Gjest ii Eføy Skrevet 1. mai 2005 #1 Del Skrevet 1. mai 2005 Jeg skal bake et par kaker til min mors 50-års dag. Tenkte deriblant å lage en ostekake. Jeg har som regel pleid å lage et lokk med bare gele, eller dekket hele kaken med jordbær, og gele som jeg heller over. Er det noe annet og mer "spennende" jeg kan pynte ostekaka med, mon tro? Noen tips til andre kaker jeg kan bake også til dagen hennes, som ikke er for kompliserte? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 1. mai 2005 #2 Del Skrevet 1. mai 2005 Jeg har støpt inn blomster av gjøkesyre i geleen på toppen. Nydelig! Men om du ikke vet eksakt at du har plukket gjøkesyre, bør du la være. (Aldri spis planter du ikke vet er ufarlige!) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest ii Eføy Skrevet 1. mai 2005 #3 Del Skrevet 1. mai 2005 Takk for tipset, men den sjansen tør jeg ikke ta. Gjøkesyre kan jeg ikke si jeg har hørt om en gang? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Scheherazade Skrevet 1. mai 2005 #4 Del Skrevet 1. mai 2005 Jeg pleier å pynte med physalis. Bretter ut "papirskallet" slik at bæret synes, og legger i en ring langs kanten. Slik at det kommer en på hvert kakestykke. Physalis er ikke så dyrt heller, kanskje 10-15 kroner for en liten kurv som holder i massevis. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 1. mai 2005 #5 Del Skrevet 1. mai 2005 skogsblomst, vill, ca 5 cm høy vokser i fuktig skogbunn (gjerne granskog), bladene ser ut som "trekløver", litt rødlig stilk. "Alveaktig" hvit blomst på tynne stilker. Hele planten smaker syrlig. Blomstrer muligens medio mai, husker ikke lengre. Sjekk en flora, den har forresten ikke planter som er til forveksling like. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Lea Skrevet 1. mai 2005 #6 Del Skrevet 1. mai 2005 Jeg synes at det er kjempefint (og godt) med friske bær og frisk frukt på toppen av ostekake (uten gele). Gjerne sånn at det bugner litt. En real klase med rips, kiwi i skiver, halve jordbær, bringebær, physalis (slik som beskrevet lenger opp), stjernefrukt osv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 3. mai 2005 #7 Del Skrevet 3. mai 2005 men noen noen frukter som kiwi og ananas gjør at gelen ikke blir stiv... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nella Skrevet 3. mai 2005 #8 Del Skrevet 3. mai 2005 denneer jo fin syns jeg. Kanskje uten det sjokoladegreiene på sidene. Ellers bruker jeg litt forskjellig selv, physallis, stjernefrukt, jordbær, kiwi, druer bla. Kaka jeg lager har gelelag mellom bunn og ostefyllet så det med gele er ikke noe problem da. et bilde til Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nella Skrevet 3. mai 2005 #9 Del Skrevet 3. mai 2005 Her er et par andre oppskrifter, så du ville ha forslag: Dette er ei god kringle. Gjærbakst slår jo alltid ann i selskaper. Wienerkringle: 300 g hvetemel 1 pk gjær 30 g sukker 150 g smeltet smør/marg 2 dl melk 1/2 ts kardemomme Fyll: 75g mandler malte 125g melis 1 eggehvite (litt vann om nødvendig) Lag gjærdeig. La heve 1 time. Lag fyllet ved å blande alt sammen. Kjevl ut deigen til rektangel og ha på fyllet. Legg som ei pølse på langs. Rull sammen og form til kringle. Pass på at skjøten er i bunn. Etterhev 1 30 min. Pensle og strø på mandelflak/hakkede mandler og litt perlesukker. Stekes på 200 grader 15-20 minutter nederst. Og en oppskrift på Toscakake: 2 egg 130 g sukker 100 g smeltet smør 120 g mel 1 ts bakepulver 2 ss fløte/melk Pisk stiv eggedosis. Bland det andre vekselsvis og forsiktig i. Ha i 24 cm form. Fyll/topping: 100 g smelta smør 130 g mandler hakkes 120 g sukker 2 ss mel 2 ss fløte/melk Ha i kjele og kok opp. Stek først kaka i 20-30 min. Når kaka virker fast ta på fyllet. Legg på i kantene og smør innover da kaka er fastest i kantene. Stek videre i ca 15 min. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 31. mai 2008 #10 Del Skrevet 31. mai 2008 Ikke kiwi eller ananas på ostekake, jenter. Gelelokket blir forvandlet til sørpe. har så smertelig erfart dette selv. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå