Gå til innhold

laksefilet i ovnen


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest Bjørk

Tenkte å ha laksefilet til middag i dag, men hvor lenge steker man dem i ovnen ???? skal man ha matpapir under eller i form???

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg pleier å legge bakepapir eller aluminiumsfolie under laksen før jeg legger den i en ildfast form med skinnsiden ned, da blir det enklere å rengjøre formen etterpå. Hvis jeg har en filét på 600-700 gram pleier jeg å steke den snaut 15 minutter på 250 grader, da skal den være litt rød i midten (og da er den mye saftigere og bedre enn om den er gjennomstekt).

Før du steker laksen kan du pensle den med en blanding av sitronsaft og sennep, pluss salt og pepper, det gir en frisk og god smak.

Lykke til! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Marja

Pakk laksefileten inn i aluminiumsfolie sammen med en liten smørklatt og litt salt og pepper. Da blir den kjempegod.

Husker ikke helt hvor lenge jeg steker, ca 15-20 minutter tror jeg.

Serveres gjerne med fløtegratinerte poteter.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

jeg pleier også pakke inn i sølvfolie med smør,sitronpepper,sjalottløk og purre. legger den så oppi ildfast form og steker i 30 min.mmmmmmm

godt med ris, rømme og brokkoli til.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vel, laksen blir riktignok saftig om man pakker den inn i folie, men den blir jo mer kokt enn stekt (og temmelig blek og kjedelig etter min mening), så om man vil ha en fin stekeskorpe er det best å steke den uten innpakning.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Gjest

Er jo sååå mye bedre med pannestekt ørret... Men ja, pakk den inn i folie, er ihvertfall det min far gjør og han jobber med det

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Gjest manic

30 minutt er da sykt lenge??

Holder vel med 10-12 minutt ?

Jeg kan ikke fordra seig overstekt fisk :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Stek den sammen med tomater og sitronskiver (viss du liker sitron på laks) og krydre med masse grovkvernet pepper. Jeg synes den blir best når den ikke er pakket inn i folie, da får den sprø skorpe.

(Nå fikk jeg kjempelyst på laks! :sikle:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har faktiskt stekt den i 45 min og uten at den har blitt seig osv... Hvor mange grader bruker dere? Kanskje ovnen min er noe dårlig...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dette er den ABSOLUTT beste måten å steke laksen på:

Skjær fileten i skiver, pensle med en blanding av sennep og honning (like deler) og litt sitronsaft. 12-15 min i ovnen. Himmelsk!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En god regel (uten folie rundt, selvsagt) hva angår fisk;

200 gram fisk, 200 grader i ovnen = 10 minutter.

Perfekt resultat hver gang! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

En god regel (uten folie rundt, selvsagt) hva angår fisk;

200 gram fisk, 200 grader i ovnen = 10 minutter.

Perfekt resultat hver gang! :)

Det hørtes ikke dumt ut!:)

Men om fisken har bein, krever den lengre varmebehandling enn filet, akkurat som med kjøtt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Jeg skal ha laks i morgen!

Bruker altid å steke den i stekepanne, men får prøve stekovnen i morgen da...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 7 år senere...

Gammel tråd, men tuuuusen takk til de som har bidratt her, for hjelpen!

Laksefilet, folie under, 250 grader, 10-15 minutter - prøver denne.

Anonym poster: 034f6ce7f4e4488daefe87ddeb7bae4f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

15 min, 250 grader fungerte ypperlig! :bolledeig:

Anonym poster: 034f6ce7f4e4488daefe87ddeb7bae4f

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

Jeg pleier bare å legge laksefilten i en ildfast form, krydre med sitronpepper og steke den på 200 grader i ca. 15 minutter (eller til jeg ser at den er gjennomstekt. Hvis du er usikker på om den er det, kan du ta den ut av ovnen og skjøre litt i fileten der den er på det tykkeste). Skinnet setter seg litt fast i den ildfaste formen, men det bare skraper jeg vekk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...