Gå til innhold

Er det bever-rumpe i norsk is?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Jeg satt og så på en YouTube channel(react)  og tittelen på videoen var: «5 unbelievable ingredients in your food.» Og den første var vaniljeis og at vaniljeis og mye annet inneholdt beverrumpe! Dette er jo USA, men gjelder det isen her i Norge også? Vaniljeis er det beste jeg vet, men er det beverrumpe i den så slutter jeg å spise det i dag!

Anonymkode: 648ee...944

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Hvorfor skal du slutte å spise det når det er det beste du veit?  Smaken forandrer seg jo ikke. 

Blir som smågodt som inneholder lus for å gi farge og gelatin som er bein fra grisen. 

Anonymkode: 43609...95e

  • Liker 9
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ikke tro på alt du ser på internett. Nei, det er ikke noe bever i iskremen din, i Norge eller andre land.

Det produseres 3 milliarder liter is i USA årlig. Finnes ikke nok bevere til å produsere nok is til en dag i verden.

Endret av abc123detvardet
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

18 minutter siden, abc123detvardet skrev:

Ikke tro på alt du ser på internett. Nei, det er ikke noe bever i iskremen din, i Norge eller andre land.

Det produseres 3 milliarder liter is i USA årlig. Finnes ikke nok bevere til å produsere nok is til en dag i verden.

Hver ENESTE amerikaner spiser altså 10 liter is i året?

Jøss.

Anonymkode: a93e9...646

Lenke til kommentar
Del på andre sider

21 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvorfor skal du slutte å spise det når det er det beste du veit?  Smaken forandrer seg jo ikke. 

Blir som smågodt som inneholder lus for å gi farge og gelatin som er bein fra grisen. 

Anonymkode: 43609...95e

Fordi jeg er vegetarianer som prøver å bli veganer(men som sagt så elsker jeg vaniljeis for mye) og vil ikke spise beverrumpe.

Anonymkode: 648ee...944

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hver ENESTE amerikaner spiser altså 10 liter is i året?

 

10 liter is i året er ikke mye. Nei, ikke hver eneste, i snitt. Sa heller ikke at de spiste, men at det ble produsert.

Endret av abc123detvardet
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja det er beverrumpe i is. Det er i et av e stoffene. Trodde alle viste det? Typisk fun fact på skolen osv

Anonymkode: 6daf4...119

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

6 minutter siden, abc123detvardet skrev:

10 liter is i året er ikke mye. Nei, ikke hver eneste, i snitt. Sa heller ikke at de spiste, men at det ble produsert.

Ah, de lager så mye for å hive det?

Anonymkode: a93e9...646

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, AnonymBruker skrev:

Ja det er beverrumpe i is. Det er i et av e stoffene. Trodde alle viste det? Typisk fun fact på skolen osv

 

Du vet at for å få det stoffet, kalt castoreum på engelsk, så må du drepe beveren? 

I følge http://mentalfloss.com/article/501813/brief-history-castoreum-beaver-butt-secretion-used-flavoring produseres det rundt 130 kg med castoreum, ganske lite hvis du sammenligner det med 1.17 millioner kg vanillin.

I USA produseres det 3.34 milliarder liter is. Hvis vi antar at 1 liter tilsvarer 1 kg og vi antar at 10% av iskremen er vanilje, så vil du få 0.4 milligram castoreum per liter. 

Dette er selvfølgelig bare i USA. Regner vi med hele verden havner vi sikkert på 1 mikrogram. 

Tviler på at du finner 1 mikogram med castoreum i isen din.

Du må også i tillegg trekke fra alt annet castoreum blir brukt til (i noen parfymer og schnapps i Sverige), dermed havner du på enda mindre enn det igjen.

Sitat

Due to the inconvenience and expense of harvesting castoreum from live beavers, the substance is now seldom used. According to Fenaroli’s Handbook of Flavor Ingredients, the annual industry consumption is very low—around 300 pounds—whereas the consumption of natural vanillin is over 2.6 million pounds annually. When castoreum is used, it's far more likely to be in the profitable fragrance industry rather than in the foods we eat.

"In the flavor industry, you need tons and tons of material to work with," flavor chemist Gary Reineccius told NPR's The Salt. "It's not like you can grow fields of beavers to harvest. There aren't very many of them. So it ends up being a very expensive product—and not very popular with food companies.

 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

7 timer siden, AnonymBruker skrev:

Fordi jeg er vegetarianer som prøver å bli veganer(men som sagt så elsker jeg vaniljeis for mye) og vil ikke spise beverrumpe.

Anonymkode: 648ee...944

Du vet det finnes vegansk vaniljeis? 

Anonymkode: b1ff0...68a

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

7 timer siden, abc123detvardet skrev:

Ikke tro på alt du ser på internett. Nei, det er ikke noe bever i iskremen din, i Norge eller andre land.

Det produseres 3 milliarder liter is i USA årlig. Finnes ikke nok bevere til å produsere nok is til en dag i verden.

Teit å uttale seg så bastant når man tar feil 🙄

Anonymkode: b1ff0...68a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Men hvor finner de alle disse beverne? Er der oppdrett av dem da eller?

Anonymkode: 0cb6b...490

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvorfor kjøper du ikke heller ekte vanilje, som faktisk smaker godt? 

Anonymkode: fa93a...711

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...