Gå til innhold

Alkohol til 70 gjester


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Vi inviterer 70 gjester til bryllupet vårt, og ønsker å stå for det meste. Derfor lurer jeg på følgende: 

1. Hvor mye går med til velkomstdrink? Vi tenker at bobler passer bra, tips til en god variant?

2. Hvor mye drikke går med til en treretters middag per person? 1 glass til hver rett? Isåfall, hvitvin til forrett, rødvin til hovedrett og hva passer til en søt dessert? 

3. Hvor mye alkohol til kaffe og fest? Hva må man servere av alkohol til kaffen? Tips til enkle drinker til festen (tenkte vodka tonic og moscow mule, men bør ha en til?)? Bør man tilby cider i tillegg til øl og vin? 

Del gjerne hvordan det gikk om dere hadde fri bar i bryllupet 😊 

Anonymkode: 71570...958

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

1 flaske musserende rekker til 6 glass.

3 glass vin til bryllupsmiddag er for lite. Husk man sitter i laaaaang tid. Du bør regne minimum 1 glass til forrett, 2-3 til hovedrett og et lite glass dessertvin. Alt i alt 3/4 flaske pr person kan være et utgangspunkt. 1 fl hvitvin rekker til 6 glass, 1 fl rødvin til 5 glass

Cognac/ likør til kaffen går som regel ikke mye. Bailys er populært og ganske rimelig. Du kan regne 2 cl av sterk likør/cognac og 4 av svakere likør. Så da blir det hhv 32/16 glass av en helflaske. 

I vårt bryllup gikk ikke mye sprit til drinker. Mest vin til festen/dansinga. Men vi hadde vel en av hver vodka, gin og rom, samt diverse mineralvann, tonic, cola og juicer samt isbiter og sitron/limeskiver. 

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, Kitcat skrev:

1 flaske musserende rekker til 6 glass.

3 glass vin til bryllupsmiddag er for lite. Husk man sitter i laaaaang tid. Du bør regne minimum 1 glass til forrett, 2-3 til hovedrett og et lite glass dessertvin. Alt i alt 3/4 flaske pr person kan være et utgangspunkt. 1 fl hvitvin rekker til 6 glass, 1 fl rødvin til 5 glass

Cognac/ likør til kaffen går som regel ikke mye. Bailys er populært og ganske rimelig. Du kan regne 2 cl av sterk likør/cognac og 4 av svakere likør. Så da blir det hhv 32/16 glass av en helflaske. 

I vårt bryllup gikk ikke mye sprit til drinker. Mest vin til festen/dansinga. Men vi hadde vel en av hver vodka, gin og rom, samt diverse mineralvann, tonic, cola og juicer samt isbiter og sitron/limeskiver. 

Enig i denne.  Man må regne med 1-2 glass musserende pr. gjest.  Til forrett med hvitvin 1-2 glass, og til hovedretten 2-3 glass.  Til dessert holder det med ett glass. 

I vår sønns bryllup hadde vi fri bar, men begrenset utvalget for å gjøre det enklest mulig.  Det gikk mest av mojito og gin tonic, men mange fortsatte å drikke hvit- eller rød vin utover natta. 

Det er ikke ok å risikere å ha for lite.  Derfor er det fint at man kan levere tilbake uåpnede flasker til Vinmonopolet etterpå. 

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Til en lang dag ville jeg regnet 2 flasker pr gjest, eller noe under hvis mange drikker øl. Regn 6-10 øl pr gjest.   Anslå sånn ca, bedre å ha for mye enn for lite. Og uåpnede varer kan vel returneres. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hva slags miljøer vanker egentlig dere over her i? ÅTTE glass vin på én kveld i tillegg til fri bar etterpå? Good luck

Anonymkode: 38020...2fd

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Del på andre sider

5 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hva slags miljøer vanker egentlig dere over her i? ÅTTE glass vin på én kveld i tillegg til fri bar etterpå? Good luck

Anonymkode: 38020...2fd

"Vanker" i et helt vanlig middelklassemiljø. Det er ikke en kveld, det er ofte fra 16-01 på natta.  Da er ikke 8 glass mye.  Tre glass vin til en 4-6 timers lang middag er bare gnient, man kan heller like gjerne la vær.

  • Liker 10
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Mitt beste tips er å kjøpe en god del ekstra av rødvin, hvitvin og musserende. Dette kan man levere tilbake på polet. Og går man tom for sprit skjer det gjerne så sent at de som fortsatt er igjen da bryr seg om å drikke, ikke hva de drikker (altså kan man gå løs på vinen igjen). 

Anonymkode: c4891...31c

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Del på andre sider

11 minutter siden, SupaWoman skrev:

"Vanker" i et helt vanlig middelklassemiljø. Det er ikke en kveld, det er ofte fra 16-01 på natta.  Da er ikke 8 glass mye.  Tre glass vin til en 4-6 timers lang middag er bare gnient, man kan heller like gjerne la vær.

Man kan like gjerne la være, fordi...? Er målet å kose seg med god kombo av mat og drikke, eller kun sørge for mer løsluppen stemning? Merkelig sagt😅

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Min erfaring etter å ha jobbet i mange bryllup er at du kan regne en flaske vin pr gjest, fra fordrink til middagen er ferdig. Dette må fordeles på musserende (1-2 glass pr gjest, avhengig av opplegget), 1 glass hvitvin til forrett og 2-3 glass rødvin til hovedrett. Dessertvin kommer i tillegg. Det går ca 6 glass pr flaske musserende og hvitvin, og 5 glass pr flaske rødvin. Et glass dessertvin vil jeg anta er rund 8 cl.

Vanlig størrelse på avec er 4 cl, og det går normalt vesentlig mer cognac enn likør. De fleste drikker en avec, noen tar flere og noen tar ingen.

Det går overraskende lite drikke til fest. Mange klarer seg med det de har fått til middag. Noen tar kanskje en drink, og noen drikker flere. Gjennomsnittet vil jeg tro ligger rundt 2-3 pr gjest, men det vil nok avhenge mye av gjestesammensetningen din. 

Jeg ville hatt noen gode drinker, cognac, bailyes, øl og vin. Vi kommer i tillegg til å ha et utvalg av whiskey og rom, men det er fordi vi uansett har barskapet fullt. Cider hadde jeg droppet, det er det ikke mange som drikker.  Av drinker kommer vi til å ha vodka/soda, Gin Tonic, og Aperol Spritz samt noen vi ikke har kommet på enda 🙂.

 

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

19 timer siden, Zienna skrev:

Enig i denne.  Man må regne med 1-2 glass musserende pr. gjest.  Til forrett med hvitvin 1-2 glass, og til hovedretten 2-3 glass.  Til dessert holder det med ett glass. 

I vår sønns bryllup hadde vi fri bar, men begrenset utvalget for å gjøre det enklest mulig.  Det gikk mest av mojito og gin tonic, men mange fortsatte å drikke hvit- eller rød vin utover natta. 

Det er ikke ok å risikere å ha for lite.  Derfor er det fint at man kan levere tilbake uåpnede flasker til Vinmonopolet etterpå. 

Man kan ikke levere tilbake brennevin. Så dere vet det 😊

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, Anim92 skrev:

Man kan like gjerne la være, fordi...? Er målet å kose seg med god kombo av mat og drikke, eller kun sørge for mer løsluppen stemning? Merkelig sagt😅

Begge deler selvsagt.  Merkelig spørsmål. 😆

Lenke til kommentar
Del på andre sider

3 minutter siden, Anim92 skrev:

Man kan like gjerne la være, fordi...? Er målet å kose seg med god kombo av mat og drikke, eller kun sørge for mer løsluppen stemning? Merkelig sagt😅

Poenget er vel at med 3 glass vin, vil store deler av selskapet ganske ofte ha tomme glass. Gangen i bryllup er gjerne at det skjenkes hvitvin - det ønskes velkommen og skåles - det spise forrett. Så kommer det taler - som det skåles i.

Deretter skjenkes det rødvin og hovedrett serveres. Dette følges av mange taler, med tilsvarende mange skåler. Mange rødvinsglass vil være tomme allerede før talene begynner (det er helt normalt å skjenke i glassene før talekjøret starter). Om det er flere ganger servering, og mer taler vil bortimot alle ha tomme glass. Det er faktisk ikke så stas.

Om ett av de tre glassene er dessertvin, kommer den så sent at den nesten ikke er å regne med, blant annet vil en stor del av talene være ferdige.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Akkurat nå, Eliza Doalot skrev:

Poenget er vel at med 3 glass vin, vil store deler av selskapet ganske ofte ha tomme glass. Gangen i bryllup er gjerne at det skjenkes hvitvin - det ønskes velkommen og skåles - det spise forrett. Så kommer det taler - som det skåles i.

Deretter skjenkes det rødvin og hovedrett serveres. Dette følges av mange taler, med tilsvarende mange skåler. Mange rødvinsglass vil være tomme allerede før talene begynner (det er helt normalt å skjenke i glassene før talekjøret starter). Om det er flere ganger servering, og mer taler vil bortimot alle ha tomme glass. Det er faktisk ikke så stas.

Om ett av de tre glassene er dessertvin, kommer den så sent at den nesten ikke er å regne med, blant annet vil en stor del av talene være ferdige.

Desertvin er ofte noe søtt kliss, gjerne en oversøt hvitvin som ingen liker.  Kjenner INGEN som liker slik vin og den blir ofte stående igjen.  Kjør på med rødvin til desserten også.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

I det første bilde så ligger det en tabell som er ett fint utgangspunkt, det andre er vinmonopolets anbefalinger for drikke til middag.C5A8BC0E-7539-4AD3-B193-EB3CF80FEF72.thumb.png.5f76dc23c58824ce7d53226d91f875ed.png

FB4CE2F8-ECAE-4D65-A2F9-AEB3F174ED8D.png

Lenke til kommentar
Del på andre sider

2 minutter siden, SupaWoman skrev:

Desertvin er ofte noe søtt kliss, gjerne en oversøt hvitvin som ingen liker.  Kjenner INGEN som liker slik vin og den blir ofte stående igjen.  Kjør på med rødvin til desserten også.

Er ekstremt mat og vin interessert. 

Liker dessertvin til ost/dessert, men det krever at den er satt riktig sammen til maten, og gir en ekstra smaksopplevelse. Hever smakene i desserten, for å si det på en annen måte. 

Utover det helt enig med deg - nordmenn flest forstår ikke dessertvin, klarer ikke drikke vin til mat slik at den komplementerer, og har sannsynligvis ikke paret dessertvin til dessert på rett måte i utgangspunktet. I kombinasjon med at dessertvin er relativt dyrt, og alkoholsvakt, er jeg helt enig - kjør på med rødvin. 

Anonymkode: c4891...31c

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 minutter siden, SupaWoman skrev:

Desertvin er ofte noe søtt kliss, gjerne en oversøt hvitvin som ingen liker.  Kjenner INGEN som liker slik vin og den blir ofte stående igjen.  Kjør på med rødvin til desserten også.

Jeg er ikke nødvendigvis enig med deg i karakteristikken din av dessertvin, men at man klarer seg uten er jeg enig i.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

[1] Category widget

TA, hva med brus? Kjøp noen hundreliter med firstprice brusee, så er du i mål :)

Anonymkode: b7e99...8fd

Lenke til kommentar
Del på andre sider

8 minutter siden, AnonymBruker skrev:

TA, hva med brus? Kjøp noen hundreliter med firstprice brusee, så er du i mål :)

Anonymkode: b7e99...8fd

Jaa!! "beste og verste bryllup" tråden har vært litt før død i det siste... 

Anonymkode: c4891...31c

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 2.4.2019 den 18.40, AnonymBruker skrev:

Er ekstremt mat og vin interessert. 

Liker dessertvin til ost/dessert, men det krever at den er satt riktig sammen til maten, og gir en ekstra smaksopplevelse. Hever smakene i desserten, for å si det på en annen måte. 

Utover det helt enig med deg - nordmenn flest forstår ikke dessertvin, klarer ikke drikke vin til mat slik at den komplementerer, og har sannsynligvis ikke paret dessertvin til dessert på rett måte i utgangspunktet. I kombinasjon med at dessertvin er relativt dyrt, og alkoholsvakt, er jeg helt enig - kjør på med rødvin. 

Anonymkode: c4891...31c

Har du anbefaling til god vin til limemousse med mango og pasjon, og i tillegg ein makron som matcher resten av desserten? 

Anonymkode: 517fc...58b

Lenke til kommentar
Del på andre sider

På 2.4.2019 den 18.49, AnonymBruker skrev:

TA, hva med brus? Kjøp noen hundreliter med firstprice brusee, så er du i mål :)

Anonymkode: b7e99...8fd

 

På 2.4.2019 den 18.58, AnonymBruker skrev:

Jaa!! "beste og verste bryllup" tråden har vært litt før død i det siste... 

Anonymkode: c4891...31c

Innertiere, folkens.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...