AnonymBruker Skrevet 24. juli 2019 #1 Del Skrevet 24. juli 2019 Ja, hva vil du si er den letteste måten å lære et nytt språk? Har liksom glemt hvordan man lærte engelsk for det lærte man jo på skolen sånn som man "lærte" seg fransk, tysk eller spansk. De sistnevnte vet jeg jo at flere faktisk aldri lærte slik som man har lært engelsk. Så med det i bakhodet, hvordan kan jeg lære et nytt språk på lik linje som jeg har lært engelsk? Anonymkode: 56a06...adf Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 26. juli 2019 #2 Del Skrevet 26. juli 2019 Det kjedelige svaret er at det kan du egentlig ikke. Du ble eksponert for engelsk kanskje hver eneste dag da du var ung, i større eller mindre grad, og hjernen din var også bedre til å lære seg nye språk da (denne evnen avtar i tenårene en gang), slik at du rett og slett lærte mye passivt. Skoleengelsken er nyttig for å sette i gang den systematiske læreprosessen, men det er den stadige eksponeringen som gjør oss virkelig dyktige. Det mer oppløftende svaret er at du fortsatt kan bli skikkelig flink i fremmedspråk, og eksponering er fortsatt nøkkelen. Sørg for å utsette deg for språket du vil lære, så mye som mulig – les, lytt, snakk, skriv. Hver dag. Jobb også jevnt med spesifikk grammatikk og generell språkforståelse. Anonymkode: 39497...80f 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Grønt blad Skrevet 26. juli 2019 #3 Del Skrevet 26. juli 2019 Språkbading er stikkordet. Du bør utsette deg for språket så mye som mulig hver dag. Det beste er å dra til målspråkområdet (området der språket brukes i det daglige) og "språkbade" der (slik at du utsettes for språket og har det rundt deg hele tiden), gjerne jobbe der og bruke språket hele tiden. Rolf Theil, kanskje den som kan flest språk i Norge, foretrekker å først skumlese en grammatikk for å få ooversikt over språksystemet, for deretter å lære gloser. Å fremmedspråklæringen på skolen er det vanlig å starte med det nære (presentere seg selv, familien o.l.) og utvide ordforrådet domene for domene (f.eks. fritid, mat/kafébesøk, beskrive hjemmet, klær/handle i butikk, beskrive dagens gang, tradisjoner/høytider og sammenligne med det norske, årstidene, og etter hvert historie, politikk osv.). Man bygger samtidig ut grammatikken område for område. Det er også veldig ulikt hvordan man lærer. Noen lærer gloser best ved å pugge eller bruke glose-apper, lese bøker/tekster, noen spiller spill, mens andre lærer mye av å se film og tv-serier (f.eks. fransk/italiensk/tysk utgave av Skam), skrive ned glosene mange ganger eller løse oppgaver. Internett gir helt nye muligheter for å lære språk, både kontakt med andre (chat, Instagram, forum, Facebook-grupper o.l.), videoer, musikk, øvingsoppgaver, nyheter, aviser, podcast, andre publikasjoner og diverse språkkurs som er gratis eller som man betaler for. Man kan både lese og lytte, skrive og snakke. Det er uansett lurt å lage en liten glosebok der man skriver ned nye gloser som man øver på. Pugging/repetisjon av gloser kommer man uansett ikke helt unna. Det er også lurt å jobbe litt hver dag. Det er bedre med ti minutter hver dag enn én stor bolk én gang i uka. Husk å øve både passive ferdigheter (lese og lytte) og aktive ferdigheter (snakke og skrive). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå