AnonymBruker · #1 Posted December 4 Jeg baker fattigmann for første gang i år. Jeg gjør akkurat det som står i oppskriften, er nøyaktig med melmengden og arbeider deigen raskt sammen, men når jeg skal kjevle ut, er den like klissete som lim og det gjør at den er helt umulig å kjevle ut. Den klistrer seg til både kjevle og bord 😞 Anonymkode: 0c97c...895 0 Share this post Link to post Share on other sites
AnonymBruker · #2 Posted December 4 Fattigmannseig (og all annen kjevledeig uten gjær) skal settes kaldt over natta. Anonymkode: 8f303...e46 0 Share this post Link to post Share on other sites
Maleficenta · #3 Posted December 4 49 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jeg baker fattigmann for første gang i år. Jeg gjør akkurat det som står i oppskriften, er nøyaktig med melmengden og arbeider deigen raskt sammen, men når jeg skal kjevle ut, er den like klissete som lim og det gjør at den er helt umulig å kjevle ut. Den klistrer seg til både kjevle og bord 😞 Anonymkode: 0c97c...895 Kan du ikke bare ha i mer mel? 0 Share this post Link to post Share on other sites
AnonymBruker · #4 Posted December 4 29 minutter siden, Maleficenta skrev: Kan du ikke bare ha i mer mel? Det står at jeg ikke skal ha mer mel i enn det som står i oppskriften. Anonymkode: 0c97c...895 0 Share this post Link to post Share on other sites
AnonymBruker · #5 Posted December 4 Var melmengden oppgitt i vekt eller volum? Vekt er mer nøyaktig, om du brukte dl-mål kan det fremdeles hende det er for lite mel. Men jeg ville satt deigen kaldt og forsøkt igjen om noen timer. Anonymkode: 2a6ff...3ac 0 Share this post Link to post Share on other sites
AnonymBruker · #6 Posted December 4 31 minutter siden, AnonymBruker skrev: Fattigmannseig (og all annen kjevledeig uten gjær) skal settes kaldt over natta. Anonymkode: 8f303...e46 Det gjør den. Anonymkode: 0c97c...895 0 Share this post Link to post Share on other sites
AnonymBruker · #7 Posted December 4 1 time siden, AnonymBruker skrev: Var melmengden oppgitt i vekt eller volum? Vekt er mer nøyaktig, om du brukte dl-mål kan det fremdeles hende det er for lite mel. Men jeg ville satt deigen kaldt og forsøkt igjen om noen timer. Anonymkode: 2a6ff...3ac Vekt Anonymkode: 0c97c...895 0 Share this post Link to post Share on other sites
Pjolterbeist · #8 Posted December 4 Sett deigen i et litt kjølig rom i minst et par timer. Det vil gi melet mer tid til å suge til seg væsken, noe som igjen gjør at deigen ikke blir så klissete. 0 Share this post Link to post Share on other sites
AnonymBruker · #9 Posted December 5 15 timer siden, Pjolterbeist skrev: Sett deigen i et litt kjølig rom i minst et par timer. Det vil gi melet mer tid til å suge til seg væsken, noe som igjen gjør at deigen ikke blir så klissete. Hadde den stående i kjøleskapet natten over, uten at det hjalp. Anonymkode: 0c97c...895 0 Share this post Link to post Share on other sites