Gå til innhold

Dere med helårshytte og småbarn


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Hva leker barna deres med ute?

Mine barn er fem og syv, og begynner jo å ønske mer å leke med, enn bare å henge med oss. Jeg har vurdert å bygge hinderløype rundt hytta, og de har noen småleker. En improvisert halvråtten huske har vi også hengt opp 🤪 vi er selvfølgelig ute på tur og alt det andre man gjør på fjellet, dog noen dager er regnfulle og tåkete og vi går da ikke all verdens lange turer.

Men jeg har lyst å ordne noe enda mer barnevennlig og moro for ungene. Tips?? Hva gjør dere andre?

Anonymkode: d85c1...be3

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Kan ikke huske at ting ble så tilrettelagt da vi var på hytta. Vi bygde hytte ute om sommeren, utforsket skogen, lekte med det vi fant. Om vinteren gikk vi på ski omkring, bygde snøhuler og snømenn. De voksne hadde ikke ork til å henge med oss hele tiden siden det gjerne var ting som skulle ordnes når man var på hytta. 

Anonymkode: 5d743...a49

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har dere en innsjø/et vann tilgjengelig? 

Jeg er vokst opp med helårshytte og har alltid elsket å være der. Aktiviteter har vært tur, sporleting (både spor og avføring der vi lærte hvilket dyr det kom fra), skigåing, skihopp, isfiske, vanlig fiske på sommeren, bading, padling, roing, klatret i trærne, bygget fuglekasse osv :) 

Jeg og lillebroren min (to år mellom oss også)hadde en liten sporbok der dyr, sporavtrykk og avføring var avbildet. Husker enda hvor spennende det var å lete etter spor og finne ut hvilke dyr som fantes rundt hytten vår. Lærerikt var det også. 

Av innendørsaktiviteter hadde vi mye lesestoff, tegnesaker, quiz og maleutstyr. 

Endret av veraa94
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg har barn på akkurat samme alder, og det har aldri falt meg inn å bygge hinderløype på hytta. Vi er mye på tur, men på dager hvor vi er mest rundt hytta, leker barna ute. De har noen uteleker, som to store lastebiler og noen mindre utebiler, som de leker byggeplass med bl.a. Eller de spiller fotball på en liten flate. Eller de tar med seg sekk med noe godt å spise og drikke og går en liten tur for seg selv på en flate vi kan se fra hytta. De leker gjemsel, leker med walkie talkier, sykler på grusveien forbi hytta, leter etter ting osv. Eller de leker med andre barn som er ute. På vinteren aker de mye rundt hytta.

Og så har vi mye puslespill, spill, Donald, bøker og tegnesaker til innebruk. Og masse lego på hemsen. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Nå er mine barn blitt store, men både de og jeg selv er oppvokst med helårshytte. Vi hadde noen uteleker som bøtte, spann, småbiler og baller, samt badmington, bocca og krokkett. Ellers fikk vi låne hammer, sag, spiker osv og bygde egne ting som småbåter til å ha i bekken, fjøs til kongle-dyrene osv. Vi hadde i tillegg telt som ble satt opp når det var fint vær, og vi hadde selvsagt akebrett til vintersbruk. Jeg er som sagt selv oppvokst med helårshytte og har videreført noe av mine barndomsminner i forhold til lek i natur; altså at man bruker helst det man finner i naturen: Vi bygde bondegårder, lagde kongle-dyr, hesjet høy, flettet strå, lagde granhytte osv. Husker ikke at jeg selv hadde bøker om dette, men kjøpte et par bøker a la donald i naturen og speiderbok - fant masse fine tips der. 

 

Anonymkode: bad8a...208

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Vi har en stor terrasse så de kan ta med inneleker ut og leke der. Vi har også bygget en liten trehytte av overskuddsmaterialer fra hytta, og har nettopp fått huske, klatretau og turnringer som er populære. Vi har også anlagt en liten kjøkkenhage og sånt som de kan hjelpe til i. Ellers får de mye lek ut av en pinne og en stein også..

Anonymkode: 40c1c...c64

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...