Gå til innhold
AnonymBruker

Allroundski. Juniorski til lav voksen?

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hei. Jeg har forsøkt å søke på nettet men fant ikke relevant svar, så håper noen her kan hjelpe meg. 

Jeg er helt nybegynner og har lyst å kjøpe meg allroundski/allmountainski som kan brukes både i anlegg og på topptur. Denne sesongen er økonomi en veldig viktig faktor, så jeg har sett litt på juniorski. Høydemessig passer de, da jeg er 161cm høy, men jeg lurer på om det er noe spesielt jeg må tenke på i forhold til vekt/spenn på skia? Jeg veier ca 62kg, men så kommer jo sko, bekledning og sekk i tillegg. På topptur/langtur kan det jo fort bli litt vekt på sekken. Min nevø på 12,5år er samme høyde (og snart høyere enn tanta si), samme skostørrelse og litt rund - kanskje 5kg lettere enn meg, så jeg tenker det er en mulighet for at juniorski kanskje kan passe for meg?

Jeg vil helst bruke pengene på gode bindinger og sko, og så heller skifte ski neste sesong om jeg vil ha bedre ski. For jeg regner med at det går an å flytte bindingene jeg kjøper i år over på eventuelle nye ski neste år?

Anonymkode: 17809...1cc

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Ingen som vet noe om dette?

Anonymkode: 17809...1cc

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
_popcorn_

Jeg ville gått til ulike butikker, sagt ca pris man vil gi, og hørt hva dem kan sette sammen. 

Bindinger kan flyttes fra ski ja. Men hvilke ski, bindinger og slikt som passer deg best handler både om nivå, høyde, vekt, og preferanser. 
Både lengde, bredde og stivhet på ski har litt å si for svingradius. Noen er enklere å kontrollere for nybegynnere, andre er egnet for økt fart eller vanskelighetsgrad for de som er mer erfaren. 
Jeg er erfaren på alpint, og merker veldig stor forskjell på svingene om det er 10cm forskjell på skipar. Jeg vil ha lengre ski til godt preparerte bakker, da får jeg fin fart og gode svinger, men til offpiste vil jeg ha kortere ski for å få bedre kontroll. 
Jeg har ikke peiling på topptur da, men der kommer preferanser mer inn, hvorvidt opp eller nedtur er viktigst for deg. 
Feil ski kan gjøre opplevelsene dårligere, og ta bort motivasjon. 

Men om du stikker innom butikker, får dem til å sette sammen pakker, så kan du ta med deg informasjonen, og se etter brukt utstyr med samme spesifikasjoner! Det er absolutt ikke feil å hente inn ulike tilbud og spesifikasjoner, for å så si "jeg må tenke litt mer" så gå videre 😛

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider
Marikken

Det er godt mulig juniorski kan fungere, men dersom du ønsker å finne rimeligere ski så ville jeg satset på et av de mange bruktsalgene som er i disse dager. 

Ta gjerne en tur i en sportsbutikk først for å få deres mening om hvilken type ski (lengde, bredde, vekt etc etc) de anbefaler, så kan du ta med deg den kunnskapen ut på et bruktsalg. Det finnes *mye* brukt utstyr til salgs nå - det kan også hende at noen har fjorårets modeller til en rabattert pris nå. 

Bindinger kan selvsagt flyttes fra ski til ski, mange ski til bruk på topptur selges gjerne uten bindinger ettersom man gjerne beholder bindingen når man bytter skipar. 

Hvis du skal ha en grei ski som passer til både bakkekjøring og toppturer så bør du ikke gå for det letteste utstyret (det egner seg dårlig i bakken), da får du heller tåle å ha litt mer vekt å drasse på oppover. 

Ellers er det veldig mye smak og behag - jeg har stadig diskusjoner med samboeren min om type ski og type støvler - vi har helt ulik kjørestil og derav svært ulike preferanser i valg av utstyr. 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×

Viktig informasjon

Vi benytter cookies til analyseformål, tilpasning av innhold og annonser og for å videreutvikle våre tjenester. Les mer her