Gå til innhold

Hvordan har 3 egg(omelett) mindre proteiner enn 3 kokte egg?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Er jo egg begge to, i lik mengde. Allikvell er det mer proteiner i kokte egg når jeg fører opp på myfitnespal(mat-trackerapp).

Anonymkode: b2b74...8cc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Da er det feil i oppføringa. Det er like mye næringsinnhold i eggene uavhengig av steking og koking .

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Akkurat nå, wahaj skrev:

Da er det feil i oppføringa. Det er like mye næringsinnhold i eggene uavhengig av steking og koking .

Nope, fører opp riktig. Så det stemmer ikke?

Anonymkode: b2b74...8cc

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Nope, fører opp riktig. Så det stemmer ikke?

Anonymkode: b2b74...8cc

H*n mener ikke DIN oppføring, men infoen som ligger inne i appen er feil;) proteinmengden vil være den samme, kanskje til og med en smule mer i de STEKTE på grunn av små mengder smør i panna f.eks. men ellers er proteinmengden lik i kokt og stekt egg. 

Anonymkode: 7e8ea...f3b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker

Kan det være at appen tror du har spedd ut omeletten med vann og derfor endrer protein prosent?

Anonymkode: c8ee5...6b8

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Næringsinfoen som ligger i myfitnesspal på de forskjellige matvarene legges inn av privatpersoner.  Du kan finne samme vare flere ganger på listen, og med forskjellige næringsinnhold. Du kan ikke stole blindt på det som står der, så det er lurt å sjekke mot det som står på pakningen.

Anonymkode: 8dfdb...205

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
1 time siden, wahaj skrev:

Da er det feil i oppføringa. Det er like mye næringsinnhold i eggene uavhengig av steking og koking .

"Scrambled eggs and omelets are the most popular cooked egg styles in the United States, followed by fried and then boiled. Unfortunately, frying is one of the most destructive methods of cooking for the nutrients in eggs, and it's also the cooking method that produces the most glycotoxins.

This is because heat can denature egg proteins and nutrients. In particular, different cooking methods can reduce the amount of proteins, healthy fatty acidsand carotenoids you're getting in each egg. Cooking methods can also influence the digestibility of eggs."

https://www.livestrong.com/article/424320-is-the-nutritional-value-of-eggs-different-depending-on-which-way-you-cook-them/

"Når du steker egget ødelegger du en del proteiner ved å brenne det laget som er i kontakt med pannen."

https://www.treningsforum.no/forum/index.php?topic=114896.0

Anonymkode: cd5db...439

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...