Gå til innhold

Er Marxisme en religion?


Rinnu

Anbefalte innlegg

Sier det fordi det er ideologi som går ut på genmanipulering.  Spesielt med den absurde mentaliteten de vil promotere over sunn fornuft noen ganger. Kan argumentere at Norge er del av post modernisme. Eksempel bæsj porno? og toleranse for det i offentligheten. Hvis marxister skulle bestemt at det skulle vært en spesiell dag å feire det på?.

Bare lurer?

https://no.wikipedia.org/wiki/Gensløyd

Endret av Rinnu
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg tror kommunisme og det der, er ment å erstatte religion og "Gud", blant annet.

Systemet blir da "Gud", som alle tilber. Systemet erstatter "Gud", og vil være den som tilbyder alt, som mat, et hjem, og alt vi bruker og trenger. Politikere blir da som profeter, utvalgte, sendt fra systemet. Dem vil også bestemme hvem som lever og dør.

Endret av TrekStar
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til TS og tittelen på tråden. Nei, kommunisme er ikke en religion. Det er et politisk, filosofisk sett med ideer og tanker. 

Slik var det ihvertfall Marx og Engels tenkte det. 

At noen har brukt det som religiøse dogmer har nok skjedd. 

Der kommunismen bommer er menneskers egoisme. Vi vil sette oss selv først, så våre nærmeste før samfunn og fellesskap. Ideene til Marx og Engels krever andre mennesker enn de som faktisk finnes. 

Få, om noen av de såkalte kommunistiske regimer har faktisk vært kommunistiske. Slik som med Maos Kina, kommunisme med kinesisk tilpasninger, der det ble mest kinesiske tilpasninger og lite kommunisme. Det fortsetter i dag med Xi's kommunisme med kinesisk særpreg. 

Kommunismen var ment som et middel for å hindre at en elite styrer over massene. Hvilke land i verden er ikke styrt av en elite? 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...