Gå til innhold

Hva slags mat spiser du i jula! :)


Anbefalte innlegg

Skrevet

Se bort ifra ribbe, pinnekjøtt, kokte poteter, medisterkaker, sild, pølser, pepperkaker, 7 sorter julekaker, og appelsiner. Hva spiser du? :) Enten julemat du blir god og mett av eller mat du har innimellom for å få rom til mer, f.eks. supper og salater. 
Matkombinasjoner med alt jeg har nevnt ovenfor er selvfølgelig lov å nevne! Kreativitet liker vi 🤶

Selv er jeg veldig glad i:
-rotmos av ulike slag
-godt brød brød med vegisterkaker (anbefales sterkt), grov sennep og karamellisert løk
-potet- og purresuppe
-kanelboller
-granateple i alt mulig rart
-denne porsjonsostekaken! 
-asiatisk takeaway 

Anonymkode: 15824...134

  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Spiser mye rundstykker, og ovnsbakt leverpostei med rødbeter. Og egg! Mye mer egg i jula enn ellers. Vet ikke hvorfor egentlig 😛 

  • Liker 2
Skrevet

Det er VELDIG godt med lett mat innimellom julemiddager, kaker og godteri. Så her er det ofte wraps, pastasalat osv 😛 

  • Liker 1
Skrevet

Lutefisk, torsk, fiskekaker, fiskesuppe og diverse salater. 

  • Liker 1
Skrevet
11 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Se bort ifra ribbe, pinnekjøtt, kokte poteter, medisterkaker, sild, pølser, pepperkaker, 7 sorter julekaker, og appelsiner. Hva spiser du? :) Enten julemat du blir god og mett av eller mat du har innimellom for å få rom til mer, f.eks. supper og salater. 
Matkombinasjoner med alt jeg har nevnt ovenfor er selvfølgelig lov å nevne! Kreativitet liker vi 🤶

Selv er jeg veldig glad i:
-rotmos av ulike slag
-godt brød brød med vegisterkaker (anbefales sterkt), grov sennep og karamellisert løk
-potet- og purresuppe
-kanelboller
-granateple i alt mulig rart
-denne porsjonsostekaken! 
-asiatisk takeaway 

Anonymkode: 15824...134

Ribbe, medisterkaker/pølser, sylte, lefse, sjokolade, småkaker og riskrem. 

Anonymkode: 1f1fe...fca

Skrevet

Og klementiner

Anonymkode: 1f1fe...fca

Skrevet

Twist!! 

Anonymkode: 1f1fe...fca

Skrevet

Mye diverse fisk og supper. Håper også alltid på svinesteik. Ellers må jeg slenge meg på den at det går mye egg😁

Skrevet

Vegisterkaker https://www.oppskrift.no/oppskrift/vegisterkaker

Seitanpølser https://www.vegetarbloggen.no/2011/05/27/hjemmelagde-polser/

ellers:

rundstykker med  Coop veganske rødbetsalat eller veggerøre

Smurte lefser med Oatly på mackan og røkaflaks http://www.veganmisjonen.com/2017/04/oppskrift-gulrotlaks-fiskefri-vegan.html?m=1

Maki med avocado og tofu

Grønnssaksfat med hummus

Anonymkode: 339bd...56b

  • Liker 5
Skrevet

Jeg må ha godt brød i hus og litt forskjellig pålegg som sylte, tunge og leverpostei. Edamerost. Og klementiner, druer og epler. Det går mye frukt mellom slagene.

 

Skrevet

Lange brunsjer med nybakte rundstykker, skikkelig rugbrød fra bakeri, sild (helst hjemmelaget), røkt lammelår, eggerøre og gjerne rekesalat med hjemmelaget majones, ferske reker kjøpt på fisketorget samme morgen, og masse dill og sitron. Samt julekake fra Godt brød med smør, god kaffe og en klementin tilslutt. :spise: 

Liker også å ha konfiterte andelår til middag en av juledagene med rødkål, rosenkål og ovnsstekte poteter - mye bedre enn både ribbe og kalkun. Dessuten en god kveitemiddag.

Og så må jeg ha god portvin i julen, til julekakene og desserter. Veldig god match til både pepperkaker og div. kaker med nøtter, mandler og/eller tørket frukt. :vin: 

Anonymkode: 362d3...60c

Skrevet

Spiser klementiner, ikke appelsiner.

Ellers må jeg ha julebrød med rosiner og sukat med smør og tunge - hjemmekokt, ikke slikt som Gilde selger i pakker.
Hjemmelagde rundstykker med sesamfrø på går det en del av.
Kalkun med potetmos, loff og stuffing ved siden av.
Hjemmelaget syltaflesk.
Hjemmelaget rulle må smakes på, men synes egentlig ikke det er godt.
Lutefisk - igjen, ikke veldig godt, men tilbehøret gjør det spiselig.

Lillejulaften når alle er kommet hjem til jul og før juletreet pyntes er det alltid spekemat med skinke, hjemmelaget fenalår og mårpølse, med masse poteter, flatbrød og potetsalat.

Gjest Kariannne
Skrevet

Jeg spiser ribbe, medisterkake, og tradisjonelt tilbehør på julaften. 

Riskrem med jordbærsaus!

Så blir det pinnekjøtt med kålrotmos og poteter en dag.

Blir ofte Risgrøt lille julaften.

Ellers spiser jeg ikke så veldig annerledes enn ellers. Lager en ekstra god frokost på julaften og første juledag. Da må knekkebrød med brunost, vike for nystekte rundstykker med egg og røkt laks. 

Gjest UncommonSense
Skrevet

Spiser så mye pinnekjøtt jeg har råd til, og medisterkaker fra Grøstad. Andebryst på nyttårsaften.

Ellers flesker jeg til med whiskeykake, gode oster og portvin, en og annen klementin. Julete med melk.

Innimellom blir det noen hviledager med evt bare kyllingbuljong. 

 

Skrevet

Her blir det mye grønnsaker i dagene mellom jul og nyttår. Første juledag er restedag, men så går det i salater, woker, vegetarretter, supper osv. Orker ikke all den tunge julematen. Spiser vanlig pålegg og.

  • Liker 1
Skrevet

Utenom julemiddagen? 

Sylte med sennep, røkelaks, gravlaks og eggerøre, lammerull, kokt oksetunge, sursild med mye løk, Edamer-ost,

rakørret med tilbehør...løk, sennep, dill, kalde kokte poteter og flatbrød  +++

grov leverpostei med bacon og rødbeter, grovt brød, grove baguetter, grove rundstykker..alle med meierismør. Lefser med mye av dette tilbehøret...  og, ja...en masse annet godt.  

:spise:

 

 

...og akevitt...

Gjest UncommonSense
Skrevet
6 timer siden, Jerry Lee skrev:

Utenom julemiddagen? 

Sylte med sennep, røkelaks, gravlaks og eggerøre, lammerull, kokt oksetunge, sursild med mye løk, Edamer-ost,

rakørret med tilbehør...løk, sennep, dill, kalde kokte poteter og flatbrød  +++

grov leverpostei med bacon og rødbeter, grovt brød, grove baguetter, grove rundstykker..alle med meierismør. Lefser med mye av dette tilbehøret...  og, ja...en masse annet godt.  

:spise:

 

 

...og akevitt...

Nå ble jeg sulten! :)

Skrevet

Spiser kalkun med kålrabistappe, saus, rosenkål og tyttebær til julemiddag. Multekrem med krumkaker og karamellpudding til dessert. 

Ellers så går det i rundstykker, røkelaks, eggerøre og greddost til frokost/lunsj. 

Anonymkode: 31a37...91e

Skrevet

Jeg spiser da helt normal mat utenom julaften og nyttårsaften.  Med mindre jeg ikke får invitasjoner til middager da. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...