Gå til innhold

Boktips til ny sommerles-leser?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

En 7-åring som leser greit, og nettopp har funnet gleden ved å lese bøker - helt selv! Bibliotekets sommerles-kampanje er helt genial, og var liksom akkurat det lille puffet som trengtes :)

Men, så kommer problemet. Vi sliter litt med å finne bøker som treffer? De Leseløve-bøkene de hadde på biblioteket var gørr kjedelige, og jeg skjønner den. Historiene var liksom for enkle? Vi har kjøpt ei detektivbyrå nr.2 bok, men det var enda litt for mye tekst, så h*n mista motet og ga opp.

Kikkis krim var midt i blinken, ei bok ble slukt på en kveld! :) Tegneseriebok med noen sider ren tekst innimellom, og en spennende historie.  

Ideer om flere bøker som har spenning/mysterie, men ikke for skummelt - tegneseriebok eller med en god del tegninger.....? 

Anonymkode: 63a64...50e

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

I tillegg til leseløve finnes det lesehest, Lett-å-lese, lesestart, lettlest osv.

Kaptein supertruse, hundemannen, håndbok for superhelter :)

Anonymkode: c0196...717

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tom Gates, Kaptein Supertruse, Hundemannen, Gutta i trehuset, Charlie blir en kylling, håndbok for superhelter er alle bøker som han nok mestrer å lese alene 😊

Alle de nevnte utenom Charlie blir en kylling, er bokserier med mange bøker. Hundemannen er spinoff av Kaptein Supertruse 😊

 

Anonymkode: 3dd6e...1fd

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kaptein Supertruse, hundemannen og gutta i trehuset er alle tegneseriebøker forresten 😊

Anonymkode: 3dd6e...1fd

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tusen takk for gode tips! :)

Vi var en ny tur på biblioteket idag, og så på bl.a Hundemannen m.fl - veldig lovende. Var dessverre veldig, veldig utplukka, er nok mange unge lesere på jakt etter fengende lesestoff. Satt oss opp på venteliste på flere da.

Vi endte opp med "Poptropica - kartmysteriet" denne gangen, med litt god hjelp av en bibliotekar. Tegneseriebøker basert løselig på et dataspill? Skattejakt er uansett gøy, og bøkene hadde mindre sider. Disse klarer h*n nok å lese helt selv.  En serie på fire bøker. 

"Gangsterbestemor" lånte vi på lydbok, og den ble veldig godt mottatt. Hit på hytta i helga, både blant små og store. Anbefales!

Også lånte vi "Monsteret i natten" som bøker å lese sammen, en fantasy for barn? Vi ble dratt inn i historien fra første side, virket veldig velskrevet. Svensk forfatter? Korte kapittel, cliff-hangere. 


Alt i alt, så har vi kommet over kneika at 'lesing er skolearbeid og kjeeedelig' :) og jadda, alltid lest mye for, vært glad i bøker, men overgangen til å lese selv var en liten bøyg likevel. Var litt om å gjøre å finne noen historier som kunne konkurrere ut Netflix ;) Sommerles har virkelig vært en stor hjelp!

 

Anonymkode: 63a64...50e

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...