Gå til innhold

Regelpresiseringer for Rampelyset


Måne Rampelyset

Anbefalte innlegg

Dette er en presisering av de reglene vi oftest håndhever på Rampelyset. Dette er ikke sær-regler for dette underforumet, men en presisering av hva reglene betyr.

 

* Persondebatt

Persondebatt er å diskutere en identifiserbar person som ikke har valgt å eksponere seg selv i f. eks. sosiale medier. Dette kan f. eks. gjelde en kjent persons barn, øvrige familiemedlemmer, tidligere kjærester eller venner.

På Kvinneguidens forum vil omtale av barn bli moderert strengt. Vi tillater ikke bruk av navn eller kallenavn på barn, omtale av barns utseende, helse eller livsførsel; følelsesliv, personlighet, meninger, fritid, samværsordninger mm. Det er tillatt å diskutere foreldres valg om eksponering av barn og hvordan dette utføres, men ikke hvordan barna opplever denne eksponeringen.

Mindreårige har et særskilt vern i norsk lov og i Vær varsom-plakaten. Uavhengig av hvordan andre velger å omtale sine egne eller andres barn, har vi i Kvinneguiden / Story House Egmont et selvstendig ansvar for hva som publiseres på våre plattformer.

 

* Brukerdebatt

Brukerdebatt er å diskutere enkeltbrukere, altså personen bak brukernavnet, ved å diskutere enkeltbrukerens psyke og privatliv, eller bruk av nedsettende karakteristikker. Det er derimot tillatt å diskutere ytringer fremmet av en spesifikk bruker i en debatt.

Innlegg som retter seg mot diskutere flere brukere og deres hensikter med å delta i en tråd, kan ryddes for avsporing. Innlegg som sporer av debatten kan bli ryddet som avsporing.

 

* Spekulasjoner eller ryktespredning

Det er ikke tillatt å spre rykter eller spekulere rundt årsakssammenhenger man ikke kjenner, når dette vurderes å være til skade for den eller de omtalte partene, eller deres nærstående. Du har selv ansvar for å dokumentere dine påstander i tilfeller hvor årsakssammenhenger ikke vurderes å være allmenn kjent. Når det gjelder opplysninger om økonomi og potensielt straffbare forhold vil det være strengere krav for dokumentasjon. Spekulasjoner om kosmetiske operasjoner hos kjente personer som fronter kroppen sin i sosiale medier, vurderes ikke å være til skade dersom personen velger å selv legge opp til slike spekulasjoner. Skjermbilder av private samtaler (DM/PM) med offentlige personer kan kun deles dersom det gjelder reklameoppdrag. Andre skjermbilder av private samtales tillates ikke og ryddes under dette regelpunktet.

 

* Krenkende, hetsende og injurierende utsagn

Nedsettende omtale av kropp ryddes under denne regelen.

Selv om du kan dokumentere dine ytringer som sannhet, kan innlegg slettes for krenkelser og injurier om ytringene anses å være til skade for omtalte part, deres omdømme og privatliv. Påstander om svindel eller oppfordring til boikott ryddes under denne regelen.

 

Gjengivelse av tekst

Du kan sitere to-tre setninger av tekst med opphavsrett, men det må legges ved lenke til kilde i innlegget. Dette gjelder også i tilfeller hvor kilden ikke lenger eksisterer.

Kommentarfelt er unntatt to-tre-setninger-regelen, men vi tillater likevel ikke store mengder skjermdumper.

 

Discord

På Rampelyset tillates det ikke lenker/invitasjoner eller forespørsler om dette til Discord. Det tillates ikke å henvise til Discord eller å bruke vårt forum til å videreformidle innlegg skrevet der.

 

Deling av bilder

Du kan dele maks ett bilde fra Instagram og Snapchat (feed, story og reel). Kontonavn skal være synlig.

Du kan dele andre bilder på forumet om de lastes opp med kildehenvisning, dvs. at bildeadressen som vises når du holder musepekeren over bildet, er bildets originale kilde. Bilder som lastes opp som vedlegg og dermed får Kvinneguiden som adresse, er brudd på opphavsrett.

Stillbilder fra TV-opptak er ikke tillatt å dele.

Direktelenker til Facebook, Instagram og Twitter som legger seg som bilder i innlegget er ok.

  • Liker 12
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 4 år senere...

Fortsetter under...

Dette punktet er lagt til i regelpresiseringene, gjeldende fra 06.01.24:

Sitat

Discord

På Rampelyset tillates det ikke lenker/invitasjoner eller forespørsler om dette til Discord. Det tillates ikke å henvise til Discord eller å bruke vårt forum til å videreformidle innlegg skrevet der.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Regelpresiseringene er oppdatert.

Dette er nytt:

Det har tidligere vært tillatt å diskutere en større mengde brukere og deres hensikter med å delta i en tråd, så lenge diskusjonen ikke legger opp til negative karakteristikker.

Etter å ha prøvd ut denne regelen i noen år, er tendensen at innlegg som grer flere brukere over samme kam, stort sett må fjernes. Dette vil derfor nå kunne fjernes som avsporing i større grad enn før. På forumet skal man diskutere sak, ikke hverandre.

Dette er forkortet:

I punktene under gjengivelse av tekst og bilder, er det forkortet litt og fjernet eksempler som ikke er like relevante i dag, som bruk av blogg, Facebook og Imgur. Reglene er fremdeles gjeldene, jf. hovedreglene på forumet, men gjengis ikke her i presiseringene rundt de mest aktuelle regelpunktene for Rampelyset.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 uker senere...

Regelpresiseringer er oppdatert.

Dette er nytt:

Deling av bilder

Stillbilder fra TV-opptak er ikke tillatt å dele.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...