Miss-Grey Skrevet 16. januar 2020 #1 Skrevet 16. januar 2020 Har akkurat smakt oksetunge for første gang. Synes av prinsipp at det er fint å bruke «hele» dyret, og nærbutikken min hadde store mengder oksetunge på salg fordi utløpsdatoen nærmet seg. Jeg tror at jeg tilberedte den helt riktig, men jeg synes at konsistensen er litt spesiell. Prøvde å skjære den i skiver og spise den med ris og raspede gulrøtter, uten saus. Det var ingen høydare, for å si det sånn! Tenkte at jeg kanskje kan bruke resten av kjøttet i en gryterett eller suppe. Er det noen som har noen idéer?
Bamseklemmer Skrevet 17. januar 2020 #2 Skrevet 17. januar 2020 Jeg lettsalter den, og koker den som pålegg...Typisk julepålegg her i Trøndelag👌 1
Brunhilde Skrevet 17. januar 2020 #3 Skrevet 17. januar 2020 I Norge er det nok aller mest vanlig å spise tunge som pålegg på brød, spesielt til jul. Jeg har blitt servert tunge i brun saus med grønnsaker og poteter ved siden av og husker det som veldig godt. Har du prøvd å søke etter oppslrifter? Her er en jeg syns ser ganske ok ut, og som jeg sikkert kunne funnet på å prøve.
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2020 #4 Skrevet 17. januar 2020 Jeg har lest flere steder at tungetaco er godt, men den oppskriften jeg har funnet er til usaltet tunge - din er trolig saltet? https://www.renmat.no/oppskrift/tungetaco Anonymkode: 7cb98...654
AnonymBruker Skrevet 17. januar 2020 #5 Skrevet 17. januar 2020 Jeg fikk flere treff på svensk og engelsk søk (har hatt samme ide selv, men mannen var ikke like lysten). Her f.eks.: https://www.tasteline.com/recept/alg-eller-oxtunga/ Eller her:https://omnivorescookbook.com/beef-tongue-recipes Anonymkode: 7cb98...654
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå