Gå til innhold

Forberede chia havregrøt


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hei!

Jeg såg på emilienutrition sin insta en chiahavregrøt som får så sinnsykt mye skryt! Har lyst å lage den til frokost, men jeg har veldig dårlig tid om morgenen og grøten må kokes og røres om i minst 10 min til chiafrøene har absorbert alt vannet. 

Tror dere jeg kan legge det i bløt over natten, chiafrø, havregryn og vann, også koke med melk et par minutter om morgenen??

Anonymkode: 93644...8f6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Sjekk ut oppskrifter på kjøpeskapsgrøt med og uten chia, så slipper du å bruke tid på koking :)

Anonymkode: 68135...5b5

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lager den ferdig i kjøleskapet over natten og varmer i micro på morningen. Synes havregørten får bedre konsistens når grynene har ligget i bløt natta.  

Varierer litt hva jeg har i. Linfrø, chia, loppefrø, havrekli, hvetekli, nøtter i tillegg til store havregryn. Bruker alltid store havregryn, det andre varierer jeg for å ikke bli lei. 

Anonymkode: cc4f0...244

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, noen liker havregrøt best når det har ligget i bløt over natten. Har gjort det mange ganger selv. 

Anonymkode: dc82a...057

Lenke til kommentar
Del på andre sider

 

Sånn gjør jeg det

50 g lettkokte havregryn 
1 dl vann 
1 ½ dl mandelmelk 
havsalt 
1 ss
chiafrø 

Ha gryn kjele med vann og melk. Kok opp grøten på vanlig måte:Tilsett en klype salt. 

Ta grøten av varmen, rør i chiafrø og legg på lokk i ett minutt. 

Anonymkode: f9f2b...d71

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

På ‎20‎.‎09‎.‎2019 den 23.08, AnonymBruker skrev:

 

Sånn gjør jeg det

50 g lettkokte havregryn 
1 dl vann 
1 ½ dl mandelmelk 
havsalt 
1 ss
chiafrø 

Ha gryn kjele med vann og melk. Kok opp grøten på vanlig måte:Tilsett en klype salt. 

Ta grøten av varmen, rør i chiafrø og legg på lokk i ett minutt. 

Anonymkode: f9f2b...d71

Er det noe smak i denne grøten`?

Anonymkode: 5a609...837

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min oppskrift;

Helmelk

Store havregryn (Ikke alltid jeg gidder å legge de i bløt først, kommer litt an på) 

En liten neve chiafrø

En teskje ca sukrin gold. 

La det putre i ca 10 min, ha i sukrin og frøene mot slutten. Server med smør og kanel. 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 timer siden, AnonymBruker skrev:

Er det noe smak i denne grøten`?

Anonymkode: 5a609...837

Oj ser jeg glemte å skrive å skrive opp steibadråpene med vanilje 🙈

Anonymkode: f9f2b...d71

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg lager den slik:

50 g havregryn

20 g havrekli

250 ml soyamelk

1 Spiseskje chifrø

litt kanel

Lar den stå over natten og varmer opp

Anonymkode: eb622...9b7

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har en pakke chiafrø i skapet som jeg har glemt og derfor ikke fått prøvd meg på. Hva smaker egentlig chiafrø? Hadde tenkt å lage sånn pudding.. 

Anonymkode: f6e9a...655

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 24.9.2019 den 10.50, AnonymBruker skrev:

Jeg har en pakke chiafrø i skapet som jeg har glemt og derfor ikke fått prøvd meg på. Hva smaker egentlig chiafrø? Hadde tenkt å lage sånn pudding.. 

Anonymkode: f6e9a...655

Alene er det ganske smakløst.

Anonymkode: f9f2b...d71

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...