er endret av: Donborwen den 2002-04-16 12:29 ]

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Lottemor

Fyllte pannekaker....

Du lager vanelige pannekaker først.

Stek kjøtdeig bland gjerne inn løk og annet som du liker....

Smak til med grillkrydder,hvitløksalt,pepper,paprika,rosmarin,timian,fersk hvitløk og gjerne litt hermetisk tomat(ikke søet i boxsen bare tomaten)

legg blandingen på pannekaken og rull den til en pølse...

Legg det i en ild fast form og ta raspet ost oppå....

La det stå til osten er gyllden

12

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...