Gjest Bjørk Skrevet 26. mai 2005 #1 Del Skrevet 26. mai 2005 Tenkte å ha laksefilet til middag i dag, men hvor lenge steker man dem i ovnen ???? skal man ha matpapir under eller i form??? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 26. mai 2005 #2 Del Skrevet 26. mai 2005 Jeg pleier å legge bakepapir eller aluminiumsfolie under laksen før jeg legger den i en ildfast form med skinnsiden ned, da blir det enklere å rengjøre formen etterpå. Hvis jeg har en filét på 600-700 gram pleier jeg å steke den snaut 15 minutter på 250 grader, da skal den være litt rød i midten (og da er den mye saftigere og bedre enn om den er gjennomstekt). Før du steker laksen kan du pensle den med en blanding av sitronsaft og sennep, pluss salt og pepper, det gir en frisk og god smak. Lykke til! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Marja Skrevet 26. mai 2005 #3 Del Skrevet 26. mai 2005 Pakk laksefileten inn i aluminiumsfolie sammen med en liten smørklatt og litt salt og pepper. Da blir den kjempegod. Husker ikke helt hvor lenge jeg steker, ca 15-20 minutter tror jeg. Serveres gjerne med fløtegratinerte poteter. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
thei Skrevet 26. mai 2005 #4 Del Skrevet 26. mai 2005 jeg pleier også pakke inn i sølvfolie med smør,sitronpepper,sjalottløk og purre. legger den så oppi ildfast form og steker i 30 min.mmmmmmm godt med ris, rømme og brokkoli til. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 26. mai 2005 #5 Del Skrevet 26. mai 2005 Vel, laksen blir riktignok saftig om man pakker den inn i folie, men den blir jo mer kokt enn stekt (og temmelig blek og kjedelig etter min mening), så om man vil ha en fin stekeskorpe er det best å steke den uten innpakning. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 26. mai 2005 #6 Del Skrevet 26. mai 2005 Er jo sååå mye bedre med pannestekt ørret... Men ja, pakk den inn i folie, er ihvertfall det min far gjør og han jobber med det Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest manic Skrevet 26. mai 2005 #7 Del Skrevet 26. mai 2005 30 minutt er da sykt lenge?? Holder vel med 10-12 minutt ? Jeg kan ikke fordra seig overstekt fisk Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest gjest1 Skrevet 26. mai 2005 #8 Del Skrevet 26. mai 2005 Jeg synes det er best å ovnssteke den i ca 12-15 min, uten folie. Med masse pepper på! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Milly:) Skrevet 26. mai 2005 #9 Del Skrevet 26. mai 2005 Stek den sammen med tomater og sitronskiver (viss du liker sitron på laks) og krydre med masse grovkvernet pepper. Jeg synes den blir best når den ikke er pakket inn i folie, da får den sprø skorpe. (Nå fikk jeg kjempelyst på laks! ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
thei Skrevet 27. mai 2005 #10 Del Skrevet 27. mai 2005 Har faktiskt stekt den i 45 min og uten at den har blitt seig osv... Hvor mange grader bruker dere? Kanskje ovnen min er noe dårlig... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Imax Skrevet 29. mai 2005 #11 Del Skrevet 29. mai 2005 Dette er den ABSOLUTT beste måten å steke laksen på: Skjær fileten i skiver, pensle med en blanding av sennep og honning (like deler) og litt sitronsaft. 12-15 min i ovnen. Himmelsk! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Bree Skrevet 31. mai 2005 #12 Del Skrevet 31. mai 2005 En god regel (uten folie rundt, selvsagt) hva angår fisk; 200 gram fisk, 200 grader i ovnen = 10 minutter. Perfekt resultat hver gang! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 31. mai 2005 #13 Del Skrevet 31. mai 2005 En god regel (uten folie rundt, selvsagt) hva angår fisk; 200 gram fisk, 200 grader i ovnen = 10 minutter. Perfekt resultat hver gang! Det hørtes ikke dumt ut! Men om fisken har bein, krever den lengre varmebehandling enn filet, akkurat som med kjøtt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grooo Skrevet 1. juni 2005 #14 Del Skrevet 1. juni 2005 Jeg skal ha laks i morgen! Bruker altid å steke den i stekepanne, men får prøve stekovnen i morgen da... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. september 2012 #15 Del Skrevet 7. september 2012 Gammel tråd, men tuuuusen takk til de som har bidratt her, for hjelpen! Laksefilet, folie under, 250 grader, 10-15 minutter - prøver denne. Anonym poster: 034f6ce7f4e4488daefe87ddeb7bae4f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 7. september 2012 #16 Del Skrevet 7. september 2012 15 min, 250 grader fungerte ypperlig! Anonym poster: 034f6ce7f4e4488daefe87ddeb7bae4f 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ethereal Skrevet 9. september 2012 #17 Del Skrevet 9. september 2012 Jeg pleier bare å legge laksefilten i en ildfast form, krydre med sitronpepper og steke den på 200 grader i ca. 15 minutter (eller til jeg ser at den er gjennomstekt. Hvis du er usikker på om den er det, kan du ta den ut av ovnen og skjøre litt i fileten der den er på det tykkeste). Skinnet setter seg litt fast i den ildfaste formen, men det bare skraper jeg vekk. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå