AnonymBruker Skrevet 19. september 2019 #1 Skrevet 19. september 2019 https://www.redpathsugar.com/recipe/apple-rose-tart Hva er det Granulated sugar? Hvor får en tak i vanilla beans? Hva er Apple jelly og hvor får jeg tak i det? Og de pecan nøttene, hvor fås det? Hadde det vært mulig å droppe nøttene? Hva er corn starch? Hva betyr dette "Cover with plastic wrap directly on surface of custard and chill." ? setter pris på all hjelp, har så lyst å lage den i en bursdag! Anonymkode: 45727...60c
AnonymBruker Skrevet 19. september 2019 #2 Skrevet 19. september 2019 Hei TS, jeg skal prøve: Granulated sugar - vanlig sukker, finnes overalt. Vanilla beans - vaniljestang, finnes i matbutikk med litt utvalg. Apple jelly - eplegelé, finnes også i matbutikk med litt utvalg. Samme med pekannøtter, kan evt. bruke valnøtter. Corn starch - hvitt, finmalt maismel, f.eks. maisenna, finnes i matbutikk. Setningen du skrev til sist betyr at du skal dekke med plastfolie direkte på vaniljekremen og sette det i kjøleskap. Anonymkode: 05bc2...a5d 10
Antoinette Skrevet 19. september 2019 #3 Skrevet 19. september 2019 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Jeg prøvde å google apple jelly, alt jeg fant var oppskrifter på det, ikke hva jeg feks kan bruke i denne oppskriften i stedefor. Anonymkode: 45727...60c du skal smelte geleen for å pensle på eplene slik at overflaten blir blank. du kan bruke en annen gele også. aprikos eller appelsin funker også. 3
Antoinette Skrevet 19. september 2019 #4 Skrevet 19. september 2019 Akkurat nå, AnonymBruker skrev: Vanilla beans og Vanilla stang er det samme? Anonymkode: 45727...60c ja det er det samme 1
AnonymBruker Skrevet 19. september 2019 #5 Skrevet 19. september 2019 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Hei TS, jeg skal prøve: Granulated sugar - vanlig sukker, finnes overalt. Vanilla beans - vaniljestang, finnes i matbutikk med litt utvalg. Apple jelly - eplegelé, finnes også i matbutikk med litt utvalg. Samme med pekannøtter, kan evt. bruke valnøtter. Corn starch - hvitt, finmalt maismel, f.eks. maisenna, finnes i matbutikk. Setningen du skrev til sist betyr at du skal dekke med plastfolie direkte på vaniljekremen og sette det i kjøleskap. Anonymkode: 05bc2...a5d Tusen takk, valnøtter er jeg veldig glad o, tror jeg heller satser på det da. Anonymkode: 45727...60c 5
AnonymBruker Skrevet 19. september 2019 #6 Skrevet 19. september 2019 1 minutt siden, Antoinette skrev: du skal smelte geleen for å pensle på eplene slik at overflaten blir blank. du kan bruke en annen gele også. aprikos eller appelsin funker også. Ja det skjønte jeg, jeg bare ante ikke hva apple jelly er siden jeg aldri har handla det heller, eller eple gele som det heter på norsk, ikke hørt om en gang. takk for hjelpen. Anonymkode: 45727...60c
AnonymBruker Skrevet 19. september 2019 #7 Skrevet 19. september 2019 2 minutter siden, AnonymBruker said: Tusen takk, valnøtter er jeg veldig glad o, tror jeg heller satser på det da. Anonymkode: 45727...60c Pekannøtter får da kjøpt overalt. Passer mye bedre i denne kaken. Anonymkode: cf4f6...dac 3
AnonymBruker Skrevet 19. september 2019 #8 Skrevet 19. september 2019 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Pekannøtter får da kjøpt overalt. Passer mye bedre i denne kaken. Anonymkode: cf4f6...dac Da får jeg holde meg til oppskriften da Anonymkode: 45727...60c 1
Gjest ana0603 Skrevet 19. september 2019 #9 Skrevet 19. september 2019 (endret) Terte skorpe 1 kopp (100 g) pekannhalvdel 1/3 kopp (66 g) Redpath kornsukker 1 1/4 kopp (150 g) mel 1 teskje (6 g) salt 1/2 kopp (112 g) usaltet smør, kuttet i 1/2 tommers biter og myknet 1 eggeplomme 1 teskje (5 ml) vanilje Vaniljesaus 1 1/2 kopp (375 ml) melk 1/2 kopp (125 ml) kremfløte 1/4 teskje (0.5 g) malt kanel 1/4 teskje (1 g) salt 2 kanelstenger 1 hel vanilje bønne, skrapet 1/2 kopp (100 g) Redpath kornsukker 2 eggeplommer 3 spiseskjeer (30 g) maismel 2 spiseskjeer (28 g) usaltet smør Epleroser 4 røde epler 2 spiseskjeer (30 ml) sitronsaft Glasur 3 spiseskjeer (60 g) eple gele 2 spiseskjeer (30 ml) vann Har ikke tid til å skrive mer, men håper dette hjelper litt! 😊 Endret 19. september 2019 av ana0603
AnonymBruker Skrevet 19. september 2019 #10 Skrevet 19. september 2019 3 minutter siden, AnonymBruker said: Tusen takk, valnøtter er jeg veldig glad o, tror jeg heller satser på det da. Anonymkode: 45727...60c Værsågod Ja valnøtter er godt. Vil tro mandler også kan funke, eller en blanding av mandel og pekan. Ellers synes jeg tipset om appelsingelé hørtes veldig godt ut! Hvis du har en Meny-butikk eller Coop Mega der du bor, skal det gå an å finne mesteparten eller alle av ingrediensene i oppskriften, har til og med sett pekannøtter der. Eplegelé og andre frukt-/bærgeleer er gjerne engelskproduserte, i pene små glass. Lykke til med bakingen! Anonymkode: 05bc2...a5d 1
AnonymBruker Skrevet 19. september 2019 #11 Skrevet 19. september 2019 8 minutter siden, AnonymBruker said: Pekannøtter får da kjøpt overalt. Passer mye bedre i denne kaken. Anonymkode: cf4f6...dac Kommer an på hvor man bor, så derfor foreslo jeg et alternativ - men ja, pekannøtter vil være aller best. Anonymkode: 05bc2...a5d
Aricia Skrevet 19. september 2019 #12 Skrevet 19. september 2019 28 minutter siden, AnonymBruker skrev: Hei TS, jeg skal prøve: Granulated sugar - vanlig sukker, finnes overalt. Vanilla beans - vaniljestang, finnes i matbutikk med litt utvalg. Apple jelly - eplegelé, finnes også i matbutikk med litt utvalg. Samme med pekannøtter, kan evt. bruke valnøtter. Corn starch - hvitt, finmalt maismel, f.eks. maisenna, finnes i matbutikk. Setningen du skrev til sist betyr at du skal dekke med plastfolie direkte på vaniljekremen og sette det i kjøleskap. Anonymkode: 05bc2...a5d Jeg er helt enig i alt dette, men vil bare rette en viktig detalj: corn starch er ikke maisMEL, men maisstivelse eller maisenna som du også skriver ab a5d. Viktig for at vaniljekremen skal få riktig konsistens. Ellers enig i at pekannøtter helt fint kan erstattes med valnøtter. Lykke til med bakingen TS! 2
AnonymBruker Skrevet 19. september 2019 #13 Skrevet 19. september 2019 1 minutt siden, Aricia skrev: Jeg er helt enig i alt dette, men vil bare rette en viktig detalj: corn starch er ikke maisMEL, men maisstivelse eller maisenna som du også skriver ab a5d. Viktig for at vaniljekremen skal få riktig konsistens. Ellers enig i at pekannøtter helt fint kan erstattes med valnøtter. Lykke til med bakingen TS! Tusen takk for dette, ellers hadde jeg vel tjåka masse maisMEL nedi der, sikkert blitt en interessant kake! Jeg lover å poste bilde her når den blir laget, som takk for hjelpen, med epleroser og det hele, samme hvordan de blir 😅 Anonymkode: 45727...60c 3
Edie Skrevet 19. september 2019 #14 Skrevet 19. september 2019 Ryddet for avsporinger, brukerdebatt og svar til dette. Edie, adm.
AnonymBruker Skrevet 21. september 2019 #15 Skrevet 21. september 2019 Hvordan gikk det, ts? Anonymkode: deaaa...a06
AnonymBruker Skrevet 22. september 2019 #16 Skrevet 22. september 2019 Har du bakt kake, ts? Anonymkode: deaaa...a06
AnonymBruker Skrevet 27. september 2019 #17 Skrevet 27. september 2019 Jeg hadde også lyst til å se kake Anonymkode: bc861...b6d
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå