AnonymBruker Skrevet 29. august 2019 #21 Skrevet 29. august 2019 14 minutter siden, AnonymBruker skrev: Tror ikke dette kan stemme? Mor blir vell ikke automatisk fratatt barna selv om far blir det? Anonymkode: 1d681...91e Jo. Jeg sto selv i dette problemet. Her fikk jeg far til å skjønne det så han overførte alt til meg. Anonymkode: d8775...9bb
AnonymBruker Skrevet 29. august 2019 #22 Skrevet 29. august 2019 Han vil ha så mye samvær for å prøve å slippe unna bidrag. Mitt råd. Gjør det som er rett for barnet dere. Barnet er altfor lite til en slik ordning nå. Anonymkode: a105c...dc4
AnonymBruker Skrevet 29. august 2019 #23 Skrevet 29. august 2019 11 minutter siden, AnonymBruker skrev: Jo. Jeg sto selv i dette problemet. Her fikk jeg far til å skjønne det så han overførte alt til meg. Anonymkode: d8775...9bb I mine ører høres dette veldig rart ut. Mor og far er jo to forskjellige personer. Det betyr jo at mor kan fint klare å ta vare på barnet fordi om far ikke klarer det og omvendt. Anonymkode: 1d681...91e
AnonymBruker Skrevet 29. august 2019 #24 Skrevet 29. august 2019 3 minutter siden, AnonymBruker skrev: I mine ører høres dette veldig rart ut. Mor og far er jo to forskjellige personer. Det betyr jo at mor kan fint klare å ta vare på barnet fordi om far ikke klarer det og omvendt. Anonymkode: 1d681...91e Ja men sjekk lovverket. De kan dog overføre til mor. Anonymkode: d8775...9bb
AnonymBruker Skrevet 29. august 2019 #25 Skrevet 29. august 2019 2 timer siden, AnonymBruker skrev: kan nevnes at faren nekter å forandre adressen sin fra huset vårt.. Dette kan du få skattekontoret til å gjøre etter 6 mnd. Da kan dem fatte vedtak om å endre adressen hans. Kom med dokumentasjon. Husverten han f.eks kan skrive en bekreftelse på at han bor der fra den og den datoen. Nav skal gå etter hvordan det er i virkeligheten, ikke papiret. Så der kan du klage. Du har samværsavtaler du kan legge ved som bekreftelse at han ikke bor der lenger. Henvis nav til denne paragrafen: https://lovdata.no/nav/rundskriv/r15-00#ref/lov/1997-02-28-19/§15-4 Fjerde ledd, første punktum – «Varig har klart mer av den daglige omsorgen» [Hel omarbeidelse 1/19] Generelt [Helt omarbeidet 1/19] For å ha aleneomsorg etter § 15-4 fjerde ledd første punktum må forsørgeren ha varig klart mer av den daglige omsorgen enn den andre forelderen. Dersom barnet ikke har noe samvær med den andre av foreldrene, er vilkåret om aleneomsorg uten videre oppfylt. Har foreldrene avtalt delt bosted etter barneloven § 36, regnes barnet for å bo fast hos begge og ingen av foreldrene fyller vilkåret om aleneomsorg, se omtale nedenfor. Det er i tilfeller hvor barnet bor fast hos den som søker stønad (forsørgeren) og har samvær med den andre av foreldrene, at NAV må vurdere om forsørgeren har varig klart mer av den daglige omsorgen. Det er den faktiske og daglige omsorgen som er utgangspunktet for vurderingen. Selv om vilkåret er rettet mot den som søker stønad, vil vurderingen av om vilkåret er oppfylt ofte dreie seg om hvor mye samvær den andre forelderen har. Anonymkode: 8c2e0...5c3
Fremhevede innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå