Gå til innhold

Antibes / Korsika / Sanremo


Lisahg

Anbefalte innlegg

Hei!

Er det noen som har vært på noen av disse stedene og kan gi meg no anbefaling for hvordan det er? :)
Har sett litt på en 14 dagers ferie hit med min samboer, og tenker noen dager på hver. Men aldri vært der, så tar i mot tips fra alle stedene!

Noen som har reist fra feks Nice til Korsika? Hvor i Korsika bør man bo? 

Vi reiser for å slappe av, sole oss, oppleve nye steder og spise! :) 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Har reist fra Nice til Bastia, Korsika med Korsica Sardinia Ferries (de gule). Du kan også ta båt iallefall fra Genova og Livorno. Sannsynligvis går det ferjer også til Calvi eller Ajaccio, sjekk dette. Korsika er en helt nydelig øy med drømmestrender og bratte fjell og daler, og generelt deilig lite utbygd enda med tanke på turisme. I motsetning til i Norge hvor dalene er 'slakke' går det der rett opp og rett ned, og siden tunneller er fraværende og broer over 5 meter knapt lages må alle hindringer siksakes over eller rundt. Drømmedestinasjon for oss som liker å kjøre bil altså men det går ofte ikke fortere enn 40 km/t så beregn god tid. Om dere har bil: sørøstdelen av øya har størst samling av paradisbukter med azurblått, samt vakre Bonifacio. Calviområdet er også bra utstyrt med strender, og lettest å komme seg til evt uten bil. Det går et minitog mellom Calvi, Algajola og I'ile Rousse, veldig greit på bilfrie dager. Det skal finnes togforbindelse mellom de største byene men har ikke forsøkt. Bastia og de endeløse rette strendene på østkysten var nedtur, fikk følelsen av gammel og nedslitt storhet men kan seff også vært uheldig med stoppestedene, dessuten hadde vi allerede fått smaken på paradisstrender og da er organiserte strender med gulbrun sand liksom ikke det helt store å sammenlikne med lenger 😂 Altså, med bil: sørøst. Uten bil: Calviområdet. God tur! 

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vi hadde ei uke der i høst. T/r Bastia og bodde i Calvi, Piana, Ajaccio og Bastia. Ville droppet Ajaccio for noen ekstra dager i Calvi eller Piana hvis jeg skulle reist igjen. I Calvi er det en flott bystrand (men sikkert folksomt i høysesongen). I Piana må du kjøre til stranda, men er ikke langt og er flotte turmuligheter i utrolig natur. Hotellet vi bodde på i Piana, Les Roches Rouges, var også helt fantastisk. Ganske slitt, men utrolig sjarmerende og nydelig mat. Velg i så fall rom med utsikt mot sjøen, det er verdt å betale ekstra for.

Anonymkode: ba5d3...a7a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...