Gå til innhold

Kan noen hjelpe meg å forstå/forenkle denne oppskriften?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

https://www.redpathsugar.com/recipe/apple-rose-tart

 

Hva er det Granulated sugar? Hvor får en tak i vanilla beans? Hva er Apple jelly og hvor får jeg tak i det? Og de pecan nøttene, hvor fås det? Hadde det vært mulig å droppe nøttene? Hva er corn starch? 

 

Hva betyr dette "Cover with plastic wrap directly on surface of custard and chill." ? 

 

setter pris på all hjelp, har så lyst å lage den i en bursdag! 

Anonymkode: 45727...60c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hei TS, jeg skal prøve:

Granulated sugar - vanlig sukker, finnes overalt. Vanilla beans - vaniljestang, finnes i matbutikk med litt utvalg. Apple jelly - eplegelé, finnes også i matbutikk med litt utvalg. Samme med pekannøtter, kan evt. bruke valnøtter. Corn starch - hvitt, finmalt maismel, f.eks. maisenna, finnes i matbutikk.

Setningen du skrev til sist betyr at du skal dekke med plastfolie direkte på vaniljekremen og sette det i kjøleskap.

Anonymkode: 05bc2...a5d

  • Liker 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Jeg prøvde å google apple jelly, alt jeg fant var oppskrifter på det, ikke hva jeg feks kan bruke i denne oppskriften i stedefor. 

Anonymkode: 45727...60c

du skal smelte geleen for å pensle på eplene slik at overflaten blir blank. du kan bruke en annen gele også. aprikos eller appelsin funker også.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Vanilla beans og Vanilla stang er det samme? 

Anonymkode: 45727...60c

ja det er det samme

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Hei TS, jeg skal prøve:

Granulated sugar - vanlig sukker, finnes overalt. Vanilla beans - vaniljestang, finnes i matbutikk med litt utvalg. Apple jelly - eplegelé, finnes også i matbutikk med litt utvalg. Samme med pekannøtter, kan evt. bruke valnøtter. Corn starch - hvitt, finmalt maismel, f.eks. maisenna, finnes i matbutikk.

Setningen du skrev til sist betyr at du skal dekke med plastfolie direkte på vaniljekremen og sette det i kjøleskap.

Anonymkode: 05bc2...a5d

Tusen takk, valnøtter er jeg veldig glad o, tror jeg heller satser på det da.

Anonymkode: 45727...60c

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Antoinette skrev:

du skal smelte geleen for å pensle på eplene slik at overflaten blir blank. du kan bruke en annen gele også. aprikos eller appelsin funker også.

Ja det skjønte jeg, jeg bare ante ikke hva apple jelly er siden jeg aldri har handla det heller, eller eple gele som det heter på norsk, ikke hørt om en gang. :) takk for hjelpen. 

Anonymkode: 45727...60c

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

2 minutter siden, AnonymBruker said:

Tusen takk, valnøtter er jeg veldig glad o, tror jeg heller satser på det da.

Anonymkode: 45727...60c

Pekannøtter får da kjøpt overalt. Passer mye bedre i denne kaken.

Anonymkode: cf4f6...dac

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Pekannøtter får da kjøpt overalt. Passer mye bedre i denne kaken.

Anonymkode: cf4f6...dac

Da får jeg holde meg til oppskriften da :)

Anonymkode: 45727...60c

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Terte skorpe
1 kopp (100 g) pekannhalvdel
1/3 kopp (66 g) Redpath kornsukker
1 1/4 kopp (150 g) mel
1 teskje (6 g) salt
1/2 kopp (112 g) usaltet smør, kuttet i 1/2 tommers biter og myknet
1 eggeplomme
1 teskje (5 ml) vanilje

Vaniljesaus
1 1/2 kopp (375 ml) melk
1/2 kopp (125 ml) kremfløte
1/4 teskje (0.5 g) malt kanel
1/4 teskje (1 g) salt
2 kanelstenger
1 hel vanilje bønne, skrapet
1/2 kopp (100 g) Redpath kornsukker
2 eggeplommer
3 spiseskjeer (30 g) maismel
2 spiseskjeer (28 g) usaltet smør

Epleroser
4 røde epler 
2 spiseskjeer (30 ml) sitronsaft

Glasur
3 spiseskjeer (60 g) eple gele
2 spiseskjeer (30 ml) vann

Har ikke tid til å skrive mer, men håper dette hjelper litt! 😊

Endret av ana0603
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, AnonymBruker said:

Tusen takk, valnøtter er jeg veldig glad o, tror jeg heller satser på det da.

Anonymkode: 45727...60c

Værsågod :)  Ja valnøtter er godt. Vil tro mandler også kan funke, eller en blanding av mandel og pekan. Ellers synes jeg tipset om appelsingelé hørtes veldig godt ut!

Hvis du har en Meny-butikk eller Coop Mega der du bor, skal det gå an å finne mesteparten eller alle av ingrediensene i oppskriften, har til og med sett pekannøtter der. Eplegelé og andre frukt-/bærgeleer er gjerne engelskproduserte, i pene små glass.

Lykke til med bakingen!

Anonymkode: 05bc2...a5d

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 minutter siden, AnonymBruker said:

Pekannøtter får da kjøpt overalt. Passer mye bedre i denne kaken.

Anonymkode: cf4f6...dac

Kommer an på hvor man bor, så derfor foreslo jeg et alternativ - men ja, pekannøtter vil være aller best.

Anonymkode: 05bc2...a5d

Lenke til kommentar
Del på andre sider

28 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hei TS, jeg skal prøve:

Granulated sugar - vanlig sukker, finnes overalt. Vanilla beans - vaniljestang, finnes i matbutikk med litt utvalg. Apple jelly - eplegelé, finnes også i matbutikk med litt utvalg. Samme med pekannøtter, kan evt. bruke valnøtter. Corn starch - hvitt, finmalt maismel, f.eks. maisenna, finnes i matbutikk.

Setningen du skrev til sist betyr at du skal dekke med plastfolie direkte på vaniljekremen og sette det i kjøleskap.

Anonymkode: 05bc2...a5d

Jeg er helt enig i alt dette, :) men vil bare rette en viktig detalj: corn starch er ikke maisMEL, men maisstivelse eller maisenna som du også skriver ab a5d. Viktig for at vaniljekremen skal få riktig konsistens. Ellers enig i at pekannøtter helt fint kan erstattes med valnøtter.

Lykke til med bakingen TS! :blomst: 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

1 minutt siden, Aricia skrev:

Jeg er helt enig i alt dette, :) men vil bare rette en viktig detalj: corn starch er ikke maisMEL, men maisstivelse eller maisenna som du også skriver ab a5d. Viktig for at vaniljekremen skal få riktig konsistens. Ellers enig i at pekannøtter helt fint kan erstattes med valnøtter.

Lykke til med bakingen TS! :blomst: 

Tusen takk for dette, ellers hadde jeg vel tjåka masse maisMEL nedi der, sikkert blitt en interessant kake!

 

Jeg lover å poste bilde her når den blir laget, som takk for hjelpen, med epleroser og det hele, samme hvordan de blir 😅

Anonymkode: 45727...60c

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Annonse

[1] Category widget

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...