Jump to content
Sign in to follow this  
Mumsy

Deltidsutdanning - barnevern

Recommended Posts

Mumsy

Hei!
Jeg er i den situasjonen nå at jeg skal søke på utdanning. Jeg har jobbet hardt for å forbedre karakterene mine, slik at jeg ville ha mulighet til å komme inn på barnevernstudiet. Dessverre viser det seg at nå i 2019 er det ingen studiesteder som tilbyr barnevernsutdanning desentralisert eller på deltid. Det ble en kjempestor skuffelse for meg, og jeg vet ikke hva jeg skal søke på nå. Samtidig har jeg jo ingen garanti for at barnevern er det som er riktig for meg, men var det målet jeg satte meg og det som var planen min.

Jeg har ikke anledning til å studere fulltid fordi jeg er knyttet til bostedet mitt med barn og familie. Er det noen som har noen tips til meg? Eventuelle utdanninger. Jeg liker å hjelpe folk, men ikke nødvendigvis den pleiebiten. Har tenkt på Sosionom, noen erfaringer om jobben/studiet?  Det finnes desentralisert, men blir lang reisevei for meg, men det er gjennomførbart. Jeg er veldig glad i barn, og har vurdert barnehagelærer men redd det blir for belastende fysisk, i tillegg til at jeg er litt var på mye støy over lengre tid. Jeg er genuint opptatt av at barn skal ha det bra, bli sett og hørt, ha en verdifull oppvekst. Dette henger nok litt sammen med at min egen oppvekst var noe turbulent, så nå når jeg har fått barn selv verdsetter jeg tiden med dem ufattelig mye, og tenker mye på hva som er viktig for en god barndom. Jeg synes det er veldig spennende å lære om barn og utvikling og bruker en del tid på å lese om det. Tenker kanskje vernepleier kunne vært et alternativ, erfaringer?

Har du noen gode råd til meg blir jeg veldig glad :) Glemte å nevne at jeg sikkert kan søke barnevern deltid neste år, men føler det blir litt gambling med tanke på at det ikke garantert dukker opp da heller, i tillegg til at jeg gjerne vil komme i gang med utdanningen fortest mulig. 

Edited by Mumsy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

AnonymBruker

Vil anbefale å søke på sosionom for da får du mange jobbmuligheter. Du kan jobbe innenfor barnevernet også. Jeg skal selv søke på sosionom/ barnevern om et par år. Passer ikke akkurat nå for meg. 

Anonymkode: f4dab...2ba

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Svar på dette emnet

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Vi setter stor pris på at du deltar i debatten. Unngå personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Husk at du selv er ansvarlig for alt du skriver på nett. Takk for at du bidrar! Her finner du reglene.

Sign in to follow this  

Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...