Gå til innhold

Hva er forskjellen på rød og gul løk?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Og hvordan bør man bruke de ulike? 

Skrevet

Rød løk er rød og gul er gul, rød i kald mat og gul i varm. 

Anonymkode: 9398d...c9b

Skrevet
Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Rød løk er rød og gul er gul, rød i kald mat og gul i varm. 

Anonymkode: 9398d...c9b

Den røde er som regel litt mildere og søtere i smaken enn den gule 😊

Anonymkode: a51cd...930

  • Liker 4
Skrevet

I varm mat kan jeg bruke begge, kjenner ikke forskjell men i kald mat er rød best. Litt mildere kanskje. 

  • Liker 6
Skrevet

Jeg lurer på om rød løk brukes mest i salat, som de over skriver rød er litt mildere og søtere.

  • Liker 1
Skrevet

Jeg synes faktisk rødløk er veldig god i varm mat også. Bruker de litt om hverandre. 

Anonymkode: c78ff...419

  • Liker 3
Skrevet
7 timer siden, AnonymBruker skrev:

Jeg synes faktisk rødløk er veldig god i varm mat også. Bruker de litt om hverandre. 

Anonymkode: c78ff...419

Smak og konsistens funker helt fint i både kald og varm mat. Men enkelte varme matretter med lys farge kan få litt guffen farge av rødløk, om man bryr seg om slikt. :) For min del betyr dette at jeg kjøper inn gul løk om jeg skal servere f.eks. risotto til andre, men bruker det jeg har i huset om det bare er til meg. 

Anonymkode: c21f9...03c

Skrevet

Rødløk er mildere i smaken enn gul løk, så mange liker rå rødløk. Enkelte mennesker klarer å smake et ekstra bitterstoff i rødløk, dette er muligens genetisk, og for de er rå rødløk like vondt som rå gul løk. Derfor bruker jeg heller vårløk eller gressløk om det skal rå løk i noe.

Anonymkode: e35d3...cf6

Skrevet

Rødløk brukes hvis jeg skal ha rå løk i salat blandt annet. I tilleg er det såååå godt med syltet rødløk 😍

Anonymkode: 43818...9f3

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...