Jump to content
Sign in to follow this  
qwer4321

Samfunnsplanlegging/fysisk planlegging?

Recommended Posts

qwer4321

Vurderer å søke på master i fysisk planlegging ved NTNU eller master i samfunnsplanlegging og kulturforståelse ved UiT. Noen som har erfaring med studiene (eller noe liknende)? Det ved NTNU ser mer praktisk ut, men UiT mer teoretisk. vet ikke helt om det er det teoretiske eller praktiske som er best å ha med seg. 

UiT: https://uit.no/utdanning/program/279689/samfunnsplanlegging_og_kulturforstaelse_-_master

NTNU: https://www.ntnu.no/studier/mfyspl

Edited by qwer4321

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

AnonymBruker

Jeg velger å svare siden jeg fant innlegget ditt selv om det er litt sent 😛 Lurer på om du søkte? 

Jeg går på NTNU og kan varmt anbefale den, da spesielt om du ikke har en teknisk bachelorgrad fra før. Denne går grunnleggende om fysisk planlegging. Jeg ville ikke valgt den på UiT, med den grunn at jeg har en samf.vit bachelor og ville stille sterkere i en fremtidig jobb med et teknisk fokus som det er på NTNU. Fagene er relevante i forhold til realsitiske oppgaver i det ordentlige arbeidslivet. 

Kan nevne at man kan også studere på UIS som har en master i byplanlegging, HVL har master i areal og eiendom, mens NMBU kan ta opp bachelorstudenter som kan tilpasse sin grad til master i region-og byplanlegging. Det nytter å sjekke ut flere skoler da alle kan ha forskjellig opptaksgrunnlag, det spørs veldig på hvilke bachelorgrad du har fra før 😉 

Anonymkode: f8957...253

Share this post


Link to post
Share on other sites
AnonymBruker

Samfunnsplanlegging og fysisk planlegging er to helt forskjellige ting. Enkelt sagt er fysisk planlegging å lage reguleringsplaner, områdeplaner og kommuneplan. Det går mye på arealbruk og kan ha relativt høy detaljeringsgrad. Samfunnsplanlegging er på overordnet nivå, og er en mer samfunnsfaglig funksjon som involverer samfunnsgeografi, sosiologi, samfunnsøkonomi +++ koblet opp mot planlegging.  

Anonymkode: 8879a...9e4

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...