Gå til innhold

pynt på ostekake


Gjest anonym

Anbefalte innlegg

Gjest ii Eføy

Jeg skal bake et par kaker til min mors 50-års dag.

Tenkte deriblant å lage en ostekake. Jeg har som regel pleid å lage et lokk med bare gele, eller dekket hele kaken med jordbær, og gele som jeg heller over.

Er det noe annet og mer "spennende" jeg kan pynte ostekaka med, mon tro?

Noen tips til andre kaker jeg kan bake også til dagen hennes, som ikke er for kompliserte?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Gjest Anonymous

Jeg har støpt inn blomster av gjøkesyre i geleen på toppen. Nydelig!

Men om du ikke vet eksakt at du har plukket gjøkesyre, bør du la være. (Aldri spis planter du ikke vet er ufarlige!)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest ii Eføy

Takk for tipset, men den sjansen tør jeg ikke ta. Gjøkesyre kan jeg ikke si jeg har hørt om en gang?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg pleier å pynte med physalis. Bretter ut "papirskallet" slik at bæret synes, og legger i en ring langs kanten. Slik at det kommer en på hvert kakestykke.

Physalis er ikke så dyrt heller, kanskje 10-15 kroner for en liten kurv som holder i massevis.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Anonymous

skogsblomst, vill, ca 5 cm høy vokser i fuktig skogbunn (gjerne granskog), bladene ser ut som "trekløver", litt rødlig stilk. "Alveaktig" hvit blomst på tynne stilker. Hele planten smaker syrlig.

Blomstrer muligens medio mai, husker ikke lengre.

Sjekk en flora, den har forresten ikke planter som er til forveksling like.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg synes at det er kjempefint (og godt) med friske bær og frisk frukt på toppen av ostekake (uten gele). Gjerne sånn at det bugner litt.

En real klase med rips, kiwi i skiver, halve jordbær, bringebær, physalis (slik som beskrevet lenger opp), stjernefrukt osv.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

denneer jo fin syns jeg. Kanskje uten det sjokoladegreiene på sidene.

Ellers bruker jeg litt forskjellig selv, physallis, stjernefrukt, jordbær, kiwi, druer bla. Kaka jeg lager har gelelag mellom bunn og ostefyllet så det med gele er ikke noe problem da.

et bilde til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er et par andre oppskrifter, så du ville ha forslag:

Dette er ei god kringle. Gjærbakst slår jo alltid ann i selskaper.

Wienerkringle:

300 g hvetemel

1 pk gjær

30 g sukker

150 g smeltet smør/marg

2 dl melk

1/2 ts kardemomme

Fyll:

75g mandler malte

125g melis

1 eggehvite

(litt vann om nødvendig)

Lag gjærdeig. La heve 1 time.

Lag fyllet ved å blande alt sammen.

Kjevl ut deigen til rektangel og ha på fyllet. Legg som ei pølse på langs.

Rull sammen og form til kringle. Pass på at skjøten er i bunn.

Etterhev 1 30 min.

Pensle og strø på mandelflak/hakkede mandler og litt perlesukker.

Stekes på 200 grader 15-20 minutter nederst.

Og en oppskrift på

Toscakake:

2 egg

130 g sukker

100 g smeltet smør

120 g mel

1 ts bakepulver

2 ss fløte/melk

Pisk stiv eggedosis. Bland det andre vekselsvis og forsiktig i. Ha i 24 cm form.

Fyll/topping:

100 g smelta smør

130 g mandler hakkes

120 g sukker

2 ss mel

2 ss fløte/melk

Ha i kjele og kok opp.

Stek først kaka i 20-30 min. Når kaka virker fast ta på fyllet. Legg på i kantene og smør innover da kaka er fastest i kantene. Stek videre i ca 15 min.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 3 år senere...
Gjest Gjest

Ikke kiwi eller ananas på ostekake, jenter. Gelelokket blir forvandlet til sørpe. har så smertelig erfart dette selv. :nei:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...