Gå til innhold

Dåp- skal lage ulike paier! Krise å bruke ferdigbunner?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei!

Vi skal ha en god del gjester, noen spiser kjøtt og andre ikke. Vi kom fram til at ulike paier med noen gode salater er en ok servering som kan falle i smak hos de fleste. Også tenkte vi kaker til dessert. 

Vurderer å prøve ut noen paier fremover- for å teste ect, men så vurderer jeg å kjøpe ferdig paideig-bunner. Har ikke kjøkkenmaskin og blir jo nok å styre med, sammen med en liten baby i armkroken, mye kjevling også vet jeg ikke om mine paibunner blir så bra som de man kjøper i butikken :) Har tenkt å lage ferdig paiene på forhånd- og det blir utrolig mye paideig å lage for hånd. Men får det til om det er det beste. 

Hadde dere syntes det var «latskap» og skuffende om paideigene ikke var lagd fra bunnen av?

 

Anonymkode: e6baa...907

  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
Skrevet
7 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hei!

Vi skal ha en god del gjester, noen spiser kjøtt og andre ikke. Vi kom fram til at ulike paier med noen gode salater er en ok servering som kan falle i smak hos de fleste. Også tenkte vi kaker til dessert. 

Vurderer å prøve ut noen paier fremover- for å teste ect, men så vurderer jeg å kjøpe ferdig paideig-bunner. Har ikke kjøkkenmaskin og blir jo nok å styre med, sammen med en liten baby i armkroken, mye kjevling også vet jeg ikke om mine paibunner blir så bra som de man kjøper i butikken :) Har tenkt å lage ferdig paiene på forhånd- og det blir utrolig mye paideig å lage for hånd. Men får det til om det er det beste. 

Hadde dere syntes det var «latskap» og skuffende om paideigene ikke var lagd fra bunnen av?

 

Anonymkode: e6baa...907

Overhodet ikke skuffet.  

Paideigene er ikke poenget. Fyllet derimot.... 

Anonymkode: 212ea...772

  • Liker 2
Skrevet

Nei, det får da være måte på pirk. Ferdigbunn er helt greit. :)

Skrevet

Godt å høre! 😊 Skal bruke tiden på å lage supergodt fyll til paiene med mye godt tilbehør 😊 

Hilsen lettet ts😊

Anonymkode: e6baa...907

  • Liker 1
Gjest Anonymus Notarius
Skrevet (endret)

Ferdigbunn er helt greit, men det er faktisk veldig lett å lage selv. Bare å ta mel, romtemperert smør, melis hvis det er søt pai og bittelitt vann og kna det sammen. Sette i kjøleskap en time, ta den ut og kjevle ut.

Endret av Anonymus Notarius
Skrevet

Det går da helt greit med ferdig paibunn! 

Skrevet
2 timer siden, Anonymus Notarius skrev:

Ferdigbunn er helt greit, men det er faktisk veldig lett å lage selv. Bare å ta mel, romtemperert smør, melis hvis det er søt pai og bittelitt vann og kna det sammen. Sette i kjøleskap en time, ta den ut og kjevle ut.

Takk:) Skal prøve meg på bunnen i kveld siden på butikken kostet det sykt mye. Venter på tilbud😊 Skal prøve meg litt frem - virker så komplisert når jeg leser om det på nettet- for smøret skal være kaldt, og skal ikke knas for lenge for da kommer det glutentråder mm😂 men da er det sikkert ikke så komplisert egentlig 😊

Anonymkode: e6baa...907

Gjest Anonymus Notarius
Skrevet
2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Takk:) Skal prøve meg på bunnen i kveld siden på butikken kostet det sykt mye. Venter på tilbud😊 Skal prøve meg litt frem - virker så komplisert når jeg leser om det på nettet- for smøret skal være kaldt, og skal ikke knas for lenge for da kommer det glutentråder mm😂 men da er det sikkert ikke så komplisert egentlig 😊

Anonymkode: e6baa...907

Det er ikke så komplisert. Tro meg, jeg er ingen ekspert på baking, men greier fint å lage paibunner. Smøret bør være romtemperert for at du skal klare å kna det inn i melet.

Gjest Zeitgeist
Skrevet (endret)

Jeg bruker denne oppskriften fra Stella Parks ved Serious Eats, og har siden jeg oppdaget den oppskriften ikke hatt noen problemer med paideigen min. 

Eventuelt kan du bruke denne oppskriften fra Spiselandslaget. Den går i i samme leia som den ovenfor, men er på norsk.

Prismessig er det en del å spare, og det som tar mest tid er å la paideigen hvile i kjøleskapet. 

Endret av Zeitgeist
Glemte et par ord
Skrevet
6 timer siden, Zeitgeist skrev:

Jeg bruker denne oppskriften fra Stella Parks ved Serious Eats, og har siden jeg oppdaget den oppskriften ikke hatt noen problemer med paideigen min. 

Eventuelt kan du bruke denne oppskriften fra Spiselandslaget. Den går i i samme leia som den ovenfor, men er på norsk.

Prismessig er det en del å spare, og det som tar mest tid er å la paideigen hvile i kjøleskapet. 

Takk for oppskriftene! Skal prøve den ut😊

Anonymkode: e6baa...907

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...