Jump to content
AnonymBruker

HJELP! Deigen til fattigmann blir klissete

Recommended Posts

AnonymBruker

Jeg baker fattigmann for første gang i år. Jeg gjør akkurat det som står i oppskriften, er nøyaktig med melmengden og arbeider deigen raskt sammen, men når jeg skal kjevle ut, er den like klissete som lim og det gjør at den er helt umulig å kjevle ut. Den klistrer seg til både kjevle og bord 😞

Anonymkode: 0c97c...895

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

AnonymBruker

Fattigmannseig (og all annen kjevledeig uten gjær) skal settes kaldt over natta.

Anonymkode: 8f303...e46

Share this post


Link to post
Share on other sites
Maleficenta
49 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg baker fattigmann for første gang i år. Jeg gjør akkurat det som står i oppskriften, er nøyaktig med melmengden og arbeider deigen raskt sammen, men når jeg skal kjevle ut, er den like klissete som lim og det gjør at den er helt umulig å kjevle ut. Den klistrer seg til både kjevle og bord 😞

Anonymkode: 0c97c...895

Kan du ikke bare ha i mer mel? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker
29 minutter siden, Maleficenta skrev:

Kan du ikke bare ha i mer mel? 

Det står at jeg ikke skal ha mer mel i enn det som står i oppskriften.

Anonymkode: 0c97c...895

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Var melmengden oppgitt i vekt eller volum? Vekt er mer nøyaktig, om du brukte dl-mål kan det fremdeles hende det er for lite mel. Men jeg ville satt deigen kaldt og forsøkt igjen om noen timer.

Anonymkode: 2a6ff...3ac

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker
31 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Fattigmannseig (og all annen kjevledeig uten gjær) skal settes kaldt over natta.

Anonymkode: 8f303...e46

Det gjør den.

Anonymkode: 0c97c...895

Share this post


Link to post
Share on other sites

Annonse

AnonymBruker
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Var melmengden oppgitt i vekt eller volum? Vekt er mer nøyaktig, om du brukte dl-mål kan det fremdeles hende det er for lite mel. Men jeg ville satt deigen kaldt og forsøkt igjen om noen timer.

Anonymkode: 2a6ff...3ac

Vekt

Anonymkode: 0c97c...895

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pjolterbeist

Sett deigen i et litt kjølig rom i minst et par timer. Det vil gi melet mer tid til å suge til seg væsken, noe som igjen gjør at deigen ikke blir så klissete. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker
15 timer siden, Pjolterbeist skrev:

Sett deigen i et litt kjølig rom i minst et par timer. Det vil gi melet mer tid til å suge til seg væsken, noe som igjen gjør at deigen ikke blir så klissete. 

Hadde den stående i kjøleskapet natten over, uten at det hjalp.

Anonymkode: 0c97c...895

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...