Gå til innhold

Du som er vegetarianer


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Har helsen blitt dokumentert bedre? Hva opplever du av helsefordeler og ulemper? Vurderer om vår familie skal gå over til et pescetarianer kosthold. Og jeg lurer på hvorfor er du som vegetarianer ikke veganer? 

Anonymkode: f4614...910

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Vegetarianer-kosthold kan fungere (men spis mye av det animalske du kan spise). Pescetarianer-kosthold kan fungere (igjen  - spis mye av det animalske du kan spise). Veganer-kosthold kan IKKE fungere. Vi trenger animalske råvarer.

Et vegansk kosthold gir ikke kroppen alle næringsstoffer man trenger og sakte men sikkert ødelegger man kroppen. Kosttilskudd er ikke det samme som å spise det i naturlig form og det er mange mikronæringsstoffer vi ikke helt vet hva gjør med kroppen, på godt og vondt. Det er utrolig mange eks-veganere i carnivore-samfunnet. De ødela helsa si ved å spise vegansk og nå spiser de kun animalsk for å få tilbake helsa fordi kjøtt helbreder. Det kommer til å ta noen år før det offentlige ser hvor skadelig et vegansk kosthold er, og særlig også fordi mange ex-veganere har fortalt at de går inn i en transe der de spiser store mengder animalskt uten å forstå hva som har skjedd. Kroppen er så robbet for vitaminer og mineraler at autopiloten må ta over for å få næringen den trenger. Og mange forteller om hvordan de skjulte at de ikke lenger var veganere i åresvis, og til og med fortsatte å anbefale veganisme fordi det "var så fantastisk og de følte seg så fantastisk friske". De trodde at det bare var dem som gjorde noe feil og at det fungerte for alle andre. Men det fungerer faktisk ikke for noen i lengden.

Anonymkode: 4b23f...8cd

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Et vegetarisk kosthold er ikke nødvendig sunt. Potetgull og brus er jo vegansk... og nå begynner det å dukke opp flere og flere ferdigretter med ultraprosessert vegetarmat. 

7ende dags adventistene i USA er jo noen av de som lever lengst og har best helse i verden, disse er ofte vegetarianere eller veganere. MEN de har veldig fokus på korrekt sammensetning av mat og fokuserer på trening. 

Anonymkode: 4686b...f99

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Vegetarianer-kosthold kan fungere (men spis mye av det animalske du kan spise). Pescetarianer-kosthold kan fungere (igjen  - spis mye av det animalske du kan spise). Veganer-kosthold kan IKKE fungere. Vi trenger animalske råvarer.

Et vegansk kosthold gir ikke kroppen alle næringsstoffer man trenger og sakte men sikkert ødelegger man kroppen. Kosttilskudd er ikke det samme som å spise det i naturlig form og det er mange mikronæringsstoffer vi ikke helt vet hva gjør med kroppen, på godt og vondt. Det er utrolig mange eks-veganere i carnivore-samfunnet. De ødela helsa si ved å spise vegansk og nå spiser de kun animalsk for å få tilbake helsa fordi kjøtt helbreder. Det kommer til å ta noen år før det offentlige ser hvor skadelig et vegansk kosthold er, og særlig også fordi mange ex-veganere har fortalt at de går inn i en transe der de spiser store mengder animalskt uten å forstå hva som har skjedd. Kroppen er så robbet for vitaminer og mineraler at autopiloten må ta over for å få næringen den trenger. Og mange forteller om hvordan de skjulte at de ikke lenger var veganere i åresvis, og til og med fortsatte å anbefale veganisme fordi det "var så fantastisk og de følte seg så fantastisk friske". De trodde at det bare var dem som gjorde noe feil og at det fungerte for alle andre. Men det fungerer faktisk ikke for noen i lengden.

Anonymkode: 4b23f...8cd

Jeg er ikke vegetarianer eller veganer, men spiser både kjøtt, grønnsaker, egg og melk bare så det er sagt før du beskylder meg for å være noe jeg ikke er.

Altså, seriøst, skjønner du ikke hvor selvmotsigende det er med rent animalsk kosthold når du kritiserer et annet kosthold for mangel på vitaminer og mineraler? Når man kun spiser animalske produkter går man glipp av ekstremt mye vitaminer. Hvorfor ikke spise et variert og sunt kosthold med innslag av både animalsk og vegetariansk? 

Anonymkode: 26c0f...706

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 time siden, AnonymBruker skrev:

Jeg er ikke vegetarianer eller veganer, men spiser både kjøtt, grønnsaker, egg og melk bare så det er sagt før du beskylder meg for å være noe jeg ikke er.

Altså, seriøst, skjønner du ikke hvor selvmotsigende det er med rent animalsk kosthold når du kritiserer et annet kosthold for mangel på vitaminer og mineraler? Når man kun spiser animalske produkter går man glipp av ekstremt mye vitaminer. Hvorfor ikke spise et variert og sunt kosthold med innslag av både animalsk og vegetariansk? 

Anonymkode: 26c0f...706

Du kan jo prøve å nevne ett vitamin eller mineral man får mangel på av å spise kun animalskt? Til tross for at det finnes tusener av mennesker som har spist kun animalskt i åresvis og har blitt helbredet fra veldig mange sykdommer, blant annet forårsaket av veganisme. Og til tross for at det finnes flere stammer som har levd på nesten eksklusivt animalskt i generasjoner og de var mye friskere enn vi er nå. Ingen mangelsykdommer der...

C-vitamin er det eneste "reelle" som jeg kan forstå at folk tror man kan få mangel av hvis man spiser bare animalskt. Sjømennene vi har blitt fortalt skremselshistorier om at fikk skjørbuk (c-vitamin-mangel) fordi de ikke spiste grønnsaker, spiste faktisk hovedsaklig kjeks (altså korn). Kjøtt, egg og fisk har faktisk små mengder c-vitamin. Lever og noen andre organer inneholder mer. Karbohydrater konkurrerer med c-vitamin i kroppen, og jo mer karbohydrater du spiser, jo mer c-vitamin trenger du. Spiser du tilnærmet null karbohydrater trenger du veldig lite c-vitamin. Det er mange som har spist null planter over mange ÅR uten å få skjørbuk. C-vitamin har en forholdsvis kort halveringstid når eksponert for varme og luft (dette gjelder også c-vitamin i butikk-appelsinjuice som ikke lenger er beskyttet av appelsinen og har blitt varmebehandlet), så det finnes mer c-vitamin i ferskt, rått kjøtt enn stekt. Jo mer du steker, jo mindre c-vitamin. 
Men til og med ved å spise kun stekt muskelkjøtt og ingenting annet vil man få i seg nok c-vitamin så lenge det ikke må konkurrere med karbohydrater.

Det er faktisk sunt å spise kun animalskt, i motsetning til hva folk flest tror. Men man kan selvfølgelig ha et sunt kosthold ved å spise fra både planteverdenen og dyreverdenen, men mange blir syke av planter og har kuttet dem ut.

Anonymkode: 4b23f...8cd

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

49 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Du kan jo prøve å nevne ett vitamin eller mineral man får mangel på av å spise kun animalskt? Til tross for at det finnes tusener av mennesker som har spist kun animalskt i åresvis og har blitt helbredet fra veldig mange sykdommer, blant annet forårsaket av veganisme. Og til tross for at det finnes flere stammer som har levd på nesten eksklusivt animalskt i generasjoner og de var mye friskere enn vi er nå. Ingen mangelsykdommer der...

C-vitamin er det eneste "reelle" som jeg kan forstå at folk tror man kan få mangel av hvis man spiser bare animalskt. Sjømennene vi har blitt fortalt skremselshistorier om at fikk skjørbuk (c-vitamin-mangel) fordi de ikke spiste grønnsaker, spiste faktisk hovedsaklig kjeks (altså korn). Kjøtt, egg og fisk har faktisk små mengder c-vitamin. Lever og noen andre organer inneholder mer. Karbohydrater konkurrerer med c-vitamin i kroppen, og jo mer karbohydrater du spiser, jo mer c-vitamin trenger du. Spiser du tilnærmet null karbohydrater trenger du veldig lite c-vitamin. Det er mange som har spist null planter over mange ÅR uten å få skjørbuk. C-vitamin har en forholdsvis kort halveringstid når eksponert for varme og luft (dette gjelder også c-vitamin i butikk-appelsinjuice som ikke lenger er beskyttet av appelsinen og har blitt varmebehandlet), så det finnes mer c-vitamin i ferskt, rått kjøtt enn stekt. Jo mer du steker, jo mindre c-vitamin. 
Men til og med ved å spise kun stekt muskelkjøtt og ingenting annet vil man få i seg nok c-vitamin så lenge det ikke må konkurrere med karbohydrater.

Det er faktisk sunt å spise kun animalskt, i motsetning til hva folk flest tror. Men man kan selvfølgelig ha et sunt kosthold ved å spise fra både planteverdenen og dyreverdenen, men mange blir syke av planter og har kuttet dem ut.

Anonymkode: 4b23f...8cd

Hva med fiber? Eller mineraler fra frukt og bær? Nøtter? Alle disse matgruppene inneholder mye næringsstoffer kroppen trenger. Helt enig i at melk og meieriprodukter inneholder mye næring, men komplekse karbohydrater er minst like viktig for kroppen som protein og sunt fett. Dessuten finnes det lite eller ingen forskning som støtter carnivore diett, annet enn at det kan være bra for folk med medisinske årsaker som ikke kan spise karbohydrater. 

https://www.healthline.com/nutrition/carnivore-diet

"Still, consuming high amounts of saturated fat on the Carnivore Diet may be of concern. No research has analyzed the effects of eating animal foods exclusively. Therefore, the effects of consuming such high levels of fat and cholesterol are unknown"

Anonymkode: 26c0f...706

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

13 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hva med fiber? Eller mineraler fra frukt og bær? Nøtter? Alle disse matgruppene inneholder mye næringsstoffer kroppen trenger. Helt enig i at melk og meieriprodukter inneholder mye næring, men komplekse karbohydrater er minst like viktig for kroppen som protein og sunt fett. Dessuten finnes det lite eller ingen forskning som støtter carnivore diett, annet enn at det kan være bra for folk med medisinske årsaker som ikke kan spise karbohydrater. 

https://www.healthline.com/nutrition/carnivore-diet

"Still, consuming high amounts of saturated fat on the Carnivore Diet may be of concern. No research has analyzed the effects of eating animal foods exclusively. Therefore, the effects of consuming such high levels of fat and cholesterol are unknown"

Anonymkode: 26c0f...706

Når ble fiber et vitamin eller mineral? Fiber trenger vi ikke. Frukt, bær og nøtter har ingenting vi trenger som vi ikke kan få fra kjøtt. Det de derimot ofte har er oksalater som gjør ganske så mye skade over tid. Google "sally k norton oxalates".

"Komplekse karbohydrater" betyr bare en lengre kjede med sukkermolekyler. Alle karbohydrater består av enkle sukkerarter. Det spørs bare hvor mange molekyler. Stivelse for eksempel består av opptil mange tusen sukkermolekyler. Varm stivelse har løse bindinger mellom disse sukkermolekylene, og det der derfor varm stivelse påvirker blodsukkeret til og med raskere bordsukker. Menneskekroppen klarer fint å lage alle karbohydrater den trenger selv. Vi trenger heller ikke å innta noe sukker (altså karbohydrater) i det hele tatt. Glukoneogenesen tar hånd om det. Faktisk er det tydelig at det er mer naturlig for kroppen å produsere sukker enn å fordøye det. Vi har kun ett hormon som kan få ned blodsukkeret. Men vi har mange hormoner som kan øke blodsukkeret.

Det er riktig at det ikke er mye studier på carnivore enda, men vi har studert folkeslag (blant annet inuitter) som som sagt er friskere enn oss. Vilhjalmur Stefansson bodde med inuittene en periode og etterpå var det det få som trodde på ham at det var sunt å spise kun animalskt, eller at det gikk an i det hele tatt. Så han endte opp med å gjøre en studie på seg selv og en kollega. De startet på et sykehus de første ukene under konstant oppsyn og resten av året studien pågikk ble det fulgt hele tiden for å være sikker på at de ikke jukset. 

 

Sitat

There were no deficiency problems; the two men remained perfectly healthy; their bowels remained normal, except that their stools were smaller and did not smell. Stefansson's gingivitis disappeared by the end of the experiment although there was an increase in the deposit of tartar on his teeth. During this experiment his intake had varied between 2,000 and 3,100 calories per day and he derived, by choice, an average of almost eighty percent of his energy from animal fat and almost twenty percent from protein.[18] Daily intake varied from 100-140 grams of protein, 200-300 grams of fat, and 7-12 grams of carbohydrates.

 

Anonymkode: 4b23f...8cd

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikke overbevist om at et vegansk kosthold har en positiv helseeffekt i forhold til et velbalansert kosthold med noe innslag av animalsk protein. Da mener jeg rikelig frukt, grønt, korn, frø osv, i tillegg til noe animalsk protein. Det er jo mye snakk om dette nå i kjølvannet av the game changers, og "debukinga" som nå gjøres, handler jo nettopp om at de store trekkene i forskninga ikke påviser at animalske matvarer i seg selv er særlig skadelig når det inngår i et ellers godt kosthold.

Selv prøver jeg å spise minst mulig animalsk, mest av etiske og miljømessige grunner. Jeg har tidligere spist en del kjøtt. Jeg merker dog ingen forskjell rent helsemessig. Jeg elsker vegansk mat - masse deilige grønnsaker og annet godt. Akkurat nå spiser jeg vegansk/vegetarisk tre-fire ganger i uka, fisk to-tre ganger i uka, og kjøtt en eller kanskje to ganger i uka. Jeg synes ikke det nødvendigvis trenger å være enten eller, selv om jeg spesielt av etiske grunner gjerne skulle ønske at jeg spiste enda mindre kjøtt. Kanskje det blir sånn på sikt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Skal sies at inuittene har en genmutasjon som gjør at kroppen deres bedre kan takle kostholdet deres. Dvs kostholdet deres var så dårlig for menneskekroppen at den muterte for å bli bedre rustet til å takle det. Carnivore burde ingen prøve, det er gambling med helsa. Vegetarianere har i det minste mye studier bak seg over flere tiår som viser at helsen er god så lenge man spiser variert, noe som også gjelder for de som spiser kjøtt. 

Anonymkode: 3e120...4fc

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

16 timer siden, AnonymBruker skrev:

Vegetarianer-kosthold kan fungere (men spis mye av det animalske du kan spise). Pescetarianer-kosthold kan fungere (igjen  - spis mye av det animalske du kan spise). Veganer-kosthold kan IKKE fungere. Vi trenger animalske råvarer.

Et vegansk kosthold gir ikke kroppen alle næringsstoffer man trenger og sakte men sikkert ødelegger man kroppen. Kosttilskudd er ikke det samme som å spise det i naturlig form og det er mange mikronæringsstoffer vi ikke helt vet hva gjør med kroppen, på godt og vondt. Det er utrolig mange eks-veganere i carnivore-samfunnet. De ødela helsa si ved å spise vegansk og nå spiser de kun animalsk for å få tilbake helsa fordi kjøtt helbreder. Det kommer til å ta noen år før det offentlige ser hvor skadelig et vegansk kosthold er, og særlig også fordi mange ex-veganere har fortalt at de går inn i en transe der de spiser store mengder animalskt uten å forstå hva som har skjedd. Kroppen er så robbet for vitaminer og mineraler at autopiloten må ta over for å få næringen den trenger. Og mange forteller om hvordan de skjulte at de ikke lenger var veganere i åresvis, og til og med fortsatte å anbefale veganisme fordi det "var så fantastisk og de følte seg så fantastisk friske". De trodde at det bare var dem som gjorde noe feil og at det fungerte for alle andre. Men det fungerer faktisk ikke for noen i lengden.

Anonymkode: 4b23f...8cd

Snakk om manglende kunnskap. Hvor tror du vitaminene i dine animalske produkter kommer fra?

Anonymkode: e3bce...7ca

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

 
 
 
 
6 timer siden, AnonymBruker skrev:

Skal sies at inuittene har en genmutasjon som gjør at kroppen deres bedre kan takle kostholdet deres. Dvs kostholdet deres var så dårlig for menneskekroppen at den muterte for å bli bedre rustet til å takle det. Carnivore burde ingen prøve, det er gambling med helsa. Vegetarianere har i det minste mye studier bak seg over flere tiår som viser at helsen er god så lenge man spiser variert, noe som også gjelder for de som spiser kjøtt. 

Anonymkode: 3e120...4fc

Det uthevede er ikke nødvendigvis sant. Alle endrer seg litt etter hva de spiser over tid. Hvordan tror du evolusjonen fungerer? Og kanskje du også skal nevne at de fant andre endringer hos de som hadde vært vegetarianere lenge også i samme studie som den informasjonen er fra? Etter ditt utsagt betyr dette også da definitivt at vegetarianisme er dårlig

Her var DNAet endret i en negativ retning hos vegetarianere. Endringenene var for at kroppen skulle bli bedre på å omdanne omega-3 og omega-6 fra planter til de versjonene kroppen faktisk trenger, som kun finnes i animalske kilder. Den samme endringen betyr også økt inflammasjon og dette er forbundet med mange sykdommer som hjertesykdom, kreft og gikt.

Og det de også fant ut der er at nord-europeere er mer like inuitter enn de som har vært vegetarianere lenge. Tror nok det er mest av nord-europeeisk opphav blant kvinneguiden's brukere. ;) 

 

De fleste observasjonsstudier på vegetarianere er misvisende. Siden de aller fleste tror det er sunt å være vegetarianer og enda sunnere å være veganer, så er de generelt mer helsebevisste jo mer ekstremt de går i den retningen. Det betyr at de gjør andre ting enn å bare kutte ut kjøtt, egg, ost, etc. Man ser dette igjen og igjen på statistikken. Færre røyker, færre drikker alkohol, de er flinkere til å trene, flinkere til å få nok søvn, og mange andre ting som ikke blir tatt med i studiene en gang. Forskerne prøver å ta hensyn til forskjellene, men det går jo ikke med mindre man vet absolutt alle forskjellene. Ser man likevel på dødsstatistikken for vegetarianere, veganere og vanlige ikke-helsebevisste altetere, så viser den likevel at det ikke er noen signifikante totale forskjeller (2), det er bare forskjell på hva man dør av. Merk at mentale sykdommer er signifikant høyere blant vegetarianere... 😝

Anonymkode: 4b23f...8cd

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

7 timer siden, AnonymBruker skrev:

Snakk om manglende kunnskap. Hvor tror du vitaminene i dine animalske produkter kommer fra?

Anonymkode: e3bce...7ca

De kommer hovedsaklig fra gress, som kua klarer å konvertere til næring vi kan benytte oss av gjennom å spise kjøttet, innmaten og drikke melka deres. Og gresset får næring fra kua og døde insekter og dyr. Planter nærer seg på døde dyr og mennsker. Det er en grunn for at trær og busker på gamle gravlunder ofte er frodige. De finner stadig trerøtter som har vokst langs skjeletter fordi der fant de masse næring.

Visste du kan utarme en flekk med matjord på ca 10 år med åkerdrift, og det vil ta 1000 år med beiting for å bygge opp næringen igjen? Beiting gir næring til matjorda, åkerdrift tar næring fra matjorda. Minkende matjord er et stort problem i verden.

Anonymkode: 4b23f...8cd

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Dævendøtte
På 16.11.2019 den 9.16, AnonymBruker skrev:

Vegetarianer-kosthold kan fungere (men spis mye av det animalske du kan spise). Pescetarianer-kosthold kan fungere (igjen  - spis mye av det animalske du kan spise). Veganer-kosthold kan IKKE fungere. Vi trenger animalske råvarer.

Et vegansk kosthold gir ikke kroppen alle næringsstoffer man trenger og sakte men sikkert ødelegger man kroppen. Kosttilskudd er ikke det samme som å spise det i naturlig form og det er mange mikronæringsstoffer vi ikke helt vet hva gjør med kroppen, på godt og vondt. Det er utrolig mange eks-veganere i carnivore-samfunnet. De ødela helsa si ved å spise vegansk og nå spiser de kun animalsk for å få tilbake helsa fordi kjøtt helbreder. Det kommer til å ta noen år før det offentlige ser hvor skadelig et vegansk kosthold er, og særlig også fordi mange ex-veganere har fortalt at de går inn i en transe der de spiser store mengder animalskt uten å forstå hva som har skjedd. Kroppen er så robbet for vitaminer og mineraler at autopiloten må ta over for å få næringen den trenger. Og mange forteller om hvordan de skjulte at de ikke lenger var veganere i åresvis, og til og med fortsatte å anbefale veganisme fordi det "var så fantastisk og de følte seg så fantastisk friske". De trodde at det bare var dem som gjorde noe feil og at det fungerte for alle andre. Men det fungerer faktisk ikke for noen i lengden.

Anonymkode: 4b23f...8cd

Vås fra ende til annen. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Snakk om avsporing! Ta den debatten et annet sted. TS spør om noen har erfaring, ikke om synsing fra folk som ikke har det.

Til det TS spør om, jeg har merket forskjell på kroppen etter at jeg la om til vegetarisk kosthold. Jeg spiser stort sett alltid vegansk middag, men spiser gjerne egg eller ost til frokost, så er vegetarianer. For min del har omlegging til dette kostholdet betydd at jeg endelig har overskudd i hverdagen. Jeg spiste sunt når jeg spiste kjøtt også, men var allikevel helt utslitt på kvelden etter jobb og trening. Nå kommer jeg hjem fra trening på ettermiddagen med masse energi. Tar jevnlige blodprøver på grunn av noe helt annet enn kosthold, og jeg har fine, jevne nivåer hele veien.

Årsaken til at jeg spiser vegetarisk, og ikke vegansk, er at jeg rett og slett syns nåværende kosthold fungerer veldig godt. Det er også lettere å være vegetarianer enn veganer når man skal ut og reise osv. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

47 minutter siden, AnonymBruker skrev:

De kommer hovedsaklig fra gress, som kua klarer å konvertere til næring vi kan benytte oss av gjennom å spise kjøttet, innmaten og drikke melka deres. Og gresset får næring fra kua og døde insekter og dyr. Planter nærer seg på døde dyr og mennsker. Det er en grunn for at trær og busker på gamle gravlunder ofte er frodige. De finner stadig trerøtter som har vokst langs skjeletter fordi der fant de masse næring.

Visste du kan utarme en flekk med matjord på ca 10 år med åkerdrift, og det vil ta 1000 år med beiting for å bygge opp næringen igjen? Beiting gir næring til matjorda, åkerdrift tar næring fra matjorda. Minkende matjord er et stort problem i verden.

Anonymkode: 4b23f...8cd

Tror du kuene/grisene/sauene er ute og beiter hele tiden? De fores med dyrefor produsert på en åker.

Anonymkode: 53425...e77

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

29 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Tror du kuene/grisene/sauene er ute og beiter hele tiden? De fores med dyrefor produsert på en åker.

Anonymkode: 53425...e77

Hva vet du om hva kuene jeg spiser har spist? Alle bønder kan kjøpe tilbake kjøtt de selv har levert til slakt. Jeg kjøper gressfôret kjøtt gjennom en bonde som jeg vet er god med dyrene. Jeg oppfordrer flere til å gjøre det samme. Vi trenger flere beitedyr. Kun 3% av Norges areal kan brukes til åkerdrift. Arealet som kan brukes til beiting er mye, mye større. Hvis du ikke kjenner noen gode bønder, så kan denne siden være behjelpelig til å finne noen du kan kjøpe fra i ditt område.

Anonymkode: 4b23f...8cd

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

3 hours ago, AnonymBruker said:

Det uthevede er ikke nødvendigvis sant. Alle endrer seg litt etter hva de spiser over tid. Hvordan tror du evolusjonen fungerer? Og kanskje du også skal nevne at de fant andre endringer hos de som hadde vært vegetarianere lenge også i samme studie som den informasjonen er fra? Etter ditt utsagt betyr dette også da definitivt at vegetarianisme er dårlig

Her var DNAet endret i en negativ retning hos vegetarianere. Endringenene var for at kroppen skulle bli bedre på å omdanne omega-3 og omega-6 fra planter til de versjonene kroppen faktisk trenger, som kun finnes i animalske kilder. Den samme endringen betyr også økt inflammasjon og dette er forbundet med mange sykdommer som hjertesykdom, kreft og gikt.

Og det de også fant ut der er at nord-europeere er mer like inuitter enn de som har vært vegetarianere lenge. Tror nok det er mest av nord-europeeisk opphav blant kvinneguiden's brukere. ;) 

Anonymkode: 4b23f...8cd

Nei, det er ikke slik at 1 person endrer seg etter hva han spiser på den måten. Dette er snakk om at inuittene blir født med andre gener som tåler kostholdet bedre, overlever og får flere barn fordi de er friskere, lever lengre og har lavere sjanse for å dø. Over flere århundre og årtusener så vil noen gener overleve oftere og bli dominante i en befolkning. Dette handler ikke om at man har spist mye kjøtt i 20 år! Dette handler om at befolkningen har endret seg gradvis over århundre fordi menneskekroppen i seg selv ikke tåler kostholdet deres. De har derfor endret seg for å overleve bedre. 

Det at vegetarianere konverterer omega 3 er noe som skjer ganske raskt om en person legger over på vegetarisk. Det er altså en innebygd mekanisme de fleste mennesker allerede har, fordi de fleste mennesker har en historie der de har spist mye planter og der kjøtt kan ha vært vanskeligere å få tak i perioder før landbruk. Menneskekroppen er skapt for å spise mye planter og har mange systemer på plass som sikrer overlevelse når det ikke er tilgang på kjøtt, fordi vi historisk sett ikke har hatt så stor tilgang på kjøtt som gjennomsnittsnordmannen har idag. De fleste folk rundt om i verden har spist mye planter og har hatt best tilgang på planter. Kroppen vår er derfor egnet til å overleve på et kosthold med mye planter, og der vi i perioder spiser kun planter. 

Så dette er 2 ulike scenarioer.

1. Inuittene skillser seg fra folk flest på kloden. De har en mutasjon ingen andre har. 

2. Alle som legger over til vegetarisk kost vil få bedre evne til å omdanne omega 3. 

Nordmenn som legger om til vegetarisk vil omdanne omega 3 bedre. Nordmenn som legger om til inuittkosthold vil IKKE få noe endring i gener. For genendringen hos inuittene er noe som har utviklet seg over flere århundre og noe som bare de har. Nordmenn har ikke disse genene. 

1 hour ago, AnonymBruker said:

Hva vet du om hva kuene jeg spiser har spist? Alle bønder kan kjøpe tilbake kjøtt de selv har levert til slakt. Jeg kjøper gressfôret kjøtt gjennom en bonde som jeg vet er god med dyrene. Jeg oppfordrer flere til å gjøre det samme. Vi trenger flere beitedyr. Kun 3% av Norges areal kan brukes til åkerdrift. Arealet som kan brukes til beiting er mye, mye større. Hvis du ikke kjenner noen gode bønder, så kan denne siden være behjelpelig til å finne noen du kan kjøpe fra i ditt område.

Anonymkode: 4b23f...8cd

Beiting er ikke alltid bra for jorda, noen ganger kan det ødelegge for nitrogenen. Om beiting er bra for jorda kommer an på nitrogennivået, jordtype, vær med mer. Det er ikke så enkelt at beiting = alltid bra. Når kuer spiser gress tar de nitrogen fra jorda, og i noen tilfeller kan det gi dårligere jord etterpå. Det er en grunn til at kubæsj blir brukt som gjødsel: det er fordi kua spiser gress og tar nitrogen fra jorda, noe som kommer ut igjen i bæsjen. Kua er desverre ikke en gratis gjødslingsmaskin, at man skal bruke kubæsj som gjødsel betyr at man må la kuene ta nitrogen fra jord til å bli brukt på andre jorder. 

Det er for øvrig ikke sant at kun 3% av Norges areal kan brukes til åkerdrift. Det er mer slik at det er 3% som blir brukt til åker. Det betyr ikke at vi ikke kan bruke mer av Norge til åker. Vi kan dyrke mye mer planter enn vi gjør idag, og vi har pleid å gjøre det før når vi ikke fråtset i kjøtt som idag. 

Anonymkode: 3e120...4fc

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg er ikke 100 % vegetarianer, men ganske nært. Har kuttet veldig ned på kjøtt, men mest fordi jeg ikke er så glad i det. Har prøvd å leve en periode helt uten kjøtt også, og jeg trivdes med det. Som alt annet er jeg åpen til det meste - liker ikke å sette meg selv i en boks. Jeg spiser hva jeg vil, når jeg vil. Som regel inneholder det ikke kjøtt. Kunne godt levd uten, men i enkelte retter passer det bedre. Spiser ikke svin eller fisk (tar kosttilskudd og spiser andre matvarer med omega 3, som f.eks gresskarfrø, valnøtter og soyaolje).

Har det ganske godt! Trives med kostholdet jeg har; føler meg definitivt lettere etter å ha kuttet ut diverse matvarer. Periodene uten kjøtt har også gått veldig greit. Jeg personlig kunne aldri kuttet ut animalske produkter helt, pga min egen helse. Men alt i moderasjon er noe jeg tror er det beste! En god mellomting.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Hva vet du om hva kuene jeg spiser har spist? Alle bønder kan kjøpe tilbake kjøtt de selv har levert til slakt. Jeg kjøper gressfôret kjøtt gjennom en bonde som jeg vet er god med dyrene. Jeg oppfordrer flere til å gjøre det samme. Vi trenger flere beitedyr. Kun 3% av Norges areal kan brukes til åkerdrift. Arealet som kan brukes til beiting er mye, mye større. Hvis du ikke kjenner noen gode bønder, så kan denne siden være behjelpelig til å finne noen du kan kjøpe fra i ditt område.

Anonymkode: 4b23f...8cd

De går likevel ikke ute og gresser..Ikke mye gress å finne i januar. Gresset blir nok dyrket, klippet og tørket.

Anonymkode: 53425...e77

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 
 
 
 
32 minutter siden, AnonymBruker skrev:

De går likevel ikke ute og gresser..Ikke mye gress å finne i januar. Gresset blir nok dyrket, klippet og tørket.

Anonymkode: 53425...e77

Har kjøpt nok kalvekjøtt nå i høst til å holde meg gjennom vinteren. Så jo, de har gått ute og beitet.

Men dyrket, klippet og tørket hadde likevel ikke vært åkerdrift. Med åkerdrift må man pløye jorda, og dette slipper ut enorme mengder drivhusgasser som var lagret i jorda. Det er mye bedre for naturen å spise kuer som har fått gress som er dyrket, klippet og tørket, enn å spise planter vi må importere langveisfra som soya, avocado, bananer, mango, kokosnøtter, mandler, cashewnøtter og så videre.

Og du får faktisk tak i kjøtt fra dyr som har beitet hele året i Norge. For eksempel denne bonden leverer til frittogvilt.no som du kan få levert på døra hvis du bor i de riktige områdene.

Anonymkode: 4b23f...8cd

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...