Gå til innhold

Tidsbruk - maling


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hei! 

Hvor mye tid bruker dere stort sett på å male vegger? 

Jeg har et rom på ca. 14 kvm. som skal males, hvis forarbeid trekkes fra (sparkling, maskering osv.), hvor mye tid regnes på selve malejobben?

Kan man ca.-beregne? 🤔

Anonymkode: bb1b6...1c1

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kommer an på om du bruker rull eller pensel. Det tar ikke mange timene, akkurat hvor lenge er avhengig av hvor fort du maler.

Anonymkode: c83e3...bb6

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Selve malingen tar ikke så lang tid, det er alt imellom som tar tid... Skal du male bare veggene, eller lister og tak også? Det er tørketiden mellom strøkene, og hvis du eventuelt må maskere om, som tar tid! Hvis du bruker pensel på utsparingen (lister og hjørner), og rulle på flatene, går det fort.

Anonymkode: 622f9...a9a

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har soverom på ca samme størrelse. 
Selve malejobben, uten noe annet arbeid tok vel 1,5 timer x2 strøk. 
Malte kontrastvegg i stue, 4meters bredde. første grunnstrøk tok 45 minutter, neste tok 30 minutter. Siste strøk tok vel rundt halvannen time. 

Hvor lang tid det tar kommer an på malingen og dekkevne til malingen, samt redskaper man bruker og utforming på rommet. Er det god dekkevne i malingen, og alt kan rulles på, tar det kort tid. Må man inn med pensel flere steder tar det ekstra tid, og er det mye karmer/kroker tar det ekstra tid.  

 

Anonymkode: 1519f...ce5

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Uansett hvor lang tid du regner med å bruke på å male: du bruker like lang tid på å handle inn. Dobbelt så lang tid på taping og forberedelser. Og kanskje rekker du ikke to strøk på en dag, så det må tørke over natta. Og så tørke enda en natt.

In short: det er virkelig ikke selve malingen som tar tid 🤨

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Malte en vegg i helga. Åpen stue og kjøkkenløsning med en liten del av veggen som stikker ut og lager et fint skille. Vi malte fram til den utstikkeren. Det er veldig høyt under taket i stua, og vi brukte vel 4 timer på maling inkludert en pustepause og en pizza-pause. Vi hadde brukt kortere tid om det ikke hadde vært for at det er så forbanna høyt under taket, så det tok lang tid å male på toppen.

Maskeringen alene tok over en times tid siden vi måtte såpass høyt opp for å nå taklista og måtte få en forholdsvis fin kant i hjørnene til den andre veggen og utstikkeren. I tillegg maskerte vi strømuttakene i stedet for å skru dem ut.

Vi brukte Butinox Stue Gang Sov og trengte ett strøk. Hele veggen var tørr og klar en times tid etter vi var helt ferdige. Vi starta i 12.30-tida med å tømme møbler for ting og å bære dem vekk, og var helt ferdige i 19-20-tida. 23.30 var alle møbler på plass og hyller og bilder hengt opp. Mangler å gå over kanter, strømuttak og lister med en bitteliten pensel, men det vil vi vente med. Gangen skal males først. :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...