Gå til innhold

Prosecco- hvor lang holdbarhet?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Hei, mulig et dumt spm: jeg fikk en flaske prosecco til bursdagen min for 1,5 år siden. Da jeg ikke drikker vin selv så har den bare blitt stående. Nå skal jeg ha besøk til helgen og tenkte å servere den som velkomstdrink—- men så lurer jeg: er den holdbar så lenge? (Mss kjøpt på polet rett før jeg fikk den). Da jeg ikke drikker bobler selv så har jeg ikke sjans til å smake meg frem til dette heller. Noen som har noen innspill? Kan jeg trygt servere denne?

Anonymkode: ed267...8c7

Videoannonse
Annonse
Gjest Arwen Undómiel
Skrevet

Jeg har en prosecco i kjøleskapet. Den har vært der i 2 år, vet ikke om den er drikkendes, men håper det:). Er det ikke litt som vin?

AnonymBruker
Skrevet

I kjøleskapet: Sannsynligvis ok. I romtemperatur: Mer tvilsomt. Den er sikkert mulig å få i seg, den er ikke skadelig. Men god?

Anonymkode: 9a901...05d

AnonymBruker
Skrevet

Jeg tror den er helt ok. 

Prosecco er stort sett "unge" viner som ikke er egnet for lagring. Men dette er ikke snakk om så veldig lang tid. Sett den på kjøling, og server! 

Anonymkode: 003b3...1d0

  • Liker 2
Skrevet

Musserende vin har lengre holdbarhet enn stille vin, men oppbevaring i 20°C og over er ikke optimalt. Bør i så fall drikkes nå. Kjellertemperatur er rett.

AnonymBruker
Skrevet
Just now, Vox_populi said:

Musserende vin har lengre holdbarhet enn stille vin, men oppbevaring i 20°C og over er ikke optimalt. Bør i så fall drikkes nå. Kjellertemperatur er rett.

TS spør om en prosecco oppbevart i ett og et halvt år. Har dette vært i romtemperatur, ville jeg kjøpt en ny flaske til et selskap.

Anonymkode: 9a901...05d

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
Just now, AnonymBruker said:

TS spør om en prosecco oppbevart i ett og et halvt år. Har dette vært i romtemperatur, ville jeg kjøpt en ny flaske til et selskap.

Anonymkode: 9a901...05d

Da mener jeg med romtemperatur at det kan ha blitt varmt om sommeren. Det er ikke optimalt. Men for all del - den KAN være ok. Jeg hadde som sagt ikke tatt sjansen, til et selskap.

Anonymkode: 9a901...05d

Skrevet
4 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Jeg hadde som sagt ikke tatt sjansen, til et selskap.

Det kommer an på hvilket selskap du omgir deg med, det – feinschmeckere eller bælmere.
Trådstarter spør om det er trygt. Trygt som i "ikke diare" – ja. Usmak som noen vil merke – kanskje. Usmak som alle merker – usannsynlig. Alt under forutsetning av oppbevaring i romtemperatur.
Men alt dette er gjetninger. Først når flaska åpnes, får en svaret. Er det viktig at vinen sikkert er vellykket, kjøp ny.

  • Liker 2
Skrevet
9 minutter siden, Vox_populi skrev:

Det kommer an på hvilket selskap du omgir deg med, det – feinschmeckere eller bælmere.
Trådstarter spør om det er trygt. Trygt som i "ikke diare" – ja. Usmak som noen vil merke – kanskje. Usmak som alle merker – usannsynlig. Alt under forutsetning av oppbevaring i romtemperatur.
Men alt dette er gjetninger. Først når flaska åpnes, får en svaret. Er det viktig at vinen sikkert er vellykket, kjøp ny.

Enig - prosecco bør regnes som ferskvare. Den har aldri vært ment som lagringsvin. Ellers eit framifrå svar frå Vox_populi.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...