Gå til innhold

Eggesalat


xeyes

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Gjest Smurfa-ikke innlogget

Heisann!

Har en aldeles nyyydelig oppskrift på eggesalat! :D

Her kommer den;

2 hardkokte egg (deles på langs og på tvers i eggdeleren)

1 pose ekte majones

1 ss sylteagurksaft

noen dråper sitronsaft

lett dryss salt

2-3 dråper tabasco

3-4 dråper Kikkoman

2-3 dråper worcestersaus

5 skiver sylteagurk i små biter

Lett dryss sukker for "rundere" smak

Dersom man bruker lettmajones istedetfor ekte, trenger man ikke sdaft fra sylteagurk, sukker eller sitrondråper.

Man kan også ha i litt purre, men vær forsiktig: den setter mye smak!

Litt mye "stæsj" i denne kanskje, men en utrolig god oppskrift! :lol:

Lykke til!

Klem fra Smurfa!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ca 12-14 egg (til en stor skål)

Ca 2 poser majones

1 liten finhakket løk (bruk evnt. purreløk, hvis ønskelig)

salt og pepper

(strø gjerne litt gressløk til pynt oppå)

Råååååååååenkelt og kjempegodt!

Har fått mange kommentarer på denne!

Lykke til!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her er en dansk type som brukes til lunsj på rugbrød:

Finhakk hardkokte egg, så mange du vil bruke. Lag en blanding av creme fraiche, salt, pepper og karri etter smak, og rør eggene inn. Jeg tror en halv desiliter creme fraiche pr. egg bør gi passelig konsistens. En skive bacon på toppen smaker ikke dårlig! Den holder seg i 2-3 dager.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Her har du en knallgod oppskrift, også så enkel å lage:

Eggesalat:

6 kokte egg

1 pose ekte majones

Purre (1 liten purre eller så mye som ønskelig)

-Del eggene i biter. Jeg pleier å dele de i 4 båter og så dele de opp i mindre biter igjen.

-Kutt opp purren i småbiter. Jo mindre biter der er, jo drøyere blir salaten, men samtidig skal de ikke være for små slik at man mister litt av purre-smaken.

-Bland alt sammen sammen.

-Det kan være lurt å bare ha litt purre til å begynne med, og synes man det ser litt lite ut, kan man ha opp i mer.

-Tilslutt kan man ha oppi litt salt.

Og et tips til dette her: ikke bruk lettmajones, for det gir ikke samme smaken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest pulverheksa

pulverheksas favoritt eggesalat

1dl majones

1 dl rømme

2 hakkede egg

maiskorn

hakket sylteagurk

litt finhakket purre

salt og pepper

En fin variant er å bruke rødbeter i stedet for sylteagurk, da blir salaten fin og rosa. Da bør en ikke bruke maiskorn de får en litt sykelig farge av rødbeter.

Haes i en fin skål og pyntes med halve eggebåter og litt bladgrønt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Tusen takk for alle oppskrifter! Da skal jeg prøve en etter en! Glemte å kjøpe majones i dag, så det får bli til uka! Takk igjen :D

-xeyes

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Jeg bruker nesten samme oppskriften som Smurfa. Og hun har rett - den er knallgod! Bruker de samme grunningrediensene, men sennep i istede for Kikomansaus, Tabasco og Workshestersaus. Kjapp å lage og mmmmmmm...... :tunge1:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...