Gå til innhold

Hva kan jeg bruke oksetunge til?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Har akkurat smakt oksetunge for første gang. Synes av prinsipp at det er fint å bruke «hele» dyret, og nærbutikken min hadde store mengder oksetunge på salg fordi utløpsdatoen nærmet seg.

Jeg tror at jeg tilberedte den helt riktig, men jeg synes at konsistensen er litt spesiell. Prøvde å skjære den i skiver og spise den med ris og raspede gulrøtter, uten saus. Det var ingen høydare, for å si det sånn!

Tenkte at jeg kanskje kan bruke resten av kjøttet i en gryterett eller suppe. Er det noen som har noen idéer? 

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg lettsalter den, og koker den som pålegg...Typisk julepålegg her i Trøndelag👌

  • Liker 1
Skrevet

I Norge er det nok aller mest vanlig å spise tunge som pålegg på brød, spesielt til jul.

Jeg har blitt servert tunge i brun saus med grønnsaker og poteter ved siden av og husker det som veldig godt. Har du prøvd å søke etter oppslrifter?

Her er en jeg syns ser ganske ok ut, og som jeg sikkert kunne funnet på å prøve.

 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...