Gå til innhold

Kvasiintellektuelt bruk av synonymer


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Har lagt merke til at mange her inne overdriver bruken av betegnelsen synomymer.  For eksempel kan man skrive at det å spise grøt hver lørdag er synonymt med å være vokst opp på åtti-tallet. Synonym er ikke bare "det samme som", det er to ord som betyr det samme!

 

 

Anonymkode: 8c4a1...bbd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Synonym brukes på flere måter. En av dem er om to ord som betyr det samme, en annen er for å uttrykke at noe er ensbetydende med noe annet. 

I eksempelet ditt er ikke ordet «synonymt» riktig å bruke. Når man sier at A er synonymt med B, betyr det at A er sant hvis og bare hvis B er sant. Det er minst like vanlig å ha spist grøt på lørdag for den som er vokst opp på 60- og 70-tallet som på 80-tallet. Dermed er det å spise grøt på lørdag IKKE synonymt med å ha vokst opp på 80-tallet. (Motsatt, derimot, kan kanskje være riktig.) 

I gamle dager kunne man si at tatoveringer var synonymt med kriminelle eller sjømenn. Man kan også si at syrebeiset furu er synonymt med 90-tallet (og slutten av -80-tallet). Mye mer entydig enn eksempelet, med andre ord. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...