Gå til innhold

Fersk suppe og kjøtt med sursøt saus?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Ser for tiden enkelte legger ut status om fersk suppe og kjøtt med sursøt saus. Dette har jeg aldri vært borti før, men det høres godt ut. 

Lurer på hvordan denne serveres, om alt serveres i en rett eller om det er suppe for seg og kjøtt med sursøt saus før seg.

Tenker jeg må ha det inn med te-skje 😁

Anonymkode: d7681...fa8

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Vi har suppe som forrett når vi har det til middag.

Anonymkode: 8329b...4a0

  • Liker 1
Skrevet

Suppen er forrett, og kjøtt+sursøt saus er middag. Nydelig. 

  • Liker 1
Skrevet
7 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Vi har suppe som forrett når vi har det til middag.

Anonymkode: 8329b...4a0

 

2 minutter siden, Nuttery skrev:

Suppen er forrett, og kjøtt+sursøt saus er middag. Nydelig. 

Takk, frister å prøve det.

Er denne retten en tradisjon fra visse steder i landet?

Ts

Anonymkode: d7681...fa8

Skrevet

Ah, retten som mormor alltid må lage hver høst! 

Suppen til forrett og nydelig kjøtt med poteter og den helt særegne sausen til hovedrett 👌

Anonymkode: 6af40...860

  • Liker 2
Skrevet
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

 

Takk, frister å prøve det.

Er denne retten en tradisjon fra visse steder i landet?

Ts

Anonymkode: d7681...fa8

Jeg er fra Østfold og er oppvokst med den i allefall. 

  • Liker 1
Skrevet
20 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Ah, retten som mormor alltid må lage hver høst! 

Suppen til forrett og nydelig kjøtt med poteter og den helt særegne sausen til hovedrett 👌

Anonymkode: 6af40...860

Bruker dere noen grønnsaker til hovedretten?

Anonymkode: d7681...fa8

Skrevet
2 timer siden, Nuttery skrev:

Jeg er fra Østfold og er oppvokst med den i allefall. 

Buskerud her. :) 

2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Bruker dere noen grønnsaker til hovedretten?

Anonymkode: d7681...fa8

Vi hadde bare grønnsakene i suppa. Kjøtt, poteter og saus ble spist uten andre grønnsaker enn de som evt. hang på kjøttet etter at det hadde kokt i suppa. :) 

Anonymkode: 12493...bb8

Skrevet
3 timer siden, AnonymBruker skrev:

Ser for tiden enkelte legger ut status om fersk suppe og kjøtt med sursøt saus. Dette har jeg aldri vært borti før, men det høres godt ut. 

Lurer på hvordan denne serveres, om alt serveres i en rett eller om det er suppe for seg og kjøtt med sursøt saus før seg.

Tenker jeg må ha det inn med te-skje 😁

Anonymkode: d7681...fa8

Suppen servers først. Som en liten forrett.

Så severes det varme kjøttet, glovarme poteter og saus. 

Skulle det bli rester (det blir det alltid), så kan kjøttet deles i mindre biter og has i suppen. Da blir restemiddagen kjøttsuppe :) 

Jeg kjenner ikke utgaven med sursøt saus. Jeg er vokst opp med løksaus til fersk suppe og kjøtt, og det er veldig godt.

Anonymkode: 29366...553

Skrevet

Mmmm, sursøts saus. Suppe er forrett, kjøtt, potet og suppegrønnsaker er til middagen med sursøt saus. Er fra Østfold.

Anonymkode: 8c251...ef7

Skrevet
3 timer siden, AnonymBruker skrev:

Den oppskriften så litt rar ut. Tror for det første jeg hadde kokt kjøttet mye lenger. Dessuten hadde jeg aldri brukt buljong i sausen når jeg allerede hadde en kjele full av deilig suppekraft. :) 

Denne oppskriften likner mer på det jeg er vant til, inkl. løk i sausen og melboller til suppa. :) 

Anonymkode: 12493...bb8

Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Den oppskriften så litt rar ut. Tror for det første jeg hadde kokt kjøttet mye lenger. Dessuten hadde jeg aldri brukt buljong i sausen når jeg allerede hadde en kjele full av deilig suppekraft. :) 

Denne oppskriften likner mer på det jeg er vant til, inkl. løk i sausen og melboller til suppa. :) 

Anonymkode: 12493...bb8

... Men melbollene er av en annen type, ser jeg. Vi lagde ikke boller som ble trukket i suppa, men kokte "bollerøra" ferdig i kjele, og tok av boller med skje som vi la i tallerkenen ved bordet. 

Anonymkode: 12493...bb8

Skrevet
3 timer siden, AnonymBruker skrev:

Ser for tiden enkelte legger ut status om fersk suppe og kjøtt med sursøt saus. Dette har jeg aldri vært borti før, men det høres godt ut. 

Lurer på hvordan denne serveres, om alt serveres i en rett eller om det er suppe for seg og kjøtt med sursøt saus før seg.

Tenker jeg må ha det inn med te-skje 😁

Anonymkode: d7681...fa8

 

3 timer siden, AnonymBruker skrev:

Prøvd Google? https://spar.no/Oppskrifter/fersk-suppe-med-kjott-og-sursot-saus/

 

 

Anonymkode: 6cd6b...26c

Det der er så godt det altså.

Skrevet

Da legger jeg inn en en oppskrift som er det nærmeste jeg kommer den løksausen jeg vokte opp med til ferskt kjøtt :)

Jeg grovrasper løken istedet for å kutte den med kniv. Det gir finere konsistens på sausen og bedre smak siden løkbitene da er tynnere.

Forholdet eddik og sukker kan helt fint modifiserer etter ønske og smak.

Oppskrift: https://www.dn.no/smak/oppskrifter/1-1-5592445

 

 

Anonymkode: 29366...553

Skrevet
På ‎21‎.‎09‎.‎2018 den 15.25, AnonymBruker skrev:

Oppskrift hadde jeg lett funnet på google. Spør her da jeg vil høre hvordan andre gjør det eller spiser der, om suppen er en slags forrett eller hva.

Ts

Anonymkode: d7681...fa8

Hvis du hadde sett på lenken så sto det også hvordan det spises... 

Anonymkode: 6cd6b...26c

Skrevet
På 22.9.2018 den 21.32, AnonymBruker skrev:

Hvis du hadde sett på lenken så sto det også hvordan det spises... 

Anonymkode: 6cd6b...26c

Du vet at det er mulig å scrolle forbi tråden om du ikke liker den. 

Anonymkode: d7681...fa8

Skrevet

Digg måltid. Her spises også suppe før vi går løs på godsakene. :) 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...