Gå til innhold

Friluftsaktiviteter


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hei! Jeg driver en barne også ungdomsgruppe, hvor en dag i uka er friluftsdag. Vi bor i en by som gjennom vinteren støtt og stadig byr på 20-30 minusgrader og da er det ikke alltid like fristende å være ute i 4-8 timer. 

Jeg ønsker derfor å ha en back up plan på aktiviteter vi kan gjøre inne på slike dager, men som har med friluft å gjøre. I fjor lagde vi tovede sitteunderlag som vi tok med på tur, tovede liggeunderlag til litt kalde vårnetter i telt med gjengen, pyntet tørkede røtter med mose osv. 

Trenger tips til flere inneaktiviteter som vi kan ta nytta av når vi er ute

Anonymkode: 00e6e...811

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hva med å lære kart og kompass-bruk? Lære å planlegge en fjelltur. Hva tar man med osv. Binde fluer til fisking. Lese seg opp på ulike typer fisk, fugl, bær, lyng osv som finnes der man er eller skal. Strikke ullsokker til man skal på tur. 

Anonymkode: ca8f0...7be

Lenke til kommentar
Del på andre sider

- Førstehjelp. Gjerne da fokus på å ringe 113, HLR, sideleie, nedkjøling, brudd, kutt/sår, brannskader, frostskader, drukning. 
- Diskutere forskjellige situasjoner og løsninger. Hva velger man å gjøre om man ikke har dekning og det oppstår noe akutt? Hva velger man å gjøre om man begynner å fryse/blir våt/mister vottene/dårligere vær/annet og det er f.eks 2t til teltplassen og 3t hjem? Hva gjør man om man blir overrasket av dårlig vær og kanskje må overnatte ute? Hvordan kan man navigere både med og uten kart og kompass når man er usikker på hvor man er? 
- Se filmer om friluftsliv eller ha teori om ulike tema dere har bruk for.
- Lage turmat inne som også kan lages på bål/primus.
- Hør med noen i lokalmiljøet om de har mulighet til å komme å snakke om erfaringer, opplevelser, en hendelse o.l. Kanskje gikk de Norge på tvers, opplevde å møte bjørn, måtte overnatte ute i uvær eller lignende?
- Klatring eller buldring i hall, svømmehall eller andre aktiviteter sammen (om dere har økonomi og mulighet).
- Spør barna, kan hende de har noen gode forslag til ting de ønsker å gjøre 🙂

Anonymkode: 6adea...4ec

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...