Gå til innhold

15-åring som sliter med depresjon


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Vi har en 15-åring som sliter med depresjon. H*n har allerede snakket med helsesøster om dette og skal starte hos skolepsykologen etter sommeren. Vi følger litt ekstra med på h*n for tiden, går f eks inn på rommet og snakker med h*n om løst og fast, spør hvordan det går osv. Når h*n går ut, så spør vi hvem h*n skal være med, hva de skal gjøre på o.l., sånn at vi har en ide om hva h*n skal gjøre.

Men i går fant vi en liten flaske med sterk rusbrus i sekken til 15-åringen. Det var ikke drukket mye, så den var nesten full. Vi snakket selvfølgelig med h*n og da kom det fram at h*n vil kjenne andre følelser 😟 Vi har ikke hatt inntrykk av at h*n har hatt det så ille, da h*n virker som h*n har det fint. 

Vi har tenkt å nevne dette for skolepsykologen eller helsesøster, sånn at hvis depresjonen har kommet til det punktet at livet virker ulevelig, så kan kanskje medisinering være et alternativ i tillegg til samtaleterapi. H*n har ikke gitt uttrykk for at h*n vil ta selvmord, men vi har vært ekstra var på det siden vi fikk vite at h*n sliter med depresjon og har låst inne alle smertestillende og andre sterke medisiner og låser selve nøkkelen til medisinskapet inn i en boks som det er kode på, sånn at h*n ikke får tilgang til disse.

Men vi trenger egentlig råd til hvordan vi som foreldre skal forholde oss til dette. Hva kan vi gjøre hjemme uten at det gjør depresjonen verre? Er det noen som er i samme situasjon?

Anonymkode: 1b45a...64f

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...