AnonymBruker Skrevet 15. januar 2019 #1 Del Skrevet 15. januar 2019 Sønnen min er glad i havregrøt når bestemoren lager den,mens min blir som lim sier han Hva gjør jeg galt? Jeg bruker 2.5 dl melk og 1 dl med havregryn. Anonymkode: efb92...747 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. januar 2019 #2 Del Skrevet 15. januar 2019 Jeg koker med vann og har litt melk på toppen etterpå 😊 2,5 dl vann, 1 dl havregryn og bittelitt salt. Det skal bare kokes opp sammen og den skal spises med en gang, står den litt så blir den som lim Anonymkode: 21500...1c3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LatersBaby Skrevet 15. januar 2019 #3 Del Skrevet 15. januar 2019 (endret) Bruk mer melk? Jeg lager ofte havregrøt, men måler aldri opp. Men må iallfall ha minst 3 deler mer melk en havregyn, synes jeg. Endret 15. januar 2019 av LatersBaby 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. januar 2019 #4 Del Skrevet 15. januar 2019 Jeg lager grøten i mikroen. Har havregryn i en skål, og såpass mye vann at det dekker grynene. Så dekker jeg skålen med et plastlokk/fat og kjører på full styrke i 2 minutter. Sper så ut med melk til grøten er passelig. Anonymkode: 30f9d...2c8 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. januar 2019 #5 Del Skrevet 15. januar 2019 Koker du grøten? Den skal bare svelle☺️ Jeg lager min sånn her: 3dl melk (gjerne helmelk), 1,5dl lettkokte havregryn, en klype salt og kardemomme/kanel er jo valgfritt! Pluss så har jeg oppi en ts smør, det er kjempegodt. Varm melken og la grøten svelle til konsistensen er grei! Lager du den slik kan du gjøre andre ting uten å måtte stresse for at den brenner seg! På toppen har jeg gjerne litt melk og sulkker på:) noen ganger blander jeg i mandler og rosiner og banan også! Anonymkode: 81a6a...e8f 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. januar 2019 #6 Del Skrevet 15. januar 2019 Kan du ikke bare spørre henne...? Anonymkode: a7354...361 7 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. januar 2019 #7 Del Skrevet 15. januar 2019 Jeg varmer melken og heller melken deretter i en skål. Deretter drysses lettkokte havregryn oppi skålen med melk mens man rører. Ferdig til servering. Anonymkode: cf40c...cc2 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. januar 2019 #8 Del Skrevet 15. januar 2019 5 minutter siden, AnonymBruker skrev: Kan du ikke bare spørre henne...? Anonymkode: a7354...361 Hun sier jo at hun bruker akkurat samme mål og hun bruker også melk. Men kan være at jeg bruker for sterk varme ja. Anonymkode: efb92...747 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Minlillelykke Skrevet 15. januar 2019 #9 Del Skrevet 15. januar 2019 1.5 dl vann, 1.5 dl melk og 1.5 del gryn. Bruker den daglig. Veldig god😊 men ikke kok for lenge 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Sol-gull Skrevet 15. januar 2019 #10 Del Skrevet 15. januar 2019 Hvis du ikke har nok væske blir den som lim. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. januar 2019 #11 Del Skrevet 15. januar 2019 Bruker samme mål, men lager oftest med vann. Ikke høy varme og rør ofte. Ta den av før den tykkner for mye Anonymkode: ba0f0...107 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Hjärtat Skrevet 15. januar 2019 #12 Del Skrevet 15. januar 2019 Du har jo fått mange gode tips her, men kan jo rett og slett være at det er fordi nettopp bestemor lager den, at den er så god. Stekt egg smakte nemlig alltid best hos bestemor, blir aldri det samme noe annet sted, selv nå i voksen alder.:) 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. januar 2019 #13 Del Skrevet 15. januar 2019 4 timer siden, AnonymBruker skrev: Sønnen min er glad i havregrøt når bestemoren lager den,mens min blir som lim sier han Hva gjør jeg galt? Jeg bruker 2.5 dl melk og 1 dl med havregryn. Anonymkode: efb92...747 ha masse smør oppi melken. På havregrøt posene så står det at du skal ha på 1 porsjon: 2,5dl vann eller melk (anbefaler melk etter egen erfaring), 1/8del t-skje salt, Du kan også ha oppi noe steke margarin (melange f.eks) som gjør det søtt og godt. Litt sukker går også fint. Den skal ikke koke mye det er bare å koke opp melken og det, tømme oppi resten, skru ned temperaturen, røre hele tiden, og når det begynner bli litt tykkelse skrue av varmen og røre rundt og stoppe mens det enda er litt bløtt.. Anonymkode: 95ebd...25c Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest BearMama Skrevet 16. januar 2019 #14 Del Skrevet 16. januar 2019 Koker opp i mikroen med havremelk. 2 ganger 4 minutter. Tilsetter litt melk etter behov. Ungen min sluker grøten. Blir skikkelig tykk og fin uten å bli tørr og limete. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16. januar 2019 #15 Del Skrevet 16. januar 2019 12 timer siden, AnonymBruker skrev: Hun sier jo at hun bruker akkurat samme mål og hun bruker også melk. Men kan være at jeg bruker for sterk varme ja. Anonymkode: efb92...747 Jeg holder en knapp på at du koker den for hardt og for lenge. Det var sånn jeg lagde sprettball på skolekjøkkenet 🤣 Anonymkode: ee09d...013 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
cleangal Skrevet 16. januar 2019 #16 Del Skrevet 16. januar 2019 Jeg bruker 1 dl store glutenfrie havregryn, 1 dl skummet melk og 1 dl vann. Koker i mikrobølgeovn i 5-6 minutter, og har i bittelitt salt. Glutenfrie gryn er ikke så «slimete» som vanlige. Og ikke ha i salt før grøten er ferdigkokt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16. januar 2019 #17 Del Skrevet 16. januar 2019 3 timer siden, cleangal skrev: Jeg bruker 1 dl store glutenfrie havregryn, 1 dl skummet melk og 1 dl vann. Koker i mikrobølgeovn i 5-6 minutter, og har i bittelitt salt. Glutenfrie gryn er ikke så «slimete» som vanlige. Og ikke ha i salt før grøten er ferdigkokt! Eneste forskjellen på glutenfrie havregryn og andre havregryn er at det glutenfrie er garantert fri for krysskontaminering fra kornsorter med gluten. Havre er i seg selv glutenfritt. Anonymkode: 68585...3fa Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anim92 Skrevet 16. januar 2019 #18 Del Skrevet 16. januar 2019 5 minutter siden, AnonymBruker skrev: Eneste forskjellen på glutenfrie havregryn og andre havregryn er at det glutenfrie er garantert fri for krysskontaminering fra kornsorter med gluten. Havre er i seg selv glutenfritt. Anonymkode: 68585...3fa Glutenfrie er også større/grovere. Har cøliaki men tillater meg spor av gluten. Havregrøt med vanlige gryn er noe helt annet, faktisk.. (Og mye bedre i mine øyne.. ) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 16. januar 2019 #19 Del Skrevet 16. januar 2019 2 minutter siden, Anim92 skrev: Glutenfrie er også større/grovere. Har cøliaki men tillater meg spor av gluten. Havregrøt med vanlige gryn er noe helt annet, faktisk.. (Og mye bedre i mine øyne.. ) Det glutenfrie havregrynet jeg har sett er akkurat like store som vanlige store havregryn. Man kan ikke sammenligne glutenfrie store med vanlige lettkokte, man må sammenligne med vanlige store havregryn. Anonymkode: 68585...3fa Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anim92 Skrevet 16. januar 2019 #20 Del Skrevet 16. januar 2019 1 minutt siden, AnonymBruker skrev: Det glutenfrie havregrynet jeg har sett er akkurat like store som vanlige store havregryn. Man kan ikke sammenligne glutenfrie store med vanlige lettkokte, man må sammenligne med vanlige store havregryn. Anonymkode: 68585...3fa Aha.. Ja det blir jo noe annet:) jeg bruker lettkokte 😅 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå