Gå til innhold

Kake til 17.mai


Thomasine

Anbefalte innlegg

Skal ha folk til 17.mai.

Vil bake kake. Skal lage en sjokoladekake som barna også liker og så vil jeg ha en til oss voksne og evt. barna! Uten alkohol... :wink:

Elsker å prøve nye kaker, så kom med en kakeoppskrift som passer til 17.mai!! :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

SLOTTSKAKE:

1 stor marengsbunn (gjerne kjøpt) legges i en springform.

3 dl krem vispes

Revet skall + saft av 1 sitron has i kremen

3 plater gelatin bløtes og løses opp i litt kokende vann etterpå.

Ha gelatinen i kremen mens det vispes raskt for hånd.

Smør sitronkremen glatt over marengsbunnen.

Legg bunnen i fryseren slik at den blir frossen.

Ha et lag jordbærsyltetøy (uten klumper) over fromasjen.

2-3 dl. Kremfløte vispes og brukes til å pynte kaken.

Lag rutemønster, slik at syltetøyet synes mellom rutene.

Pynt med kiwi inni rutene (og evt. ananas).

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Mmmm.... hørtes god ut! Men er det mulig å kjøpe marengsbunn? Har jeg aldri sett!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Joda, det går fint! Det finnes i de fleste dagligvarebutikker eller hos baker/konditor! Det er viktig at det ikke er en kjempestor marengsbunn, det finnes nemlig forskjellige størrelser. Og den må passe oppi springformen din!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ellers har du sjokoladekaketråden

Cola kaka jeg la inn oppskrift på der er skikkelig søt og god og barnevennlig.

Ellers er det Devil Food Cake som jeg har funnet ut er en stor slager i USA og brukes i "better than sex cake" bla.

Devil food cake:

5 dl mel

8 ss kakao

1 ts salt

1 1/2 ts natron (evnt bakepulver)

8 ss smør (gjerne usaltet)

2 1/2 dl sukker

1 ts vaniljeessens

3 eggeplommer

3 dl kaldt vann

3 eggehviter

2 dl sukker

bakes i 2* 22 cm former, smurte.

bland kakao, mel,salt og natron (bakepulver) godt sammen.

Ha fettet i en annen bolle og miks godt med en el mikser

Ha i 2 1/2 dl sukker og vanilje og miks videre et par minutter.

Tilsett en og en eggeplomme mens du pisker godt mellom hver.

Ha i litt av melblandingen og vannet og miks, gjør det til alt er pisket godt sammen.

Pisk eggehvitene i en annen bolle til de begynner å stivne, ha så i sukkeret litt og litt og pisk til alt er stivpisket.

Skjær eggehvitene inn i kakedeigen.

Fordel deigen i to former og stek på 170 grader i ca 35 minutter.

Avkjøl på rist.

Da har du to kaker som du igjen deler på to og legger du det oppå hverandre alt sammen med fyll i mellom får du en sånn kjempe amerikansk kake :)

Glasur:

200 g kremost nøytral (philadelphia f.eks)

250 g smør (helst usaltet)

1/4 ts salt

1 1/2 ts vaniljeessens

300 g melis

kakaopulver

Pisk ost og smør luftig, ha i melis og pisk og tilslutt kako etter smak :)

Denne skal jeg lage i hvertfall.

Sett variasjoner med sjokoladepudding mellom laga, toffee, knuste ananas, krem, jordbær andre bær. Det jeg kommer på i farta ihvertfall.

Det er da de går under "better than sex cake" ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ellers har du sjokoladekaketråden

Cola kaka jeg la inn oppskrift på der er skikkelig søt og god og barnevennlig.

Ellers er det Devil Food Cake som jeg har funnet ut er en stor slager i USA og brukes i "better than sex cake" bla.

Devil food cake:

5 dl mel

8 ss kakao

1 ts salt

1 1/2 ts natron (evnt bakepulver)

8 ss smør (gjerne usaltet)

2 1/2 dl sukker

1 ts vaniljeessens

3 eggeplommer

3 dl kaldt vann

3 eggehviter

2 dl sukker

bakes i 2* 22 cm former, smurte.

bland kakao, mel,salt og natron (bakepulver) godt sammen.

Ha fettet i en annen bolle og miks godt med en el mikser

Ha i 2 1/2 dl sukker og vanilje og miks videre et par minutter.

Tilsett en og en eggeplomme mens du pisker godt mellom hver.

Ha i litt av melblandingen og vannet og miks, gjør det til alt er pisket godt sammen.

Pisk eggehvitene i en annen bolle til de begynner å stivne, ha så i sukkeret litt og litt og pisk til alt er stivpisket.

Skjær eggehvitene inn i kakedeigen.

Fordel deigen i to former og stek på 170 grader i ca 35 minutter.

Avkjøl på rist.

Da har du to kaker som du igjen deler på to og legger du det oppå hverandre alt sammen med fyll i mellom får du en sånn kjempe amerikansk kake :)

Glasur:

200 g kremost nøytral (philadelphia f.eks)

250 g smør (helst usaltet)

1/4 ts salt

1 1/2 ts vaniljeessens

300 g melis

kakaopulver

Pisk ost og smør luftig, ha i melis og pisk og tilslutt kako etter smak :)

Denne skal jeg lage i hvertfall.

Sett variasjoner med sjokoladepudding mellom laga, toffee, knuste ananas, krem, jordbær andre bær. Det jeg kommer på i farta ihvertfall.

Det er da de går under "better than sex cake" ;)

Mmmm... denne hørtes også god ut!!

Men jeg har allerede en sjokoladekake jeg skal lage.

Neste gang prøver jeg denne!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Hans Robert Bruuns 17.mai-kake

150 g malte nøtter

150 g melis

1 ss hvetemel

4 stivpiskede eggehviter

½-1 kurv jordbær

3 dl kremfløte

2 beger yoghurt naturell

150 g melis

10 plater gelatin

Bland nøtter, melis og mel godt og vend det lett inn i eggehvitene. Røren helles over i en bakepapirkledd 26 cm springform og stekes ved 170° grader i 20 minutter.

Legg gelatinplatene i bløt. Sett nøttebunnen på kakefatet og plasser ringen til en litt mindre springform (24 cm) rundt den. Del åtte-ti jordbær på langs, og sett dem rundt kanten av nøttebunnen med snittflaten ut mot formen. Hold av ytterligere noen bær til pynt på toppen, og mos resten.

Pisk krem av fløten; bland inn yoghurt, melis og bærmasse.

Kryst overflødig vann ut av gelatinen og løs den forsiktig opp i ca. ½ dl kokende vann. Avkjøl, og hell litt av bærblandingen opp i gelatinen mens du rører. Hell deretter dette tilbake i resten av blandingen, stadig under omrøring.

Hell fromasjen over nøttebunnen og sett kjølig i minst fire timer. Løsne formen forsiktig, før gjerne en flatbladet kniv (smørkniv) langs innsiden først. Pynt med bær og evt. sitronmelisse.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hans Robert Bruuns 17.mai-kake

150 g malte nøtter

150 g melis

1 ss hvetemel

4 stivpiskede eggehviter

½-1 kurv jordbær

3 dl kremfløte

2 beger yoghurt naturell

150 g melis

10 plater gelatin

Bland nøtter, melis og mel godt og vend det lett inn i eggehvitene. Røren helles over i en bakepapirkledd 26 cm springform og stekes ved 170° grader i 20 minutter.

Legg gelatinplatene i bløt. Sett nøttebunnen på kakefatet og plasser ringen til en litt mindre springform (24 cm) rundt den. Del åtte-ti jordbær på langs, og sett dem rundt kanten av nøttebunnen med snittflaten ut mot formen. Hold av ytterligere noen bær til pynt på toppen, og mos resten.

Pisk krem av fløten; bland inn yoghurt, melis og bærmasse.

Kryst overflødig vann ut av gelatinen og løs den forsiktig opp i ca. ½ dl kokende vann. Avkjøl, og hell litt av bærblandingen opp i gelatinen mens du rører. Hell deretter dette tilbake i resten av blandingen, stadig under omrøring.

Hell fromasjen over nøttebunnen og sett kjølig i minst fire timer. Løsne formen forsiktig, før gjerne en flatbladet kniv (smørkniv) langs innsiden først. Pynt med bær og evt. sitronmelisse.

Denne hørtes faktisk litt ut som denne:

http://www.nrk.no/mat/2760834.html

som jeg akkurat fant.

Hva tror du?

Jeg fikk bokstavelig talt vann i munn... :sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg skal lage "Lemon merengue pai", etter mormors oppskrift.

Mormor og jeg er begge født i usa, og der har man sitronpai med marengs på 4.th of July, nasjonaldagen.

Så i vår familie bruker vi det på 17. mai, er snaddergodt, litt kvalmende men samtidig litt frisk.

Og så må vi jo ha "Kvæfjordkake", siden gubben er nordfra. ;)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Leste jo som om du ville ha oppskrift på sjokoladekake jeg :klaske:

Da har du noe til en annen gang ;)

Annevenn: Lyst til å legge ut oppskriften kanskje? Har sett den paien på film ;)

Fant en oppskrift på nett, men har du en som "garantert virker" er det snilt.

Bursdag og 17. mai på under 1 uke krever kaker

:ler:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...