AnonymBruker Skrevet 21. august 2019 #1 Del Skrevet 21. august 2019 Hei Jeg trenger litt hjelp til å finne ut hvor mye kalorier det er i kjøtt som indrefilet av både storfe og svin, samt kyllingfilet, torsk og ørret. Har googlet, men finner bare kalorier på rå og ikke på stekt (tenker på stekt i teflonpanne med minimalt med olje eller ovnsbakt) Anonymkode: 3d09d...abe Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. august 2019 #2 Del Skrevet 21. august 2019 Kaloriinnholdet i kjøttet er likt, men du må plusse på kaloriene i stekefettet. Vei før steking Anonymkode: 36684...3ae 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. august 2019 #3 Del Skrevet 21. august 2019 Få deg en stekepanne uten belegg hvertfall. Ikke tenk så mye på hva du steker med, bruk olje eller klaret smør. Ikke heng deg opp i disse kaloriene. Anonymkode: 6eefb...8ce Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-jk- Skrevet 21. august 2019 #4 Del Skrevet 21. august 2019 Indrefilet (både storfe og svin) er god på gassgrillen synes jeg (med bluetooth steketermometer), da trengs ikke fett i det hele tatt. Kyllingfilet steker jeg under lokk på middels varme, da trengs ikke mye fett. Torsk og ørret kan stekes i folie i stekeovn, da trengs heller ikke noe fett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Eneri Skrevet 22. august 2019 #5 Del Skrevet 22. august 2019 Kyllingfilet kan stekes i ovn i en stekepose, da trengs ikke fett. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
CabinCruiser Skrevet 24. august 2019 #6 Del Skrevet 24. august 2019 Altså. Du skal alltid gå ut fra kalorier i rå tilstand. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Pierre Gynt Skrevet 25. august 2019 #7 Del Skrevet 25. august 2019 (endret) Det er rå tilstand som gjelder. Her er grunnen: Matvarer inneholder vann. Når du steker mat, så fordamper noe av vannet. Hvor mye som fordamper, kommer an på hvor godt du steker matvaren. En kyllingfilet på 150 g kan f.eks. veie alt fra 90 gram til 130 gram etter steking, men den totale mengden kalorier er den samme. Den eneste forskjellen er at du har stekt den på 90 gram mer, slik at mer av vannet har fordampa. Så hvis du finner næringsinnhold på en stekt vare, så er det ofte upresist, for det vil avvike veldig ut ifra hvor godt varen er stekt. Endret 25. august 2019 av Pierre Gynt 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå