Gå til innhold

Bedre ledere med diktatur?


stan

Anbefalte innlegg

Med USA og nå snart også UK i spissen virker det som demokratier ikke får frem de beste i befolkningen, tvert imot de verste som ledere. 

I mens har Russland, Kina og Nord-Korea ledere som uten tvil er dyktige. 

Vi ser her hjemme og. Solberg og Støre, det finnes da mye dyktigere ledere enn de, hvorfor satser de ikke på politikken? 

Er det fordi vi har det så bra at vi ikke gidder å bry oss? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Er du sikker på at du og alle andre er enige i hvem som er dyktige ledere? En av grunnene til at vi har demokrati er jo nettopp fordi vi er uenige om hvem som er dyktige. I tillegg til at vi har ulike verdier og legger vekt på ulike ting når vi velger ledere. 

Nord Korea er vel et godt eksempel på hvor ille det kan bli om man har en totalitær leder. Og selg Russland og Kina er gjennomkorrupte land med store brudd på hva de fleste i Norge vil si er grunnleggende menneskerettigheter. 

Norge regnes av svært mange som et av de beste landene å leve i.  Men jeg tror demokratiet hadde hatt godt av en mer opplyst befolkning. Vi lever i en komplisert verden og ikke alle spørsmål kan avgjøres kun ved å lese noen slagord. Mye er komplisert og man må være villig til å bruke tid og krefter om man skal kunne gjøre innformerte valg. Her har velgerne mye å gå på. Selvsagt kan man ikke forvente at velgerne skal sette seg grundig inn i alle spørsmål. Det ville tatt for lang tid. Politikerne må også bli villige til å sette seg grundigere inn i politikken sin, det er jo tross alt jobben deres. 

Folk må også bli flinkere til å forstå at selv om noen er politisk uenig med en så betyr det ikke at de er onde og dumme mennesker. Skal man ha en saklig politisk diskusjon så må man være villig til å lytte til de en er politisk uenig med og man må være villig til å se at det kan være gode poenger på begge sider. 

Anonymkode: c58e2...5ef

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvilke gode egenskaper tenker du på ift. ledere i Nord Korea, Kina og Russland?  

 

Anonymkode: b588f...296

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...