AnonymBruker Skrevet 28. desember 2019 #1 Skrevet 28. desember 2019 Hei. Når dere inviterer familie på middag serverer dere det som dere føler for eller tar dere høyde for hva gjestene liker? Sikkert et dumt spørsmål 🤪 Anonymkode: a8342...621
Whistler Skrevet 28. desember 2019 #2 Skrevet 28. desember 2019 Serverer det jeg har lyst på og gidder å lage. Menyen nevnes i invitasjonen. De som heller vil ha noe annet sier nei takk til invitasjonen. Vanskeligere er det faktisk ikke. 5
Mezzosoprena Skrevet 28. desember 2019 #3 Skrevet 28. desember 2019 Jeg lager og serverer det jeg ønsker, og inviterer til "kalkunmiddag" f.eks i innbydelsen. Når barna var små, kunne jeg nok servere noe barnevennlig til dem, men ettersom de ble større får folk spise det jeg serverer. 2
Ullvott Skrevet 28. desember 2019 #4 Skrevet 28. desember 2019 Jeg serverer noe jeg tror de vil like, men som jeg samtidig har lyst til eller gidder å lage. Det ene må jo ikke utelukke det andre. Noen ganger er det mer "temabasert": når jeg inviterer folk til fårikålmiddag, rakfisklag osv, så er menyen gitt. 1
Veslefrikk Skrevet 28. desember 2019 #5 Skrevet 28. desember 2019 7 minutter siden, AnonymBruker skrev: Hei. Når dere inviterer familie på middag serverer dere det som dere føler for eller tar dere høyde for hva gjestene liker? Sikkert et dumt spørsmål 🤪 Anonymkode: a8342...621 En mellomting kanskje. Jeg vil jo gjerne at gjestene skal kose seg og nyte maten, men samtidig skal det være noe jeg liker selv også. Men inviterer jeg til middag, så lager jeg nok noe jeg vet gjestene vil sette pris på. 1
Gjest AthenaRavenLuna Skrevet 28. desember 2019 #6 Skrevet 28. desember 2019 Lager noe både de og jeg liker.
Muskath Skrevet 28. desember 2019 #7 Skrevet 28. desember 2019 Jeg pleier å ta høyde for at gjestene liker det jeg skal servere.
AnonymBruker Skrevet 28. desember 2019 #8 Skrevet 28. desember 2019 Men hvis dere vet et familiemedlem ikke spiser f.eks pinnekjøtt inviterer dere de på det eller blir det litt frekt? Anonymkode: a8342...621
Muskath Skrevet 28. desember 2019 #9 Skrevet 28. desember 2019 Just now, AnonymBruker said: Men hvis dere vet et familiemedlem ikke spiser f.eks pinnekjøtt inviterer dere de på det eller blir det litt frekt? Anonymkode: a8342...621 Da ville jeg laget noe annet som denne personen kunne spise.
kaleidoskop Skrevet 28. desember 2019 #10 Skrevet 28. desember 2019 2 minutter siden, AnonymBruker said: Men hvis dere vet et familiemedlem ikke spiser f.eks pinnekjøtt inviterer dere de på det eller blir det litt frekt? Anonymkode: a8342...621 Jeg hadde invitert på pinnekjøtt, så kunne personen ha valgt om de vil komme eller ikke. 3
Ullvott Skrevet 28. desember 2019 #11 Skrevet 28. desember 2019 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Men hvis dere vet et familiemedlem ikke spiser f.eks pinnekjøtt inviterer dere de på det eller blir det litt frekt? Anonymkode: a8342...621 Det er dårlig gjort å utelate vedkommende. En middag er jo sosialt også; ikke bare et nødvendig onde for å få i seg næring. Vedkommende kan jo alltids spise tilbehør, og eventuelt ha med seg noe selv uten at jeg blir fornærmet over det. Ser ikke bort fra at jeg hadde laget noe enkelt som passer med samme tilbehør til vedkommende, heller. 1
Whistler Skrevet 28. desember 2019 #12 Skrevet 28. desember 2019 26 minutter siden, AnonymBruker skrev: Men hvis dere vet et familiemedlem ikke spiser f.eks pinnekjøtt inviterer dere de på det eller blir det litt frekt? Anonymkode: a8342...621 Hvis man inviterer til bacalaomiddag, rakfisklag, pinnekjøttmiddag, lutefisklag eller noe annet tematisk, så vil det jo være hylteit å invitere noen man vet ikke spiser det, men man bør invitere de likevel om det er en krets man pleier å be. Prøv å bytt ut ordet pinnekjøtt med for eksempel ordet taco i spørsmålet ditt og se hva du synes. 1
LittDiva Skrevet 28. desember 2019 #13 Skrevet 28. desember 2019 Lager det jeg har lyst til og servere. Heldigvis er venner og familie altetende og glad i mat. Tar selvfølgelig hensyn om svigerinnen min kommer, hun har cøliaki.
AnonymBruker Skrevet 28. desember 2019 #14 Skrevet 28. desember 2019 Takk for svar. Har invitert bror og familie på middag i morgen og dama hans liker ikke det som blir servert. Skal innrømme at jeg ikke har sagt hva jeg skal servere før i kveld. Anonymkode: a8342...621
Muskath Skrevet 28. desember 2019 #15 Skrevet 28. desember 2019 Hva med å la henne få litt Vossakorv, noen medisterkaker eller noe annet man kan ha samme tilbehør til? 1
AnonymBruker Skrevet 28. desember 2019 #16 Skrevet 28. desember 2019 Jeg spør om de spiser det, og er det en som ikke spiser det så lager jeg også noe vedkommende kan spise. Anonymkode: 7f9d2...80d
AnonymBruker Skrevet 28. desember 2019 #17 Skrevet 28. desember 2019 Har noe ribbe liggende igjen som jeg tenkte å varme opp, mannen er ikke enig. Han mener hun får spise det som blir servert, jeg synes det er litt frekt og synes jeg kan servere noe hun liker. Vil jo at hun skal få en fin kveld og ikke føle seg utenfor Anonymkode: a8342...621 1
AnonymBruker Skrevet 28. desember 2019 #18 Skrevet 28. desember 2019 Jeg lager stort sett det jeg føler for. Familien min elsker mat og bli bedt bort, så det er stort sett aldri problematisk. Men har en som er hyperallergisk mot fisk, så det serveres ikke når vedkommende er bedt. Men det handler ikke om å ikke like da, så d ser jeg ik på som et problem. Hvis det er én person som ikke liker ditten eller datten, sier jeg at jeg skal lage det og det- du er velkommen. Og da er det en ikke-sak. Men det pleier liksom ikke å være et problem. Anonymkode: 63732...e71
DavinaWin Skrevet 28. desember 2019 #19 Skrevet 28. desember 2019 52 minutter siden, AnonymBruker skrev: Har noe ribbe liggende igjen som jeg tenkte å varme opp, mannen er ikke enig. Han mener hun får spise det som blir servert, jeg synes det er litt frekt og synes jeg kan servere noe hun liker. Vil jo at hun skal få en fin kveld og ikke føle seg utenfor Anonymkode: a8342...621 Om du allikevel har noe hun liker liggende som du må bruke opp synes jeg det var en kjempegod idé å tilby dette til svigerinnen din☺️ 4
NewInTown Skrevet 29. desember 2019 #20 Skrevet 29. desember 2019 Tar selvfølgelig litt høyde for hva gjestene evt. liker/ikke liker, om jeg har tilgang på den informasjonen. Syns ikke det er gøy å servere noe som ikke blir spist, så foretrekker å diskutere litt meny på forhånd med gjestene om jeg kan. Ellers så serverer jeg ting som er relativt trygt, eller litt flere forskjellige retter. 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå