AnonymBruker Skrevet 8. september 2019 #1 Skrevet 8. september 2019 Hei! Hvis jeg skal kunne diskutere helsen faren min med hjemmesykepleien og eventuelle tiltak som kan gjøres videre i forhold til hans helse, må jeg da ha fullmakt? I så fall, hvilken? Anonymkode: 068b0...7e2
Gjeste76 Skrevet 8. september 2019 #2 Skrevet 8. september 2019 (endret) Rettelse: *helsen til faren min... -TS Endret 8. september 2019 av Gjeste76
AnonymBruker Skrevet 8. september 2019 #3 Skrevet 8. september 2019 Da må din far helt eller delvis gi hjemmetjenesten fritak fra taushetsplikten overfor deg. Hvis din far er dement, eller av andre grunner ikke samtykkekompetent, vil nærmeste pårørende eller oppnevnt verge være den som forestår dette. Anonymkode: c6f35...fa6
AnonymBruker Skrevet 8. september 2019 #4 Skrevet 8. september 2019 Faren min er ikke dement, men han har mange helseplager, så mange at han synes selv det er mye å holde styr på av informasjon. Når det kommer til delvis fritak fra taushetsplikten, krever dette et skjema som man eventuelt kan finne på nettet? Anonymkode: 068b0...7e2
AnonymBruker Skrevet 8. september 2019 #5 Skrevet 8. september 2019 Her må du og faren din ha et møte med hans fastlege. Her får dere fullmakt begge skriver under på Anonymkode: d8ea8...fcb
AnonymBruker Skrevet 8. september 2019 #6 Skrevet 8. september 2019 35 minutter siden, AnonymBruker skrev: Her må du og faren din ha et møte med hans fastlege. Her får dere fullmakt begge skriver under på Anonymkode: d8ea8...fcb Hvorfor må man innnom fastlegen for å få fullmakt til å snakke med hjemmesykepleien? Det er jo hvis han skal ha verge at fastlegen søker. Anonymkode: 7d9b7...f66
Gjest frankie1985 Skrevet 8. september 2019 #7 Skrevet 8. september 2019 Virker litt som om du prøver å bli kvitt faren din 😛
Filla87 Skrevet 8. september 2019 #8 Skrevet 8. september 2019 Hei. Muntlig fritak fra taushetsplikten din mens hjspl hører på - eks «pappa, jeg ønsker å diskutere kols-medisineringa di med hjspl, er det ok» og far svarer «ok». Er det nok for hjspl for å kunne diskutere kols-medisineringa. Men ikke alt annet. Ellers har du som pårørende ganske mange rettigheter, se pasient- og brukerrettighetsloven § 3-3 § 3-3.Informasjon til pasientens eller brukerens nærmeste pårørende «Dersom pasienten eller brukeren samtykker til det eller forholdene tilsier det, skal pasientens eller brukerens nærmeste pårørende ha informasjon om pasientens eller brukerens helsetilstand og den helsehjelp som ytes.» Utover § 3-3 skal du alltid som datter kunne snakke med og gi helseopplysninger om den du er pårørende for, til helsepersonellet. De kan diskutere generelle tilstander (eks hva er kols) og gi råd, samt skal de nedtegne kommunikasjon med deg i journalen til faren din (her finnes det unntak men går ikke inn på disse). Som en annen her sier: hvis faren din og du ønsker det, er det veldig greit om du skaffer en fullmakt skrevet av (i det minste signert av) din far at du kan diskutere pleien han får. 1
AnonymBruker Skrevet 8. september 2019 #9 Skrevet 8. september 2019 4 hours ago, AnonymBruker said: Faren min er ikke dement, men han har mange helseplager, så mange at han synes selv det er mye å holde styr på av informasjon. Når det kommer til delvis fritak fra taushetsplikten, krever dette et skjema som man eventuelt kan finne på nettet? Anonymkode: 068b0...7e2 Noen ønsker bruk av standardisert skjema, andre er ikke nøye på form, så lenge erklæringen er undertegnet av pasient eller dennes verge. Du kan gjerne skrive en erklæring som din far undertegner, der det fremgår at han unntar personalet fra taushetsplikten overfor deg - helt eller delvis - og at du kan få informasjon og diskutere hans tilstand. Det bør fremgå hvorvidt fullmakten er tidsbegrenset eller ikke, og hvilke begrensninger som eventuelt gjelder. Snakk med hjemmetjenesten om hvordan de vanligvis gjør dette. Det er ikke komplisert. Fullmakten vil gjelde for hjemmetjenesten, og ikke andre tjenesteytere. Noen her snakker om fastlegen. Det er ikke relevant, og skal du kunne få informasjon fra fastlegen, må det sendes egen fullmakt dit. Anonymkode: c6f35...fa6 1
Luckiness Skrevet 8. september 2019 #10 Skrevet 8. september 2019 Hvis din far er sammen med deg på feks møte hvor tiltak diskuteres trengs det ikke noe fullmakt. Da bare sier han at han ville ha deg med og at han tillater at du deltar i diskusjonen. 1
AnonymBruker Skrevet 8. september 2019 #11 Skrevet 8. september 2019 13 minutter siden, Luckiness said: Hvis din far er sammen med deg på feks møte hvor tiltak diskuteres trengs det ikke noe fullmakt. Da bare sier han at han ville ha deg med og at han tillater at du deltar i diskusjonen. Det er riktig - men da vil dette også være begrenset til dette møtet, og man vil ikke kunne motta noen informasjon etter at møtet er over. Anonymkode: c6f35...fa6
Fremhevede innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå