Jump to content
Leselampe

Naboens hund

Recommended Posts

Leselampe

Jeg bor i et leilighetskompleks i et barnevennlig område med rekkehus, barnehage og lekeplasser. En nabo i området har nylig gått til anskaffelse av en hund som er av en rase som er ganske kraftig og sterk, og sett utenfra kan den virke som en av den aggressive rasen. Jeg kjenner hverken naboen eller hunden, så jeg kan ikke uttale meg om akkurat den hunden. Problemet er at når naboen går tur med hunden i området bruker han ikke bånd på hunden og den lusker derfor rundt hvor enn den ønsker, og når andre hunder eller mennesker kommer, begynner den å bjeffe ganske kraftig. Jeg føler nesten det er litt utrygt å gå ut når hunden går fritt, og jeg tenker også på de andre i området med hunder og katter. 

 I tillegg går naboen inn i hagene(det er ingen gjerder) til de som bor rundt her for å lufte hunden. Personlig foretrekker jeg helst ikke at andres hund skal luftes, tisse og bæsje i hagen min. 

Jeg har aldri pratet med naboen tidligere, men jeg lurer på hvordan jeg skal gå frem for å ta opp dette på en saklig måte uten at det skal bli uvennskap. Når man bor i et så tettbygd område har vel eieren et visst ansvar for at dyret ikke skal være til ulempe for andre? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fortsetter under...

AnonymBruker

Det er generell båndtvang i tettbebygde områder, samt byer. Så eieren må holde hunden i bånd.

En rase kan du ikke si er aggressiv utfra utseende.... Men om du ikke er vandt med hunder kan det jo være skremmende. Du får ta det opp med styret så får de ta det opp med eier og melde fra om båndtvang i området

Anonymkode: c17a8...2b9

Share this post


Link to post
Share on other sites
Anwa

Det går jo an å mildt si ifra til eieren først og evt. referere til båndtvangen. Bare vær ærlig om hvordan du opplever det, han er kanskje mer tilbøyelig til å lystre om du tar det opp med han personlig først. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Svar på dette emnet

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Vi setter stor pris på at du deltar i debatten. Unngå personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Husk at du selv er ansvarlig for alt du skriver på nett. Takk for at du bidrar! Her finner du reglene.


Artikler fra forsiden

×
×
  • Create New...